2012 > 08

SVT visade häromdagen ett mycket bra program som jag länkar till här http://www.svtplay.se/video/260406/buck Obs, kan endast ses i 28 dagar till, så passa på.

Se det, för det är väl värt tiden! Han berättar väldigt fint om sin syn på hästhanteringen och jag håller med. Många kloka ord!

Läs hela inlägget »

Vill du komma som fotfolk på clinic i Växjö? Den 2 september och den 9 september är det dags igen och du har möjlighet att vara med en heldag eller halvdag som åskådare, för att kanske bli sugen på att själv vara med och träna??? Ta tillfället i akt, kom och titta. Du är välkommen med din anmälan här eller ring 0705477967.

Dagen är upplagd som så här.

Vi startar kl 9 med att samlas allihop för att gå igenom vad var och en vill ha ut av dagen. Sen gör varje ekipage en lektion var på förmiddagen. Sen tar vi lunch och därefter är det dags för (endast) ryttarna att ha  ett pass utan häst, då de har någon form av avslappning, yoga, stretching. På eftermiddagen gör ryttarna varsitt pass igen. Sen samlas vi efteråt och går igenom vad som hänt under dagen och du får saker att träna på inför nästa gång du ska träna. Dagen är slut ca kl 17.

Låter det intressant? Bara hör av dig för mer info och bokning.

Välkommen till en lugn och harmonisk dag med mycket input i träningsväg!

Läs hela inlägget »

Nya bilder på hemsidan! Gå in och kolla via länken här eller gå till fliken startsida och tryck på bilder.

Läs hela inlägget »

Då var jag tillbaka från ytterligare en kurs i KST (läs mer här om mina hästbehandlingar och KST) och för varje kurs jag går, desto större blir världen. Det är fantastiskt att få lära sig  det vi gör och vi har verkligen en bra lärare som gör sitt yttersta för att vi ska kunna ta till oss all kunskap. Det är guld värt. Nu ska jag ta det liiite lugnare i några dagar och få lite sömn, för det blev inte tillräckligt av den varan när man sover många i en sovsal och det snarkas till höger och vänster och dessutom är jag ganska lättväckt.

Det är något alla tänker på hoppas jag, dvs att vila upp sig när man under en tid inte fått sova som man ska. För sover vi inte tillräckligt, blir vi så småningom sjuka, ja likaså, äter vi inte som vi borde tar kroppen också stryk. Det är lätt att slinka in i ett dåligt hjul och få dåliga vanor men om vi funderar lite över det hela så lönar det sig i alla ändar om vi är rädda om våra kroppar. Om vi köper bra mat så mår kroppen bra, för det tar lika lång tid att laga till en hälsosam måltid som en icke hälsosam måltid. Om du lär dig vad som är bra mat för just din kropp, då har du chans att prestera bättre, för din ämnesomsättning är nöjd och du tar upp ämnen från maten som du bör. Om vi sover som vi ska, så har kroppen en chans att återhämta sig och bygga upp sig igen under sömnen. Det gör att vi blir mindre sjuka och orkar mer istället för att alltid gå på sparlåga och knappt hinna med någonting. För är du trött av för lite sömn eller dålig mat så gör du saker saktare. Är du stressad gör du också saker saktare för att ofta får man göra om det igen för att det blev slarvigt gjort och/eller för att du prioriterar fel och fokuserar inte på uppgiften, utan stimmar runt med onödiga grejer. Börja med att göra något för din kropp och knopp varje dag så får du till slut in det i dina rutiner. Börja inte med för mycket utan ta en sak i taget, så gör du det enklare för dig och det är mer troligt att du kommer fortsätta med det. Du gör dig själv en tjänst och alla i din omgivning, inklusive hästarna!!

Läs hela inlägget »

Gå in på hemsidan för att boka höstens clinics och träningspaket.

 

Till clinicen den 9 september kan du fortfarande boka dig med häst. Övriga clinics kan du komma som fotfolk halv eller heldag. Anmäl dig innan.

Boka här

 

Kolla de nya träningspaketen, lilla, mellan eller stora paketet beroende på hur ofta du vill träna.

Boka här

 

Du kan också när som helst boka behandling till din häst oberoende om hästen har problem eller ej. Det är bra att ge hästen en rundsmörjning då och då för att förebygga skador och sjukdomar. Precis som vi människor går på massage till exempel emellanåt.  Konsultationerna är fortfarande gratis ett tag till.

Boka här

 

Höjning kommer ske den 1 september 2012 på behandlingar till 700kr per gång.

Läs hela inlägget »

Har haft långväga besök av en gammal vän *Anna, i en vecka ungefär. Anna har själv sex stycken hästar men har inte jobbat med de på fyra år. Detta pga en kurs utomlands som inte var helt "optimal". Kursen resulterade i att hon inte vågade vara med sina djur och träna de, för att hon trodde att hon skulle göra fel eller skada hästarna och att hon skulle bryta ner de.

Anna har fått behandling av mig och vi har även tränat med mina hästar  några gånger, vilket har resulterat i att hon har åkt hem som en ny människa med mycket bättre självförtroende, verktyg att jobba med OCH hon ska börja träna sina egna hästar när hon kommer hem. Jag vet inte vad ni tycker men jag är oehört glad, framförallt för Annas del som äntligen kommer att våga vara med sina djur igen. Utan att tro att hon ska kväva eller förstöra de.

Alla kan göra fel ibland för ingen är perfekt. Men om vi inser vad som gick fel, kan vi göra om det vi tänkte göra från början och förhoppningsvis göra rätt eller åtminstone göra bättre. Hästarna är otroligt förlåtande djur, på både gott och ont. Vissa människor utnyttjar deras godhet men som tur är finns en skara som vill djuren väl.

En story som tål att berättas.

*Fotnot. Anna heter givetvis något annat.

 

Läs hela inlägget »

Dags att boka höst terminens träningar!

 

Här följer olika paket att välja på istället för att boka enstaka pass.

 

Lilla paketet

Boka 5 träningar för 1450kr

 

Mellan paketet

Boka 8 träningar för 2200kr.

 

Stora paketet

Boka 10 träningar för 2700kr.

 

Vill du boka enstaka träningar går det också bra, då är kostnaden 300kr per träningstillfälle.

 

Paketen måste bokas och betalas för att vara giltigt.

Det är terminsbaserat och måste utnyttjas samma termin som det bokas. Gäller ej heldags- och helgkurserna.

Det tillkommer resekostnad på 18kr/mil.

 

 

Onsdagar och lördagar är jag i Växjö. (Boka redan nu växjökunder, för att säkra en plats.) 

Boka här!

Läs hela inlägget »

Inget krav på förkunskaper!!

 

Här kommer en liten påminnelse om nästa clinic den 19 augusti mellan kl 9-17. Vill du vara med och träna med din häst eller som fotfolk halv/heldag. Välkommen med din anmälan! 

Det är ett träningspass på förmiddagen och ett träningspass på eftermiddagen. Efter lunchen så har vi ett pass utan häst, då vi gör tex yogarörelser, stretching, meditation eller avslappningsövningar. Kurserna är väldigt omtyckta av både hästar, ryttare och fotfolk. Det går lugnt och trevligt tillväga och du har möjlighet att lägga upp träningspassen efter eget tycke och mål. Det är INGET krav på förkunskaper och INGEN behöver tycka att det är pinsamt! Alla är lika mycket värda och ingen är förmer än någon annan oavsett vad man kan. Alla kunskapsnivåer  och kategorier är välkomna. Vi har kurs för att utvecklas tillsammans med våra djur och få bättre insikt och förståelse för både våra egna kroppar, hästen och markarbete/ridning.

 

Hjärtligt välkomna till ännu en härlig clinic!

Läs hela inlägget »

Jag kan inte riktigt få nog av heldagskurserna jag har, för det är så härlig atmosfär, gemenskap, trevlig stämning och så attans duktiga elever!! Men dagarna tar ju slut som vanligt på kvällen så det är bara att se fram emot nästa omgång. Saknade min duktiga elev idag som alltid har en hjälpande hand här och var  och även brukar lägga fingrarna på kameran ibland, så det blev inte så mycket bilder tyvärr. Men nån enstaka ska jag nog få in i bildgalleriet. 

Ja, nu är också alla hästarna på hemmaplan genomgågna, kliade och fått den dagliga dosen uppmärksamhet, så nu väntar sängen gladeligen på mig och jag är inte emot att landa i den heller. Godnatt!

Läs hela inlägget »

Arkiv