2012 > 11

Vi lever under högt tryck i samhället och påverkas av massa olika intryck dagligen, allt möjligt från media, på jobbet, i affären osv. Långvarig stress kan ge utbrändhet, depression, negativa tankar för att bara nämna lite. Vad en person upplever som stress är kanske ingenting för en annan människa. Positiv stress är bra för oss men definitivt inte negativ stress. Om vi istället stannar upp och börja leva NU och inte när vi ska gå i pension. För varför skjuta upp välmående när vi kan må bra här och nu. Många tror att det tar energi från oss, att det är ansträngande att vara närvarande.  Men det är ju absolut tvärt om, det GER massor av energi OCH välmående! Saker utförs också snabbare om du inte är stressad. Kom också ihåg att om Du mår bra, så mår personerna i din omgivning bra.  Det är tyvärr så att vi är så vana att vara i stress att det är lite skrämmande att gå in i en annan roll. För vad ska hända, ja det värsta som kan hända är att du mår bättre och det är ju lite läskigt.. eller.. Det här inte en omöjlighet eller en klyscha som bara ska låta bra i dina öron utan det är faktiskt så att alla kan börja uppleva detta.

Så, vill du uppleva en annan sida hos dig själv och känna mer harmoni  med din häst och inte bara med din häst, utan även i vardagen. Minska stress och vara mer närvarande? Gå in på länken här och läs mer.  Kursen är den 20 januari. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Titta gärna på denna filmen som ligger på Youtube. Några av mina inspiratörer är med. En underbar och hemsk film samtidigt.

http://www.youtube.com/watch?v=TQUMAJCh1fA&sns=em

Läs hela inlägget »

Nu äntligen är jag klar med den nya designen på min hemsida. Gå gärna in och ta en titt, det finns nya bilder och nya erbjudanden. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Grundkurs i hästkommunikation

 

 

Den 20 januari 2013
Kl. 9-15 ca

 

Efter att ha haft lite kurser under 2012 ser jag behovet av att gå djupare in i den teoretiska delen av min filosofi. För att du som kund verkligen ska kunna förstå innebörden av konceptet när du ska jobba med din häst. Kursen är en heldag och du kommer få mer insikt i vad som menas med närvaro, kroppsspråk, energi, jordning, säkerhet osv. Det är både teoretisk genomgång och praktiska övningar under dagen.
Lunch finns att köpa på plats. Meddela om du är allergisk. Kurslokal är hemma hos mig i Älmhult.
Max antal personer 10 st/kurs.

 

Senast anmälan den 5 januari.

 

Kostnad 500kr.
Du får en faktura efter kursdagen och du har 10 dagar på dig att betala.

 

Bindande anmälan, kommer du inte på kursdagen skickas en faktura till dig.

Gå in på länken här för anmälan eller gå till kontaktsidan här.

 

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Här kommer en fysiologisk förklaring  om vad som händer vid KS behandling. Du kan också gå in och läsa mer om kinesisk akupunktur härJag har försökt att skriva det lättförståeligt... 

 

Vad händer fysiologiskt vid Kranial Sakral Terapi i kroppen?
Terapeuten skapar fysisk kontakt med området som skall behandlas (max 5 gram tryck)
Detta bidrar till att en endogen (-kroppens eget inre) respons sker och en registrering görs av de propreoceptiva receptorerna (dvs -proprioception, de sensoriska nervändarna som ger information om rörelser och ställning av kroppen, de förekommer främst i muskler, senor och ledkapslar)
Då sker en afferent (-nervimpuls till hjärnan) signal till hjärnan som registrerar och tolkar signalen
Ett efferent (-nervimpuls från hjärnan) svar sänds till området
Artärväggen dras samman (-arteriell vasokonstruktion) vilket ger en ökad kapillär perfusion (-processen som tillför blod till kapillärer)
Mjukvävnad luckras upp
En terapeutisk puls kan kännas (ibland även wobble)
Toxiner (-gifter) och slaggprodukter frisätts
Venåterflödet/venpumpen ökar

 

När detta sker, är kroppen med i behandlingen och det är då det kan hända så otroligt mycket, den får helt enkelt hjälp av terapeuten att hitta tillbaka till sitt ursprung. Den börjar själv vrida sig, luckra upp, flöda, cirkulera och lösgöra. Jämför detta med en kiropraktisk behandling, då du snabbt forcerar skelettet till det rätta läget. Vad händer då med all vävnad runt omkring? Ofta drar muskler med mera, tillbaka skelettet igen för kroppen var inte alls med på vad som skulle hända. Varför? Jo pga att musklerna, senor, ligament osv är fortfarande sammandragna eller uttänjda beroende på vad som är problemet.

Läs gärna mer om forskning inom KST på Bröderna Tranbergs hemsida http://tranbergs.net/FORSKNING/tabid/180/language/sv-SE/Default.aspx

Läs hela inlägget »

Arkiv