2013 > 03

Nu börjar lagret av mineraler och fodertillskott sina och jag ber dig att kolla hur mycket du har kvar i dina burkar, så jag vet hur mycket jag ska beställa nästa gång. Så hör av dig när du tror (på ett ungefär) att du behöver ny burk. Många hör av sig när de har helt slut, vilket inte gör det lättare för mig att beräkna hur mycket jag ska ta hem. Jag kan inte ligga på stora lager. Berätta också vilken storlek du brukar köpa/vill ha. Du slipper fraktkostnaden när du beställer av mig. 

Gå enklast via länken här. Obs! Du behöver inte köpa nu, bara beräkna NÄR det blir dags att köpa nya.

 

För er som inte vet, så är det organiska mineraler Biopromin från AME-produkter. Organiska mineraler tas upp på ett helt annat sätt i tarmen än vad oorganiska gör, där du endast har ett upptag på mellan 7-10%. Biopromin är gjort på rena örter och inga tillsatser av varkens melass eller annat. Du ger mindre av dessa mineralerna, därav så är det drygare än andra också.

Oorganiska (kelaterade) mineraler passerar för fort genom tunntarmen som är den viktigaste anhalten när det gäller näringsupptag och mineralupptag.

Om mineralerna passerar tunntarmen för snabbt går mycket av innehållet vidare via tjocktarmen och sedan direkt till levern. Ibland är levern, (som reningsorgan,) redan mycket belastad och då blir mineralerna en börda för hästen istället för något positivt! Det blir slaggprodukter och toxiner (gifter) i kroppen.Vilket kan ge många olika symtom på hästen, beroende på vad det är för häst och vad den har med sig i bagaget sedan tidigare.

Så hör av dig, så jag kan beräkna nästa beställning. Nya som gamla kunder, välkommen!

Vill du läsa mer om mineralerna, gå via länken här.

Läs hela inlägget »

Jag måste säga att jag har det bästa tänkbara jobbet som just jag, kan ha. Som oftast är människor glada och välvilligt inställda till sina djur. Att få möta andra människor som ibland gett upp hoppet om sina djur och sedan få det att vända, är gudomligt!

När jag jobbar så ser jag hur det successivt växer fram ett nytt ekipage. Ibland genom att behandla, ibland genom träning och det roligaste av allt,.. genom både behandling och träning. För då har man den bästa verlighetsbilden av ekipaget. 

Det man ska tänka på som ryttare/ägare, är att det tar tid att förändra. Låt det ta tid!! Det handlar om utveckling, både hos dig och hästen. Det tar tid att ändra på en kropp som varit i någon form av obalans. Det tar tid att ändra på en träningsform (både ryttare och häst) som inte varit helt optimal. Ibland är inte kroppen och knoppen i fas och det kan kännas frustrerande, särskilt om hjärnan ligger före kroppen och vill mer än den klarar, just för stunden. Det bästa du kan göra då, är att "luta dig tillbaka" och bara låt saker ske i den takt det ska och acceptera det. Finns ingen annan i världen du behöver stressa igenom ett moment för. Vi får ofta en häst till oss utav en mening. Vi ska helt enkelt lära oss nånting av den.

 

Nya bilder finns på startsidan och det ligger givetvis även under fliken info/bilder. Det är bilder på hur det kan se ut under en behandling. Efter grundlig genomgång av hästen, så används kinesisk akupunktur, infra rött ljus och kranial sakral terapi.

Läs hela inlägget »

Häromdagen fick jag ett så fint mail att jag bad om att få lägga det på hemsidan. Så nu ligger det under referenser. Välkommen in och läs här!!

Läs hela inlägget »

Frihetsdressyr. För mig är inte frihetsdressyr att lägga hästen ner och stå på dess rygg och hoppa och vifta "se vad jag kan åstadkomma". För mig är det kränkande och nervärderande gentemot hästen. Det jämför jag tex med att titta på hur man  använder elefanter utomlands och ställer sig och hoppar på deras huvud och använder dem som trampolin ner i vattnet. Varför måste vi människor trampa på andra för att höja oss själva? Bara för deras godhet är stor så har vi ingen rätt.

Frihetsdressyr är snart ett lika brett ord som horsemanship är... och det är numera brett. För mig är frihetsdressyr en sammanstrålning mellan mig och hästen, där vi blir till ett och dansar och leker tillsammans på ett respektfullt sätt från båda hållen. Att få  hästen att vilja vara med mig och ge mig 100% fokus, helt lös. Att se glädjen som lyser i ögonen på individen jag har framför mig gör en varm inombords och kan liknas vid när ett barn kommer av egen fri vilja och kramar om och säger jag älskar dig!

Frihetsdressyren ska vara uppbyggande och ta fram hästens stolta och mäktiga sida. Att ha hästen jämte sig i samlad trav och successivt gå in i piaffen är läckert så det förslår.  Eller när den går in i galoppen, för att sedan gå över i terre a terre  eller varför inte en pesad. Se hur alla musklerna spelar, steg för steg.  Rytmiskt och vackert. Att bygga upp dess balans, muskler och överlinje helt utan störmoment från ryttaren.

DET är för mig frihetsdressyr!!

Läs hela inlägget »

Att som ryttare ha god kroppskontroll eller kroppskännedom är viktigt i ridningen. Att börja bli uppmärksam på vad som händer i sin egen kropp och kunna känna det, när du ber hästen om olika uppgifter är A och O. Att  låta hästen få hitta formen som är gynsam för den och inte dra och sparka ihop den i en form som du tycker den borde gå i bara för att nån har påstått att, så ska det minsann va! Att hästen till varje pris ska jobba i en viss form för att någon har sagt den ska göra det, även om den egentligen inte kan. Tycker du att det är ett bra sätt att jobba med din häst, ja fortsätt då med det. Du kanske inte ens är medveten om att det är det du gör...

Som terapeut och tränare ser jag med andra ögon på ryttarekipage nu för tiden än vad jag gjorde när jag började min karriär. Jag har också gjort mindre bra saker med min häst och jag är enormt tacksam till att hästen är ett så otroligt förlåtande djur som ser oss med nya ögon varje dag. Jag är också på ett sätt glad till att jag har gjort fel (observera INTE stolt) med min häst och kan visa andra att det är okej att göra fel ibland, bara man kan lära sig av sina fel. Det handlar om kunskap och den föds vi inte med utan vi måste lära oss på vägen tillsammans med vår häst. Men alla kan bli bättre och skaffa sig mer kunskap. Kunskap som är naturlig och inte påhittad för att passa människan.

Jag tvingar ingen att tycka som jag, jag ber bara om en liten stunds läsning till och kanske har jag sått ett frö, en ide, en tanke, ett ifrågasättande nästa gång du rider... känns det här rätt??   Är hästen glad, följsam utan tvång och hjälptyglar, följer gladeligen med när du hämtar den i hagen, svarar för minimala hjälper? Eller måste du varje ridpass kämpa och svettas för att kunna få ihop hästen i en "form"? Var ärlig mot dig själv och din häst när du svarar på frågan. Det är ingen annan som hör ditt tankesvar, bara du och du kan förändra om svaret var mindre bra. När man ska ändra ett invant beteende så tar det tid att förändra, både hos dig och din häst. Ni ska hitta "nya" muskler och tankemönster men ger man sig själv och hästen lite tid så kan förändringen vara total och fantastisk.

Jag ser ofta många ekipage som skulle kunna va bra mycket längre fram i sin träning OM hästen hade fått behandling och ryttaren hade fått insikt i hur de egentligen tränar och vad som hästen och ryttaren egentligen skulle behöva träna för att bli mjuka och elastiska i sina kroppar och bli till ett samspelt dansande par.

Vill du ha hjälp? Tveka inte att höra av dig.

Läs hela inlägget »

Arkiv