2013 > 04

3-dagars kurs i Hästakupressur!

 

Den 17-19 juni är det kurs i Örkelljunga och du har chansen att vara med. Kräver gedigen hästvana.

Läs mer här.

 

Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Visning den 9 maj.

Vill du komma på visning och få en inblick i hur jag tränar från marken med mina hästar? Gå då in på länken här och anmäl ditt intresse. Denna gången ska vi va i Gemlatrakten, som ligger lite innan Växjö. Klockan 11.00 den 9 maj. Vägbeskrivning får du vid anmälan. Din insats är 100kr. Du har möjlighet att ställa frågor efter visningen. 

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Som "nybörjar" groom på Vedemaritten i Hässleholm, tillägnade jag lördagen med att hjälpa mitt duktiga sponsorekipage Emma Persson och Argentina. Det var första tävlingen för i år, ja inte för Emma men för hästen och man kan väl säga att det var en så kallad "igångjoggningstävling"  för ekipaget, i ett vad jag kallar, raskt tempo(!) på 5 mil. En liten check inför säsongen då det ska avverkas 16-mils tävlingar i bland annat Tyskland, för att sedan va med i både VM och EM.

Det är riktigt roligt att titta in i alla de olika grenarna som faktiskt finns för ryttare/kusk och häst, man vidgar synfältet lite och blir mer ödmjuk inför vad andra gör med sina djur och som vanligt när man har högpresterande hästar, är det viktigt att allting är tip top, annars fallerar korthuset ganska snabbt. 

Jag tror inte jag kan sponsra något bättre ekipage faktiskt, Emma har en helhetssyn som många missar och att vara nogrann med alla detaljer lönar sig i längden för friska, hållbara hästar.  Jag säger bara, ni andra som är uttagna till landslaget i distans, Watch out!

Se fler bilder från dagen i bildgalleriet, som jag så fort jag kan kommer att lägga ut.

Läs hela inlägget »

Föreläsning den 7 maj. Friskvård för häst.

 

Jag och hästtandtekniker Martina Petersson föreläser ca 1 timme var och därefter går vi ut i stallet och visar på häst. Föreläsningen kommer att vara hemma hos mig i Pjätteryd. Kostnad 100kr. Tid 18-21.

 

Föreläsningen handlar om varför det är så viktigt med hästens hälsa både invärtes och utvärtes. Vad du som ägare/ryttare bör tänka på och få tips på vad man själv kan göra för att förebygga. 

Läs mer på www.teamtop.se eller www.horseunity.se

 

OBS! Du måste anmäla dig innan.

 

Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Säljes! Välvårdad och sparsamt använd Christ Cortez hästtransport, boggie, svart med silvrigt tak. Totalvikt 1700kg, tjänstevikt 700kg, maxlast 1000kg. Front och tak i glasfiber, sidoväggar i plyfa. Helgjutet golv. Sparkplåtar. Baklucka i "plastgardin". Vinter och sommardäck ingår. Maila för fler bilder. Pris 40000kr inkl moms.

Välkommen att höra av dig! SÅLD!

Läs hela inlägget »

Var verkligen tvungen att hålla mig i stolen för att inte ställa mig upp och applådera, dansa, hurra, hoppa och skutta idag i Flyinge, på ASVH:s unghäst träff. Glädjen sprutade ur öronen när jag kände att duktiga dressyrdomare från eliten, står och pratar om precis det jag pratar om, under mina lektioner.  Bland annat, att svenska ryttare håller alldeles för hårt i sina hästar, de driver de alldeles för hårt, tvingar fram rörelser som de tror att domarna vill se. Men det man tittar efter är faktiskt fortfarande, bärighet och balans, bååde hos ryttare och häst. Pricken över i:et var nog ändå i slutet då en av domarna också påpekade om en ryttare som satt väldigt mycket bakåtlutad, ja låg nästan ner i vissa moment, att det hade blivit poängavdrag om det hade varit på en tävling. Ryttarna fick också höra att hästarna (5- och 6-åringar) gick bakom lodplan och skulle behöva gå i lite friare form osv. Jag är sååå nöjd över att vi åkte och som vanligt snappar man upp nya bra tips på vägen. Ännu en härlig dag att minnas! 

Läs hela inlägget »

Arkiv