2013 > 07

Sitstränings kurs den 25 augusti i Växjö och den 1 september i Älmhult. Vi eftersträvar en mjuk och följsam sits och du får hjälp av en speciell sitsmaskin med detta. Dagarna varar mellan 9-16 och du rider två pass per dag. Vi börjar med lite teori om själva sitsen. Läs mer här! Välkommen!

Läs hela inlägget »

Det blev en silvermedalj i Köpenhamn i helgen! Min duktiga sponsortjej Emma Persson och Argentina genomförde en 120 km tävling genom underbar men svårorienteread terräng mitt i Köpenhamn. Man var lite lätt förvånad hur mycket grönområde och hästar det var i stan. Ritten gick genom fina parker och tävlingshästarna var inte de enda där utan vi mötte en hel del andra ekipage också. Det är inte glasklart att genomgå en sån här tävling och endel blir uteslutna vid veterinärgrindarna pga hältor osv. Så det är mycket förberedelser inför tävlingar på denna nivån för att ha en hållbar häst. Men Argentina var fin genom hela loppet och även efteråt. Stort grattis!!

Nu äntligen har hemsidan fått tillbaka sitt ursprungliga jag, det har varit förändringar hos administratören och min hemsida fick lite lätt spel och det blev olika typsnitt och fel i texterna, men nu är den tillbaka på banan igen. Någon som hittar något som inte stämmer, hör gärna av dig!

Nya priser och lektionstider gäller från och med 1 juli.
Jag har satt 45 minuters lektioner för 300kr
men för den som vill så har jag 1 timmes lektioner kvar för 350kr.



 

Läs hela inlägget »

Nya priser från 1 juli.

Jag har ändrat lite när det gäller lektioner och nu erbjuder jag 45 minuters pass för 300kr och 1 timmes pass för 350kr. Du väljer själv vad du vill boka.

Den 1 september kommer det bli en prisjustering vid behandlingar också. Första behandlingen kommer att bli lite dyrare, 800kr, då det är så mycket genomgång av foder, sadlar, träning osv. Om hästen behöver fler behandlingar kostar det 700kr. 

 

Läs hela inlägget »
Påbörjan av piaff med hängande tygel. Påbörjan av piaff med hängande tygel.

Sommarkursen bjöd på det mesta. Jisses, vad det kan hända mycket på 3 dagar. Alla tog stormsteg framåt både hästar och ryttare. Jag är så nöjd! Inte svensk att säga det men jag brukar inte göra som alla andra =) Upplägget var perfekt och maten var ett ämne i sig. På bilden kan ni se hur vi påbörjade en piaff (observera den hängande tygeln) med Annette och Setano, en bra början, hästen tar i lite för mycket men den är verligen redo för det, lite finslipning till så kommer den att sitta som en smäck. Denna häst har inte många trott på men efter lite behandling och rätt träning så är han tillbaka igen efter  diverse skador, pålagringar osv. Det ni!!! 

Nästa år kommer det bli både vuxen och ungdomsläger/kurs. Så håll utkik om du vill va med nästa år.



 

Läs hela inlägget »

Arkiv