2016

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!! GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

Årets Julkort!
Finns på första sidan på hemsidan, se här!
Till er alla önskar jag en skön och glädjefylld jul <3 för nu brukar det gå som tåget och poff så är det julafton. 
Lite nyheter är på väg in, så håll koll på hemsidan. Det är lite sitskurser under mellandagarna bland annat. Hör av dig vid intresse. 
Erbjuder även homeopati utredningar nu för 625kr. Tillsammans med min mentor Helen Anebo. Homeopatin är ett fantastiskt verktyg och du kan behandla det mesta med detta. Jag går successivt över till detta från Formula medlen (som också är fantastiska men man utvecklas ju hela tiden och lär sig mer och mer i denna spännande värld)Mineralerna kommer jag oavsett ha kvar för det behövs alltid och Biopromin är helt outstanding vad gäller detta. 
Jag kan även erbjuda träning i ridhus i Ivla och Ryssby nu också, du som vill va med där.
Hör av dig på 0705477967

Islandsstoet Smella är fortfarande till salu!! Ett gudasnällt sto som vill komma till ett nytt och kärleksfullt hem. Jag vet att de som letar islandshäst kanske tittar lite för mkt på färgen.. det är synd i detta fallet då Smella är en kanonhäst som du kan lära dig massor på!  Se mer om henne här 

Läs hela inlägget »

NY film på Smella, islandsstoet till salu!
https://youtu.be/wNEsgeTsCjc

Läs hela inlägget »

Islandshäst till salu!!!
Läs mer här

Fina Smella på bilden!

Lite annan info följer också här.
Det blev en stor besvikelse den veckan som vi skulle flyttat till Slättåkra... Säljarna visade sig i slutändan vara oseriösa. En massa merarbete blev det och avblåsning av projekt och omställning i kalendern och så blev det kö på hästlistan igen. Vi hade tyvärr hunnit påbörja flera projekt på gården som vi helt la i backen på när det aldrig kom fram varkens kontrakt eller när vi inte fick det vi dyrt och heligt var lovade. Tilliten till människan gjorde en total djupdykning ner i botten. Men vi har hämtat oss och har eventuellt ett annat projekt på gång. Denna gången nämner jag ingenting om nånting förräns allt är spikat och skrivet i sten,  ja,.. gärna ihoplimmat också.... ;)
Håll gärna en tumme eller två för oss <3 

Läs hela inlägget »

Då var vi på väg in i den ljuva hösten! Jag fullkomligt älskar denna årstiden och just denna höst kommer vara lite mer hektisk än någonsin. 
Här kommer lite nyheter framöver.

Sto till salu! Se separat flik här din nästa tävlingshäst?

Jag är nu återförsäljare av Verm-X, se bild till höger. Verm-X finns i en liten mängd i fodret Primero Total, som kanske någon känner till. Det ger en god tarmhygien, är helt naturlig och är skonsamt för magarna. Givetvis helt ekologiskt. Verm-X är från början framtagen som ett örtbaserat avmaskningsmedel men får ju inte kallas som detta då det finns kemiska preparat/läkemedel som kallas detta. Vid regelbunden utfodring (3-4ggr/år)kan man upprätthålla en god tarmhygien året om. 

Min stackars gamla Hapello fick en ögonskada för några veckor sedan, han blev så dålig att jag trodde jag var tvungen att ta bort honom. Men han skulle bara återigen leda in mig på en ny utbildning. Det har han ju gjort sedan jag köpte honom för 15 år sen. Nu startar jag det jag letat efter ett tag, en gedigen djurhomeopat utbildning. Ska återigen bli såå spännande och roligt!  

Läs hela inlägget »
Sommar och sol, livet är gött! Hoppas du njuter i fulla drag! 
Det enda som gäckar är insekterna, stackars djur, det är värsta tiden på året för många hästar och givetvis andra djur.
Så se till att de kan söka skydd och ha fräscht vatten! Tänk inte "Åh vad skönt lite ledigt nu på sommaren" för det är precis tvärtom! Det är nu det är som mest jobb med hästarna och det händer som mest på betet, fång, kolik är mängder av fall nu och flera har dött på kuppen. Sår som uppstår och flugorna bara älskar att äta på och lägga ägg i. Tillfälligt uppsatta staket som de går igenom lätt. Låt gärna hästarna komma in på dagen och få vila några timmar från insekterna. De flesta hästar kan inte gå på bete pga fång och kolikrisk. Mina gör aldrig det. Har din häst haft det en gång så får du inte släppa på bete igen, risken är mkt större att de får det igen och oftast 10 ggr snabbare. 
Sommarkurserna är klara för i år och jag är jättenöjd. Zorro fick vara visningsexempel och skötte sig väl! Var lite orolig efter den dåliga kursen vi var på bara några veckor innan, men han var tillbaka och bjöd på sig själv och sin speciella lilla sida :)
  • Obs! Ni som åker på semester och vill ha hästen under god uppsikt och riden/behandlad här hos mig under tiden, hör av dig i god tid då det är lite kö..
Många ligger efter i betalning av sina fakturor, var vänlig och gör det snarast,  annars skickas det till inkasso...

 Zorro ställer upp på en sommarbild, han frågade kossorna om de skulle leka lite..fick dålig respons.. :P 
Ha det fint så länge!!!!
Läs hela inlägget »
Det har inte varit många minuter över denna våren! Det har varit högt tryck med både rehab hästar, dressyrträning och behandlingar, tillridning och försäljning. Det är såklart positivt! Underbart  att känna ert förtroende, det är jag enormt tacksam  för! Lite info om vad som varit och vad som komma skall..
 9-10 juli  finns plats på sommarkurs i södra åreda i Växjö,  hör av dig snarast  om du vill vara med där. Fokus på hjälper, sits och jag visar uppsuttet. Hör av dig för mer info.
För övrigt fortsätter träningarna  som vanligt men om du inte kan vara med så hör av dig i god tid så ersättare kan fixas.
Behandlingar etc fortsätter givetvis också.
Prishöjningar kommer ske den 1 september 
Ridlektion 330kr per lektion
Rehab/tillridning/försäljning 1850kr 
Humanbehandling 500kr 
Konsultation 400kr 
Jag kommer behöva ändra lite på de fasta dagarna jag är i Växjö  bland annat, kommer  ske ifrån augusti-september. Återkommer  med besked om  detta för berörda parter. 
Lite sammanfattning från helgens kurs, återigen ser jag vikten  av att se helheten med varje häst och varje ekipage. Både fysiskt , mentalt  och själsligt. Om inget annat så belyser mina egna hästar  det för mig och jag ser det även  på andras. Oavsett  om det är en het stressad häst av olika anledningar  eller om det är en som inte går framåt, hitta verktyg just för varje individ, inte en modell som alla ska stöpas  i. Se utanför boxen, få hästen med dig, inte bara fysiskt utan hjärtat också. Låt det ta tid och få en hållbar och glad häst. Ibland  vill människan ha snabba resultat  men det lönar sig inte i slutändan,  fundera över om du har rätt häst som passar  dina ändamål annars  kanske  du bör fundera över något annat. Om en sak inte fungerar, hitta en annan väg, våga titta på dig själv och vad du själv kan ändra på. Jag var tyvärr inte nöjd med denna kursen. Jag kände tyvärr ganska snabbt att min häst inte förstod , det var för mycket press på honom, han skulle göra saker han inte kan,  och när han inte klarar eller förstår, då stänger han av. Men man försöker lite till för att se om det kan hjälpa. Men om man backar 10 steg bakåt under en träning, då är det något som är fel. Men nu gäller nya tag. Det var antagligen meningen, för nu ska jag ta tag i Straightness Trainingen istället. Så det var ändå positivt nu i efterhand. Utveckling sker hela tiden och man får bara hänga med tåget! 
Hoppas du får en riktigt fin sommar just som du vill ha den och att du ser till att njuta av livet varje dag, det gör jag <3
Kram till dig!!

 
Läs hela inlägget »
Pernilla och Famke på kurs Pernilla och Famke på kurs
Nya datum för sitskurser och sommarkurser!
Se respektive länk för mer info
Sitskurser läs här
Sommarkurser läs här
Läs hela inlägget »

OBS!
Har för närvarande något problem med fakturorna som mejlas ut. De hamnar hos vissa kunder i skräpposten. Tills problemet är åtgärdat, kolla i din skräppost. Tack!! 

Läs hela inlägget »

Lite allmän info
Angående fodret Primero Total, som numera bara heter Total... Det går enkelt att beställa via www.eqvital.se  och Du får det direkt hemlevererat till dörren. Tills jag funnit en bra lösning på mössen får jag hålla uppe med försäljningen. Är inte intresserad av att se ett hav av foder över hela golvet pga deras gnaglusta, om de ändå hållt sig till en påse och inte 20 på en gång.. morr... jaja det var en mening med det med. Kanske kan få en bättre lösning på hanteringen av fodret istället.

Har ju glömt att lägga upp på hemsidan om de fina artiklarna som gjordes i höstas av Marianne Greip. Sitskursen i Vederslöv som var med i Hästfocus, samt ett om islandshästar i tidningen Islandshästen. Jätteroligt! Har planer på en ny artikel igen men mer säger jag inte än om det ;)

För dig som tänkt lämna din häst under året, pga tex graviditetsledighet, semester, rehabilitering osv..  hör av dig så snart du vet för det är begränsat antal platser och det har redan kommit in anmälningar. 


Jag sitter redan nu och planerar för sitskurser (som det verkligen haglat in intresseanmälningar för från hela landet) samt de vanliga sommarkurserna. Kommer ha några vanliga uppsuttna samt några med markarbete, dvs du arbetar hästen vid hand på marken. 

Gå in på Läs hela inlägget om du vill se bilderna =)

Läs hela inlägget »

OBS! 
Jag kommer tyvärr att sluta som återförsäljare för Primero Total. Detta för att jag fått stora mängder förstört foder pga möss som på något vis hittat sig in i mitt musfria förråd. På EN natt hade det gått bärsäkargång och gnagt sönder massor av säckar. Kanske har dem kommit in när dörren varit öppen en kort stund och jag hämtat ut fodersäckar. Ingen aning. Men jag känner att jag inte vill stå med den kostnaden igen. Så nu ryker sista lagret, några få hela påsar kvar. Först till kvarn..

Läs hela inlägget »

Gott Nytt År!!!!
Hoppas du har haft en lika fin jul och nyår som jag. En summering av förra året måste ju alltid göras och det kommer här.. Ett mentalt år för många, det öppnades nya dörrar för de flesta, både kunder och nära och kära och mig själv. Antingens hoppade man på tåget eller backade man ur, beroende på om man vågade ta steget som erbjöds eller ej. För de som vågade ta steget ut och utveckla sig själva, har det hänt väldigt mycket fint för. Både tillsammans med sin häst och för sin egen del. För de som inte vågade stod många gånger rädsla i vägen. Rädsla är en otroligt stark känsla som kan förstöra såå mycket. Den kan yttra sig i olika former och stå i vägen i så många olika situationer. Det kan va allt ifrån att inte våga rida ut på sin egna häst till att va kvar i ett nerbrytande förhållande. Men det är fortfarande "bara" en känsla och du kan styra över den och dina tankar. Men det kräver lite ansträngning, insikt och mod. Det är dock aldrig försent att göra en förändring! Vi som har förmånen att ha hästar.. ja de trycker alltid på våra ömma tår tills vi inte kan göra annat än att se vad vi behöver åtgärda. 
Detta året måste jag verkligen ta mig en funderare på ett ridhusbygge. Ja stallet är ju under uppbyggnad så smått redan för att kunna ta fler hästar och slippa långa köer. På bilderna nedan kan ni se den nya sadelkammaren. (gå in på se hela inlägget)Det var det gamla utedasset som fick en ny uppgift. Som jag har gjort i princip helt själv.. lite stolt är jag faktiskt =) Första bilden är det gamla skalet kvar och där jag reglat upp det nya golvet. Bild till höger är det klart! Som det blir lås och larm på också! 
Förra året var en hel del utbildningar och kurser avverkade. Man kan verkligen lära livet ut! Underbart! Sista kursen gick jag i november. Det var först och främst en foderkurs. Som ni vet så säljer jag ett foder som heter Primero Total, numera heter det bara Total. Vi fick en genomgång av det intestinala systemet och hur olika foder påverkar i hästarnas mage och tarm. Nyttigt att damma av kunskaperna igen. Vi hade även en föreläsare som heter Andreas Kalderon som håller på med liknande grejer som jag.. Väldigt givande och jag fick vatten på min kvarn igen om sånt som jag redan känt och tyckt och tänkt. Det var också en föreläsare från Verm X, Eva Kalderon. Verm X är ifrån början ett avmaskningsmedel baserat på örter men det får man ju såklart inte benämna det som. Så det säljs som örter som främjar en god mag och tarmhygien. Blev väldigt nyfiken på detta preparat och har redan provat det på flera hästar (som uppvisat parasitproblem trots avmaskning) med gott resultat. Jag kommer själv att använda detta istället för kemisk avmaskning. Kommer att ta in det i mitt sortiment framöver. Mer info kommer om det då.
Nu är det också lite nya priser på Biopromin och Formulamedlen. 
5kg Biopromin 590kr
12kg Biopromin 990kr
Formula medel 800gr.  590 kr. 
Tillverkaren höjde redan förra årsskiftet priset vilket jag inte gjorde.

OBS!! Just nu har jag ett superfint sto som ska säljas! Det kommer snart mer uppdatering, bilder och film om denna skönhet! Håll utkik!! 

Läs hela inlägget »

Arkiv