2017

Julclinic
För dig som vill komma på en julclinic så har vi satt ett datum den 28/12 i södra Åreda, Växjö. Jag visar först lite på en av hästarna. Fokus på hjälper. Du kan komma som publik, sen fikar vi tillsammans och sen är det individuell dressyrträning. Vill du vara med som publik eller träna, hör av dig snarast till mig, senast anmälan torsdag den 21/12. 
Publik kostnad 50kr, inkl fika.

Vi blir kvaaar!!
Japp, så blir det! Efter många turer om vart flyttlasset ska gå så har vi nu kommit till att det stannar där det är. Vi har försökt på så många ställen men det har alltid varit något som har felat. Så det blir lite makeover på gården här hemma. Vi har skrivit på kontrakt för ridhus, vi väntar bara på bygglovet också. Stall har vi lämnat in ritningar till och kollar på detaljer för bästa tänkbara utförande. Så det ska bli lite av varje här. Vi kommer uppdatera efter hand hur verksamheten kommer bedrivas. Men det kommer bli några inackorderingar, kurser, lektioner, samt även för dig som vill hyra ridhuset själv med ett anläggningskort. Det blir ett 20x60 ridhus med luftintag för bra luft och miljö och mycket utsikt. Det blir bra speglar och bevattning. Det kommer finnas uteboxar/gästboxar för dig som kommer och tränar så du kan sadla i lugn och ro i en box. Mera info kommer! 

Horseunity AB önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!
Tack ALLA för detta året, jag är tacksam för er alla och ni är underbara kunder! Stor kram till er, va rädda om er därute. <3 

Läs hela inlägget »

Jag kan stolt berätta att jag har inlett ett samarbete med härlig kvinna som heter Christina Linder.
Christina gör håranalyser och jag har länge sökt efter detta komplement. Man kan inte utbilda sig till allt själv men man kan samarbeta med riktigt duktiga människor. Jag funderade ett tag om jag själv skulle utbilda mig själv inom det men jag känner att jag måste fokusera på det jag har och ska avlägga några prov denna vintern tänkte jag.  Du kan läsa mer om håranalyserna här.
Välkommen att höra av dig!

Läs hela inlägget »

Många frågar om dem kan komma och titta på träningar. Det går jättebra. Jag vill helst inte lägga ut datum och tider på hemsidan, just för att det inbjuder många gånger inbrottstjuvar att kolla på sånt och dem har då lite för stora möjligheter att lyckas med sånt dem inte ska. Men om du hör av dig så ska vi ordna så det går bra. Det finns också möjlighet att boka in fler både fasta ridtider i ridhus eller hemma hos dig. Du behöver inte ha en fast tid heller men för vissa ridhusbokningar behöver vi det. Finns även dem som man kan boka oavsett. Jag samlar gärna flera på ett ställe eller i samma område så att resan blir så billig som möjligt.  Jag är just nu i områden (MED OMNEJD) som Halmstad, Växjö, Braås, Värnamo, Ljungby, Alvesta, Älmhult, Tingsryd, Urshult, Vaggeryd. 
De flesta har nog sett via facebook att jag varit på ny kurs för Mary Ann Campbell. Det gick nog heller ingen obemärkt förbi att vi var nöjda både Zorro och jag. Mary Ann och Craig är underbara människor och som du ser på bilden till höger så blir det ett och ett annat asgarv, några bjuder min häst på... ;)  För dig som missat så kan du gå in på min facebook, den är öppen för alla. Sök Camilla Forsberg Horseunity. Finns även på Instagram som Horseunity, bara att följa. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Såå skönt att vara tillbaka!!!
Det är ju alltid roligt att åka iväg men det är samtidigt väldigt skönt att komma hem. Det tar endel på krafterna när man ska ändra dygnet fram och tillbaka, jetlagen har gett sig tillkänna både på vägen till Seattle och när jag kom hem igår. Känns som en käck bakfylla efter några dagars fest. Huvudet känns som tre storlekar större an vanligt. Men det är ju inte så konstigt efter att nästan ha varit vaken i 2 dygn. Har liiite svårt att sova sittandes och om man väl somnar så tappar man huvudet i nån konstig ställning och vaknar av det.. Insåg att dem där nackkuddarna är en fiffig lösning som dem flesta hade. Man lär sig. Förutom den långa flygresan i sig så körde jag bil fram och tillbaka mellan flygplatsen och till Snohomish... så här i efterhand så skulle jag nog tagit en taxi... ehh.. det var ingen rolig upplevelse.. Kan säga att ögonen stod för sig själva utanför huvudet och händerna var som fastklistrade på ratten. Skulle kanske kollat hur stor staden var innan hrm... jaja.. det hade kanske inte gjort någon skillnad haha..
Som tillägg på jetlagen blev jag lite sjuk efter ett par dagar också men som tur var ingen jättehög feber utan det gick att fortsätta träningen. Så det blev några timmar mer i sängen än jag hade tänkt mig. Men jag har verkligen fått ut massor av att åka till Craig och Mary Ann! Dem gjorde allt för att trycka in så mycket som möjligt i huvudet på denna korta tid vi hade. SÅ underbara människor! Även dem som jobbade där och dem som hade sina hästar där. Positiva och alltida glada miner. Man la stor vikt vid att alla skulle känna sig välkomna.
Vi gjorde allt ifrån sitsarbete under longering till att jobba vid hand och uppsuttet arbete. Jag har även kollat alla lektioner som gavs till deras ordinarie elever och när Craig och Mary Ann själva red. Jag har fått så många nya verktyg, ska bara sortera upp allt i hjärnkontoret också. Och nej det var ingen resa där jag ska visa en massa flashiga bilder på hur hästarna gick. Jag har knappt tagit några bilder alls,  men jag tog en bild på en av mina kompisar som jag jobbade en del med, Blue heter han. Hästarna som vi jobbade med var bland annat ponnys, araber, quarterblandning, achal-teke, andalusier, lipizzaner osv. Dem flesta var "rescue"hästar. Den äldsta hästen var 33 år och jag vet inte om jag måste tillägga det, men han var givietvis fortfarande pigg för sin ålder. 
Nu väntar en massa mail, meddelande osv som ska besvaras. Samt de som undrar så ska jag skicka en hel hög med fakturor nu också, jag hann inte det innan jag åkte.
(Däremot var jag tvungen att ta en bild när jag kom hem <3 min fina efterlängtade man kunde inte möta upp mig direkt när jag kom hem så han hade ställt blommor, choklad och en fin liten lapp till mig. Han vet hur en kvinna ska tas. <3 Se nedan. )
Kram på er!

Läs hela inlägget »

Passa på att boka så länge det går innan min resa till USA!  Några få platser kvar. Tingsryd med omnejd 8/9, Södra Åreda den 16/9, plus lite annat, hör av dig snarast!

Eventuellt om kalendern min går att sy ihop med Ridklubben i Älmhult, så ska jag ha tillgängliga platser där framöver också. Info kommer både här och på ridklubbens hemsida. Jag vet att många tycker det är en dyr kostnad med alla ridklubbens ridavgifter, så jag försöker så mycket jag kan att tillgodose allas behov och hitta ridhus och paddockar  här och var. Givetvis kan ni även komma hem till mig. 

Ni kan hela tiden avhämta Primero TOTAL, AME mineraler, fodertillskott, verm-x, även jag inte är hemma men lättast är att komma innan såklart.
Då jag inte kör ut foder, så är det lättast att man i ett område åker tillsammans ett gäng och hämtar. Eller att en åker och hämtar och ni delar upp själva sedan. Kan lägga upp grupper om ni vill på fb tex.

Jag skriver inte ut varken här eller på facebook vilka datum jag åker. 

Hörs snart igen!! 


 

Läs hela inlägget »
Askja till salu Askja till salu
Till salu, alldeles för billigt!!! Se länken här 
 
Läs hela inlägget »
Härlig sommarbild från Sparreholm! Härlig sommarbild från Sparreholm!

Hoppas du har eller har haft en skön semester och sommar!
Personligen tycker jag det har varit lagom varmt och skönt och arbetsvänligt ;) 
Lite gammal info som behöver påminnas om samt lite ny info följer här.

I höst blir det prishöjning på lektioner, så från och med 1 oktober blir det 350kr per lektion.

Det är många som inte håller reda på när dem har ridit eller slarvar bort mail med fakturor osv, osv, vilket gör att det blir mkt tid framför datorn. Så vänligen, skriv ut din faktura när du får den, när du betalar så skriver du FAKTURANS NR som står överst i mitten på fakturan i meddelandet i banken. Inget annat. Givetvis kan vi göra fel också och missa att du betalat, så om du får en betalningspåminnelse på en faktura du betalat, bara skicka till mig när du gjort det så är det inga problem. Men många gånger står inte vilken faktura som betalats och då är det väldigt svårt att veta. 
Jag kommer hädanefter skriva ut datum för tex lektion eller behandling det gäller på fakturorna, men försök ha koll på dina fakturor så jag slipper höja priset pga extra administrativt pappersarbete. 
Ibland försvinner fakturor i "rymden", ibland kan du finna dem i din skräppost av nån anledning. 

Prishöjning från leverantören AME produkter från augusti.
Biopromin 12 kg, 1010kr
Biopromin 5 kg, 590
Fodertillskott 800gr Formula 1-20, 600kr
AME 800 gr, 590kr
Sensi medel 610kr

Du som vill köpa Primero Total kan göra det hemma hos mig. Jag kör inte ut längre men jag har ett litet lager hemma. Vågar inte ha för stort lager ifall råttorna slår till igen. Gå gärna ihop några stycken och hämta flera åt gången så blir det mer ekonomi i det hela. Bara hör av dig!





 

Läs hela inlägget »

Historien om Molotov

Molotov kom till mig i mitten av december 2016. Han var mager, stel, mentalt blockerad av stress, halt på höger bak, ont i ryggen,  kunde inte böja huvudet åt höger, snedverkad, dåliga hovar, kunde inte äta normalt, hade inga käkmuskler, kastade med huvudet när han skulle tugga, långa stickelhår osv. 
Han hade precis blivit behandlad av hästtandtekniker Martina på föregående ställe och jag tänkte att han rättar nog till sig snart i munnen, då det hade varit mycket att åtgärda. Så jag körde igång att behandla honom med akupunktur, kraniosakral terapi, infrarött ljus, primero total 3 kg per dag, homeopati, fri tillgång till hö, fodertillskott för mage och njurar, verkade hovarna och rätade upp dem, började försiktigt lösgöra honom, men inte mycket för jag knappt vågade, för han hade inte något hull.
Han successivt öppnade sig och var inte så blockerad. Släppte spänningar i ryggen och började jobba fint. Men han tog sig inte i vikt och han tuggade bollar. Så jag ringde Martina. Då det visade sig att det vara mycket större problem i munnen än vad jag kunde tro. Vi pratade om det och kom överrens om att åka till klinik för att åtgärda, sagt och gjort, vi åkte. Kom hem och jag själv behandlade honom i käkar och nacke som blir ganska påverkat när dem står och gapar så länge.  Ingen skillnad. Dem hade gjort för lite. Så jag ringde Martina igen och hon kom och hjälpte Molotov. Denna gången blev det raketfart!! Efter bara ett kort tag började han äta bättre. Så nu vågade jag träna mer och det började hända massor i kroppen. Han blev mer och mer harmonisk. Han har en fantastisk potential denna lilla häst. Så underbart lättsamlad, lätt att öka och jobbar för minimala hjälper. Hans rörelser kom fram och visade ett superhärligt gung och swung och lyft i alla gångarter. Jag kände att denna hästen kan gå hur långt som helst. Jag funderade länge på att behålla honom, då han dessutom är så mjuk och fin i sitt hjärta, det finns inget ont någonstans i honom. Men insikten kom att det finns inte tid, då jag har två hästar som också ska ha sitt. Så jag började fundera vad jag behövde för ryttare till honom. Till slut vet jag bara... Annette! Om någon skulle kunna förvalta denna känsliga individ på rätt sätt så är det hon! Så jag ringde Annette och av nån anledning så var hon i samma fas att leta en kompis till sin andra häst.
Jag kände i samma veva att det började bli dags för en ny tandbehandling, han tuggade lite bollar igen,  så jag  ringde Martina. Denna gången skulle en specialisttandläkare och veterinär Thorleifur Sigfusson (som Martina samarbetar med) komma till Martina och eftersom Molotov hade haft sådana problem så lät vi Thorleifur behandla honom. Han såg också hur mycket problem där varit men sa också att det här kommer att rätta till sig helt på bara nån behandling till. Det här kändes helt fantastiskt! Jag kunde nu lämna över hästen till Annette med ett gott samvete. Så nu har han fått en ny flock att gå med och beta härligt gräs. Jag är så stolt och glad över denna underbart goa häst. Jag önskar Annette all lycka med vackra älskade lilla Molotov <3
Bilderna nedan visar hur han såg ut från början och sista bilden är samma dag han åker, den 18 juli 2017.
OBS! Du måste gå in på läs hela inlägget för att få igång bildspelet.

loading...
Läs hela inlägget »
OBS!!!!

Nytt bankgiro nummer på fakturor utskickade från och med idag! Dvs 20 juli.
5207-0547
Läs hela inlägget »
Turbotöltaren Askja till salu!

Ny film! Se mer under fliken Till salu
Säljes åt kund. 
Läs hela inlägget »
Blomsterarrangemang från bröllopet. Blomsterarrangemang från bröllopet.

De allra flesta har väl redan sett det, men om inte, så är jag numera Camilla Forsberg. Känns fantastiskt!! Man vill bara leva kvar i denna rosa bubbla och drömma om vår helt underbara bröllopsdag om och om igen. Det går lite på repeat framför ögonen vill jag lova. Vi lyckades lura alla och det dem trodde skulle vara ett födelsedagsfirande för Uffe, blev ett bröllop i magnifika Sofiakyrkan i Jönköping. Helskön präst, urvacker sång, fint väder, häst och vagn längs med Vätternstranden fram till restaurang Sjön för att avnjuta en särdeles god mat. Att få känna sig så fin från topp till tå är ju inte ofta och ganska tvära kast från hästeriet i vanliga fall. Ett års planering och massor av pengar senare, så känner både jag och Uffe att det var värt ALLT. 
Mycket som nu ska ändras namnmässigt och även för aktiebolaget och nya bokföringsmodulen. Så om om allt inte finns med på fakturan som det borde, så  är bankgirot som innan. 
Sommaren är på instormande och kurser och semesterhästar och rehabhästar är bokade. Finns lite möjlighet fortfarande att trycka in lite i schemat. Dvs om du ska på semester och vill ha passning eller träning på din häst, eller behöver rehabilitera din häst, bara kontakta mig! 
Många väljer också att fortsätta träna sina fasta dagar. Jag jobbar hela sommaren och tar bara några korta pauser där det passar. Midsommarhelgen håller vi stopp för bokningar dock. 
Hörs snart igen, kram!

Läs hela inlägget »
Askja Askja

Nu är pärlan till salu!!
Se mer under fliken till salu här.
Hör av dig för mer information 0705477967
Välkommen!

Läs hela inlägget »

Hästarna fäller, knopparna brister, det är våååår!!! Tjohooo....
Det innebär också att jag måste annonsera om sommarkurserna! Tur att mina kunder påminner mig ;) 
I år provar jag att inte sätta datum innan, utan frågar er först, när passar det och var passsar det? När jag får en hum om var och när det är mest intresse så lägger jag ut datum också. Jag har ju inte mitt ridhus klart.. än.. så det är svårt att sätta exakta datum.Juni-juli, kanske början av augusti också. Vi måste ju anpassa oss efter ridhusägarna, då det är smidigast att vara i ridhus, då man aldrig vet hur väder och vind kan vara, samt insektstrycket. Så, hör av dig när du kan och vill, samt var du kan tänka dig vara. Vi har ju många ridhus  att välja på, så ska vi nog få ihop det i år igen. Vissa har ju fasta tider som man också tränar på, var eller varannan vecka, var vänlig hör av dig om du vill fortsätta med dem tiderna hela sommaren, eller om du ska va ledig osv. Så vi kan meddela våra kära ridhusägare i god tid! 
Som vanligt innehåller kurserna god, ekologisk, hemlagad mat. 2 dagar brukar va tillräckligt för både häst och ryttare. Vi börjar alltid med teori, eventuellt att jag visar lite på mina hästar, det var ganska poppis förra året. 4 pass per kurs, dvs 2 per dag. Man kan välja på att jobba ifrån marken (löst eller vid hand) eller uppsutten dressyr, allt enligt klassisk ridkonst. Pris med mera kommer snart! 

Jag beställer lite extra primero total denna gången så kan du som vill komma och hämta. Jag levererar inte ut. 255kr/säck.
Välkommen att höra av dig!

 

Läs hela inlägget »
Hapello <3 Hapello <3

Nytt år, nya möjligheter brukar det heta. Företaget görs om till aktiebolag, så om ett litet tag kommer det stå Horse Unity AB på fakturorna. Det kommer fortfarande vara samma bankgiro och betalning med faktura. Andra planer står också och väntar men jag går inte ut med vad förräns allt är klart..
Tankar inför alla hjärtans dag <3
När jag började min karriär inom hästeriet så tänkte jag, vad skönt att få jobba med djur! Snabbt insåg jag att så var det inte ;) Jag jobbar fortfarande lika mycket med människor. De flesta är givietvis väldigt bra själar men sen finns det alltid dem som aldrig slutar förvåna mig. Då man tänker, vart tog kärleken vägen i världen? Om vi nu ska ta hästvärlden, så brukar jag säga till mina kunder, att oftast får vi den häst vi behöver. Ingen häst är felfri, ingen människa är felfri. Alla kan må dåligt ibland, alla kan skada sig ibland. Men.. hur många gånger tror ni att vi påverkar våra djur, i hur vi är? Det är skrämmande mycket faktiskt. Varför fungerar en häst hos vissa människor och inte alls hos andra. Vi kanske borde fundera över hur VI är istället för att hitta fel hos hästen eller vår omgivning. Finns dem som kör runt till olika kliniker tills dem hittar en veterinär som dömer ut hästen, för ryttaren är det inget fel på.... eller? Varför är det så svårt att titta på sig själv och inse, jag klarar inte av det här problemet eller den här hästen, jag behöver ta hjälp av någon. Alla behöver vi hjälp. Alla ska vi lära oss någonting i det här livet, därför händer saker för oss. Det är ingen som går på den här jorden utan att bli drabbad av något. Frågan är-Hur bemöter vi problemet? Klart att vissa saker är ledsamma och tråkiga men när vi sörjt, hur går man vidare? Man kan bli hatisk och dömande och Gud vet allt, men vi kan också se på det lite utzoomat och stort.. där och då brukar man kunna se ett annat perspektiv. Ta in kärleken i livet och tro inte att alla är ute efter att skada dig eller lura dig. Ju mer kärlek och glädje vi kan sprida i denna världen desto bättre är det.  Ju gladare blir också våra fyrbenta vänner!
Klistrar in ett gammalt foto i repris. Min gamla trotjänare Hapello som har lärt mig sååå mycket och gör fortfarande, evigt tacksam för dig <3 <3 <3 

Läs hela inlägget »

Arkiv