2018 > 01

OBS!! Det är många hästar med kolik nu!
Tänk på att ha ordentligt med vatten till djuren, detta är en av de stora anledningarna som hästarna får kolik denna årstid. Pga att hästarna inte så gärna dricker iskallt vatten. Samtidigt som dem äter större mängd torrt foder. Så jag kan varmt rekommendera någon form av varmvattentunna. Elslingor med värme till vattenkoppar osv. Ha gärna spannar/tunnor så ni ser hur mycket hästarna har druckit. Enkel åtgärd som kan spara både din hästs liv samt din plånbok. Om veterinär behöver komma ut, så är det tyvärr inte många veterinärer som sätter dropp (förutom underbara Margareta Ehlborg!) men tänk på att du kan påpeka detta och kräva. De flesta ger olja och kramplösande men inte vätska. Tyvärr har jag nu sett några fall där hästarnas liv gått hädan vid bla förstoppning och man inte satt dropp. Vätska, vätska, vätska! Det får de allra flesta när du kommer in med akuta sjukdomar till ett sjukhus. Men av någon anledning så försvinner den kunskapen vid djur. 
Tänk också på att tex loppfrön (psylliumfrön) kan stoppa i tarmen om det finns för lite vätska. 
Så återigen se till att din häst får i sig vatten! 
Givetvis kan man inte rädda alla och i vissa fall har vi så stora mag-tarmproblem att det inte går att stoppa förloppet, men många fall kan man vända. 

Stoppar in en frostig bild på Zorro. I längtan efter vår!!!


 
Läs hela inlägget »

Hoppas du haft en bra jul och start på det nya året!
Till mångas förtjusning så har det ju trillat ner lite snö också, inte till min förstjusning men när jag väl får mitt ridhus på plats så kommer det inte röra mig i ryggen med vad det är för väder =) då kan det va vad det vill... hihi..

Lite info om betalningar. Några av er har missat att jag ändrat bankgiro till 5207-0547.
Jag har haft kvar det andra för en övergångsperiod men plockar nu bort det helt, så kom ihåg att ta bort det gamla och lägg in det nya direkt. 

Vad är väl mer välkommet detta år än att Skatteverket har gått med på att ridning, dvs ridlektioner/träning är nu med i friskvårdsbidraget. Så det du ska göra är att fråga din arbetsgivare vad deras policy är för ridning (det är lite upp till varje arbetsgivare) hos dem. SÅ, du tar ditt kvitto på din betalning för ridlektion, går till din arbetsgivare och får utbetalt för friskvård, simple as that! =D 
Så kanske du kan ta fler träningar, för många gör det stor skillnad!

Ha en fin dag!

Läs hela inlägget »

Arkiv