2019 > 04

Uppdatering! Invigning!

Årets event!
Invigning av Horse Unity AB:s nya häst och ridcenter. 
Den 15/6 mellan kl 12.00-13.00  är det invigning av ridhus och stall.
Demonstration med Craig Stevens och Camilla Forsberg kl 14.00
Föreläsning med Craig kl 15.00-18.00
Du kan läsa mer om Craig här.

Den 16/6 kan du boka privatlektioner med Craig. 
Start kl 10.00

Var med i en tävling och vinn rabattcheck hos Fotograf Maria Lindberg, där du får rabatt på en hästfotografering. 

Har du ett företag och vill vara med och sponsra under dagen till invigningen, hör av dig snarast! Samt om du vill ställa ut något på plats. 

Anmälan ska ske innan till Demonstration och föreläsning, samt till lektionerna.
Demonstration och föreläsning Pris 500kr
Ridlektion Pris 1800kr
Anmälan är bindande. Vilket innebär att du betalar om du anmäler dig oavsett om du kommer eller ej.

Adress är Långaskog 12, 34393 Älmhult.

Varmt välkommen med din anmälan och ta nu chansen då den inte kommer igen!

Läs hela inlägget »

Sto till salu
KWPN 165cm 2008
Djanga är en mycket trevlig men känslig häst. Man har tidigare haft stora problem med ridning, tömkörning men varit använd i hästunderstödd terapi från marken och fungerat ypperligt där. Problemen med ridningen har berott till stora delar av att hon haft ont i ryggen och nacken. Antagligen har hon skadat sig/gått omkull redan i tidig ålder. Man har provat att flera gånger skicka Djanga till inridning/tillridning utan få bukt med problemen. Det som händer är att hon blir superstressad och vill gärna springa fort, är absolut ingen dum eller elak häst utan bara misstolkad. Sen kastar hon med huvudet, haft problem med bett i munnen. De sista månaderna har jag haft henne i rehabilitering och Djanga har utvecklats massor. Hon har inte ont i ryggen längre, hon kan arbeta i ganska lugn takt och söka en form själv i både tömkörning, longering och ridning. Hon har träffat tandläkare som åtgärdat tänderna. Fått behandling och välgörande örter/mineraler för kroppen. Det som återstår är nacken som är under utläkning, hon visar lite från den fortfarande och gapar/sträcker ut tungan emellanåt för att visa att det inte är helt ok ännu. Får hon bara tid så kommer nacken bli bra också. Ägarna har inte den tiden som behövs för Djanga just nu, då hon behöver fortsatt rehabilitering och motion på ett bra sätt. Nuvarande ägare har köpt henne som föl och har aldrig haft några skador (vad dem sett) eller sjukdomar. Hon har en fin stam KWPN, Viento Uno W x Equador. Hon har fina gångarter men man ska inte tänka tävling i första skede med henne och kanske aldrig på grund av hälsan. 
Djanga anknyter sig mycket till en person hon tycker om och verkar gilla kvinnor mer än män. Hon är smart och gillar att jobba, främst från marken som tex frihetsdressyr men börja tycka ridning är okej också. Djanga kan inte stå i box en längre tid enligt ägarna, hos mig har hon gått ute på lösdrift så jag har inte provat. Så hon bör ha lösdrift året om. Uppbindning funkar bra vid skötsel. Hon trivs bäst i en flock där någon är en stark ledare så hon själv inte behöver ta ledningen utan kan slappna av. 
Du behöver vara känslig och inlyssnande, rättvis, lugn och ha tålamod och tid, så kommer du få en trogen vän i henne då hon har ett ljuvligt snällt hjärta.
Säljes bara till någon som känns rätt för henne och möjlighet finns att ha henne på foder för att prova om det funkar för att senare köpa. Helst i södra Sverige isåfall.
Prisidé 25000kr. 
Hör av dig till mig Camilla för mer info och om du verkar vara rätt människa för Djanga så får du prata med ägarna och komma och besöka den härliga häst. 
0705477967
Välkommen att höra av dig!

Läs hela inlägget »

Kvällsföreläsning 25/4

Varför drabbas " bara jag"?
På denna kvällsföreläsning tar jag upp om varför just din häst inte fungerar. Varför har just din häst de problemen som den har. Varför blir den aldrig bra? Varför kan aldrig jag rida/köra? ALLA andra rider/kör ju. 
Jag behöver en häst att demonstrera på, så om du har någon häst som inte fungerar och vill ha den bedömd, säg till så vi kan titta på den samtidigt under föreläsningen, eller om du vill ha det gjort innan och en separat bedömning. Det får gärna va en utdömd häst eller en i dåligt skick eller bara om man känner att något är fel och inte vet vad det är. Ingen ser kanske men du känner. Bara hör av dig! Du kanske även känner någon vän som skulle behöva hjälp, ta med din vän!
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret nedan eller via 0705477967

Plats: Nya stallet i Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad föreläsning 250kr. Fika ingår
Datum 25/4 kl 18.00
Separat konsultation 400kr. Dvs ej under föreläsning.

Välkomna!

Läs hela inlägget »

Sitskurs 19 april

Välkommen på sitskurs Långfredagen 19 april hemma hos mig.
Vi börjar med teori kl 9 och därefter avverkas två uppsuttna pass på din egna medtagna häst. Ett pass på fm och ett på em. Innan du sitter upp på hästen så sitter du på en sitsmaskin som mjukar upp ditt bäcken för att du ska bli så rörlig som möjligt. 
Dagen inkluderar ekologiskt lagad mat, hör av dig för eventuella allergier.
Vi håller på ungefär till kl 17. Du får låna box eller hage under dagen till din häst.
Vi tränar båda passen i vårt nya fina ridhus.
Kostnad 980kr.
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret eller via mail camilla@horseunity.se eller 0705477967.

Adress Långaskog 12, 34393 Älmhult

Välkommen!!

Läs hela inlägget »

Arkiv