2019

Prishöjning håranalyser från och med 2020-01-01.
Det nya priset blir 2500kr. Christina lägger otroligt mycket tid och energi på varje analys och tiden för att analysera EN kund är 10 timmar. Därav måste hon höja priserna. Men det är det verkligen värt! Jag är så tacksam att jag fick komma i kontakt med henne för vårt samarbete och att hon fortsatte sitt arbete tack vare det. Annars hade hon slutat. 
I håranalyser kan man väldigt tidigt se obalanser som finns i kroppen. Sånt som visar sig ganska sent i blodprov. Du kan göra analysen för att du vill förebygga/förhindra att sjukdomar tar fäste och givetvis även när dem tagit fäste. Vi gör numera främst analyser på djur. Det finns SÅ mycket att göra för våra fyrbenta vänner, jag kan verkligen rekommendera att göra det, jag checkar mina djur och mig själv ganska ofta. Personligen betalar jag hellre för friskvård än för sjukvård, vad väljer du?

Läs hela inlägget »

Nya kurser!

Nu drar vi igång med några kurser till.
Först och främst, den 6 januari på självaste Trettondagen 2020, så lägger jag ut bommar, koner, slalom, vattenmatta, en typ av bro och liknande i hela ridhuset för att träna både på att lyfta på fötterna i olika roliga kombinationer och för att miljöträna. Dressyrstaket inför tävling kan du specifikt träna på också. Att variera sin träning är bra för hästen, ökar även dressyrhästens rörelseförmåga. 
Anmäl dig på 0705477967, camilla@horseunity.se eller via formuläret nedan.
Pris 420kr inkl fika. Vi tränar 45min/ekipage. Start från 9.00

Kurs i Lymfmassage häst, 1 mars 2020.
Bebe Gransten kommer hit och håller en hel dags kurs. 
Läs mer här om kursen

 

Läs hela inlägget »

Jag kan inte förstå hur dagar bara rusar förbi, det är alldeles för roligt för att det ska gå så snabbt. Men oftast när det går fort så har man roligt. Alla guldkorn i vardagen behöver man stoppa in i minnesbanken för att ta upp vid ett sämre tillfälle.
Nu är det många som pockar på kurser så här kommer ett litet utbud. 

Sitskurs
30/11 kl 9-17
Varför inte smita ifrån lite adventstök en stund och unna dig lite egen hästtid. Att få ägna dig till din häst en hel dag i sitsens tecken i vår lugna och härliga miljö.
Givetvis så blir det ekologiskt hemlagad lunch och fika, lite jul inspirerad så här i juletid. 
Vi startar dagen med teori och sen får du sitta på en sitsmaskin innan varje ridpass och du rider på din egna häst ett pass före lunch och ett pass efter lunch. Ridpassen anpassas givetvis efter var du är någonstans i din utveckling. Du behöver inte ha några förkunskaper och du behöver inte känna att du inte kan, för alla kan efter sin egen förmåga. Inga åskådare kommer att kolla utöver ni som rider och eventuellt om någon har ett sällskap med sig för resan. Mindre hage finns att låna under dagen. Övernattningsmöjlighet finns för dig och din häst som reser långt. 
Läs mer här för info
Kostnad 980kr 
Bindande anmälan. Anmäl dig i formuläret eller via 0705477967

Nyårs kurs i dressyr
28-29/12

Lite som glamourkursen i somras... varför inte dricka skumpa lite preventivt innan nyår ;)
Kan du bara lördagen så är det helt ok, vi anpassar efter vad du kan.
Efter all julmat behöver vi röra på oss. Vi fokuserar på dressyr, 3 pass om du är med båda dagarna, antingen från marken eller hästryggen och denna gången kör vi yoga pass mellan, för att töja ut våra kroppar och bli ännu bättre ryttare. All träning anpassas efter dina förmågor. Mat blir det såklart också, så där lite extra god ekologisk mat och en flaska champagne på kvällen. 
Ta med yogamatta eller liggunderlag om du har. 
Hästen har tillgång till mindre hage och box. 
Kostnad 1600kr för båda dagarna. 
Bindande anmälan.
Anmäl dig via formuläret eller via 0705477967
Välkommen!!

Läs hela inlägget »

Behöver du tvätta dina hästtäcken, schabrak m.m.?
Då kan du göra det hos oss. Vi har en stor tvättmaskin anpassad efter detta, så varför slita på den stackars hushållsmaskin du har. 
Vi använder bara ekologiska tvättmedel för dig och din häst så inga allergiska reaktioner ska uppstå i huden eller pälsen.
Kostnad 100kr/tvätt. Läs mer här.

Prishöjning Verm-X
Från och med 1 november är det prishöjning på Verm-X.
Verm-X pulver häst
80gr 246kr 
320gr 791kr
Dessa är dem som går mest, men det finns Verm-X till alla djurslag i olika former, till häst föreslår jag pulver då det bara innehåller rena örter och inga tillsatser. För den som inte vad Verm-X är så kan du gå in och läsa här.

Läs hela inlägget »

Vi söker en trevlig och trogen inackordering 
Är du den vi letar efter?! Vi har box eller lösdriftsplats ledig. Vi söker dig som är ordningsam, trevlig och har ordnad ekonomi till vårt gäng. 
Hos oss kan du få alla bekvämligheter och tjänster. Vi är ett mindre stall med helt nybyggt stall och ridhus i toppklass. Vad söker du? Box eller lösdriftsplats? Även om du vill ha plats i lösdriften så har du tillgång till egen box 3x3m.  Om du vill ha vanlig boxplats så är boxarna 3,5x3,5m. Uppvärmda flottörvattenkoppar i varje box. Spolrum finns med golvvärme, stor sadelkammare med golvvärme.  Foderkammare med golvvärme. Fräsch toalett.  Vi har tvättmaskin för hästtäcke etc. Väldigt bra ventilation i alla stallutrymmen. Gummimattor för golv och runt foderhäckar är på inköp. Foderhäckar med nät finns i alla hagarna. Sommarhagar/stora vinterhagar. 
Ridhuset är 22x60m med en hel kortsida med stora speglar som du kan se dig själv i hela ridhuset med. Ljusinsläpp och luftinsläpp. Daglig automatisk bevattning. Bra underlag med flis och sand. Dressyrstaket samt lite bom material. Paddock 25x45. 
Du kan köpa till alla tjänster som tex mockning, träning, täcken på och av, behandling, dressyrträning och vad du nu behöver hjälp med.
I inackorderingsplatsen ingår boxen/lösdriften, alla ut och insläpp måndag till söndag, samt fodringar. Hästarna kommer ut mellan 6-7 på morgonen och runt 21-22 på kvällen. Några få ggr per år åker vi bort och då sköter man hästarna tillsammans i gruppen. 
Stallströ, foder, mineraler, tillskott finns alltid på anläggningen, så det är inget du behöver fundera över. Vi sköter även bortforsling av gödsel, underhåll av ridhus, snöröjning osv.
Inackorderingsplats kostar 2000kr/månad.
Hör av dig så får vi prata eller om du vill ha mer info. 0705477967 camilla@horseunity.se eller i Formuläret nedan.

Läs hela inlägget »

Här är en häst som i somras blev rehabiliterad. Ett sto som till och från haft diffusa hältor. Vid veterinärbesök så visades först inflammation i hovbenet som behandlades, blev ej bättre. Vid nästa besök så röntgades båda framhovarna och då visade det att sidoligament var stressat i hoven och det var någon form av strålbensproblematik i båda fram.
När hästen kom till mig så var hon fortfarande halt. Främst höger fram. Rörde sig knackigt. Bild 1, första dagen hon kom. Glåmig i pälsen, ledsen, dåliga muskler. Satte igång behandling både invärtes och utvärtes. På bilden syns även nålarna i ryggen och bild 2 nålarna runt hoven. Började försiktigt röra på henne och stretcha igenom kroppen med lätt träning. 
Successivt började vi tömköra bild 3 och efter ett litet tag satt jag upp. Det var stelt och lite trögt från början men för varje dag som gick så blev hon bara bättre. Bild 4 var sista dagen hos mig, ny lyster, gladare och mkt bättre muskler och överlinje. Efter ett antal veckor skulle matte komma och prova själv för att sedan ta med sig sin "nya" häst hem. Bild 5. Hon kände direkt att det var stor skillnad. Efter det har vi kontinuerligt tränat, vi har även haft dressyrkurs och vi fortsätter träna och hästen blir bara bättre och bättre. För hennes förbättring har ett flertal saker behövts ändras och så här är det oftast. Matte har varit jätteduktig som har "hållt schemat"och hållt ut. Bra gjort matte!!!! =D 

Läs hela inlägget »

HÖST! Favorit i repris. Det är nått extra mysigt med det tycker jag.
Inför vintern har vi nu införskaffat dem fina höhäckarna till alla inackorderingar, som syns på bilderna. Blev så nöjd! Känns bra att alla får en jämn tillförsel av mat. Snart behövs även att varmvattentunnorna dras fram också så inte djuren minskar sitt intag av vatten när kylan börjar göra sig påmind. Lite i taget införskaffar vi bra saker till vår fina gård. Den som vill följa mer vad som händer, går in på facebook eller instagram, där det mer aktivt läggs upp nyheter. 
Igår var det yoga igen och yogaläraren säger alltid tänkvärda ord när vi ändå ligger och slappnar av. Vad vill jag göra med mitt liv. Vad vill jag tillföra. Vad eller vem vill jag ha i mitt liv. Jag har bestämt mig för att jag vill bara ha bra människor omkring mig. Människor som är för hästens skull, inte sitt eget ego. Tyvärr knackar inte alltid rätt sorts människor på din dörr. Men vi kan välja vad vi vill ha runt om oss.  På grund av människors brist på respekt och oärlighet och en massa andra konstigheter, så kommer det ske lite förändringar. Vem som helst får inte använda anläggningen. Uppdaterad sida om ridhuset finns. Du får heller ej använda uteboxarna längre vid din tillfälliga vistelse i ridhuset. Den som inte följer reglerna på anläggningen eller förstör något på anläggningen kommer bli debiterade för det. 
Att vistas på anläggningen innebär inte att man automatiskt får använda andras saker eller utrymmen. 
Du kan heller inte tillfälligt hyra en box. 
Försäljning av hästar kommer inte utföras åt kund, ej heller inridning av hästar. 
Rehabhästar, tillridningar, semesteruppstallningar kommer dras ner på.
Om du har en häst som behöver rehabilitering så behöver du som ägare förstå den verkliga innebörden av det och vara delaktig hela resan och spendera mkt tid med din häst. Då det i alldeles för många fall är ägaren som inte är öppen för förändring eller orkar hålla hela resan. Hästarna är aldrig ett problem. 
Jag får ofta frågan om jag vill ta över deras häst men jag kommer aldrig ta över fler hästar. Även om jag gör hästarna bra och i många fall riktigt bra så är det få som kan bevara det. Däremot kan jag rekommendera i vissa fall-bra människor du kan ta kontakt med som skulle kunna vara lämplig för din häst om du av olika skäl ej kan ha kvar hästen. Så skedde senast i söndagskväll. Den vita hästen på bilden gick vidare härifrån till ett nytt hem. Som jag är säker på, kommer gå alldeles utmärkt för.
Det här är alla beslut grundade på dåliga erfarenheter, bara på grund av människor. Det är tungt i hjärtat, då särskilt rehab hästarna varit en stor grej för mig. Men jag tänker inte ge mer än till dem som vill ha hjälp på riktigt. Det gör mer ont i hjärtat att ha en häst på rehabilitering som bönar och ber om hjälp på sitt vis, där jag inte kan nå ägaren. Där man också åker hem med hästen med en inställning om att "vi tänker inte ändra på något". För jag kommer garantera dig, att det inte kommer gå bra. Jag tror inte man förstår hur mycket tid och energi som läggs på dessa hästar här. Så jag besparar mig den energin och tiden för att ge till dem som vill. För det finns tack och lov många fina själar därute som vill <3
Och OM du är redo för att vilja få tillbaka din häst och göra den bra igen, så är du mer än varmt välkommen till oss! 
Då kan du höra av dig för mer info till Camilla på 0705477967 eller camilla@horseunity.se
Njut av en fin dag! 

Läs hela inlägget »

Prishöjning på Primero TOTAL. Då jag under året har missat att det varit en prishöjning från 265kr/säck till 280kr så har många haft ett bra pris länge ;) Nu kommer det en prishöjning igen från leverantören. Till 315kr/säck. Så från och med idag är det det nya priset som gäller.
Det är framförallt frakten som dem inte kan hålla nere längre och det jobbas febrilt för att få tillverkningen till Sverige med lokala råvaror. Men det är inte enkelt då det är väldigt höga krav på fodret och innehållet. 

Läs hela inlägget »
Du har väl inte glömt att anmäla dig till föreläsningarna?!!

22/8 Martina och Hästens tänder
27/8 Christina och Hälsa

Läs mer här

Ta med dig en vän! Senast anmälan till Martina är 20/8 och till Christina 25/8. 
Betala med swish på plats. Anmäl dig via formuläret eller på 0705477967.
Läs hela inlägget »

Nu finns fler kurser för dig som vill få en ännu bättre sits och fila lite extra på dressyren inför hösten. Läs mer i varje länk! 

Sitskurs 10/8 kl 9-17
Läs mer här

Dressyrkurs special 24-25/8
Lite annorlunda upplägg där du själv kan välja antal pass du vill ha. Läs mer här

Bindande anmälan.
Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Nu är det klart med några föreläsningsdatum!

Martina Pettersson från Team Top AB kommer den 22/8 kl 18.00 och föreläser om hästtandvård. Martina har gjort en rejäl djupdykning inom hästens tänder och det finns inte många artiklar, forskning, böcker som undgått hennes lupp. Martina studerar själv till veterinär just nu så tiden är ganska knapp att ge ut föreläsningar, så du bör passa på!
Kostnad 300kr, fika ingår.
Bindande anmälan.

Christina Linder kommer den 27/8 kl 18.00 och föreläser om Hälsa. 
Det vänder sig mer åt oss människor men hästarna är ju inte så olika oss så vi kan applicera mycket på dem också. Christina är sjuksköterska i botten och har jobbat inom landsting och ambulans. Hon har även naturläkarutbildning m.m och är nu mest verksam inom håranalyser med sin LIFE bioresonans apparat och vi samarbetar en hel del ihop. Christinas kunskaper om kroppen är enorm. Vad innebär det om vi stoppar i oss fel mat? Hur påverkar det kroppen? Vad kan läka kroppen? Vad kan göra dig sjuk? Några topics som kommer att komma under kvällen och mycket mer därtill!
Kostnad 300kr, inkl fika.
Bindande anmälan.

Anmäl dig via formuläret nedan eller telefon 0705477967. Varmt välkommen att förkovra er i dessa viktiga ämnen.

Läs hela inlägget »

Det finns plats kvar på glamourkursen den 20-21 juli.
Välkommen att höra av dig på 0705477967 eller i formuläret nedan.
Dela gärna med en vän! Mer info om kursen här.

Sen har jag föreläsningar på gång!

Martina Pettersson från Team Top kommer och föreläser om hästtandvård.
Christina Linder kommer och föreläser om hälsa. 
Datumen är inte hundra spikade än men kommer inom kort så håll ögonen öppna!
 

Läs hela inlägget »

En plats kvar på sitskursen på lördag 6/7! Hör av dig om du vill vara med. 0705477967 eller via formuläret nedan.
Läs mer info här.

Ledig plats även på en sommarkurs mellan 17-19/7 och glamourkursen 20-21/7.

Info. Prishöjning på håranalyser från och med 1 september 2019. Höjs till 1800kr per analys.

Horse Unity AB håller öppet hela sommaren, bara hör av dig för att boka vanliga lektioner, behandlingar, kurser, köpa foder, mineraler och tillskott.

Läs hela inlägget »

Den 2/7 kommer hästtandläkare Martina Pettersson från Team Top till mig för att utföra  tandkontroller/behandlingar. Finns några få platser kvar för dig som vill komma med din häst. Hör av dig snarast på 0705477967.

Läs hela inlägget »

För den som vill se bilder på Hapello och hans sista dag vid stranden, gå in på Bilder och där finns även en text som är från både mig och Hapello, till dig.

Läs hela inlägget »

Tillbaka till verkligheten. Igårkväll föll både jag och Uffe ihop som två urvridna disktrasor efter vi hade lämnat min tränare på tågstationen på kvällen. "Vad ska vi göra nu? Vet inte.. vi åker hem.." ja,.. det var faktiskt väldigt skönt att bara åka hem, utan att veta att det ska göras femtioelva tusen olika extra saker innan man lägger sig vid kl 00.  2 års hårt arbete med allt mellan himmel och jord för att förbereda inför allt med vårt stora bygge. I lite över 1 år har vi intensivt jobbat för att få upp både ridhus och stall. Hade jag vetat att det skulle va så jobbigt som det varit hade jag aldrig gjort det. Så tur var väl det :) För nu står det där och glänser och vi kan njuta av det. Givetvis är det fortfarande saker kvar att sätta upp och fixa med, men nu är stressen över. Invigningen är förbi och det viktigaste är på plats. Är så tacksam över att jag fått uppylla min dröm. Tacksam för min Uffe som står vid min sida till 100%. Är extra tacksam för att min tränare Craig Stevens ville komma och förgylla vår invigning. Vi hade en demonstration direkt efter invigningen som vi pratat lite fram och tillbaka om hur vi skulle lägga upp och som vanligt blir det aldrig riktigt som man tänkt sig men det blev bra ändå. Trots att både jag och hästarna var duktigt trötta i mössan och definitivt inte på topp efter vår egen kurs vi varit på i Borås hos Marie, dagarna innan invigningen med Craig. Dagar fullspäckade med teori och praktik med innehållet "Work in hand". Som vanligt var väldigt givande med nya pusselbitar och nya insikter och upplevelser. Men det vi ville få fram på demon var att det handlar inte om show, det handlar inte om vad männniskor tror dem ska se eller vad dem vill se, det handlar om känslan och kontakten mellan häst och ryttare, "the linking". Utan den har du inte mycket. Inte många människor som fått uppleva den eller vet vad det handlar om. Jag hoppas ändå att vi fick fram vårt budskap. Efter demon hade vi en föreläsning på 3 timmar som kunde fortsatt hur länge som helst, då Craig är outtömlig på ord men nånstans måste vi sätta punkt. Söndagen ägnades åt lektioner för Craig, varav jag själv red också och hade ett av de bästa passen ever med Zorro. Att dessutom få väldigt fina ord av Craig om min ridning och arbete vid hand med både Molle och Zorro på söndagen, så sträcker jag lite extra på mig! Känner mig faktiskt stolt som en tupp! Har aldrig innan fått höra det han sa och han säger inte vad som helst om han inte menar det. Så det bubblar lite extra inombords just nu! För när man (jag) alltid har haft hästar som är lite speciella (inte helt enkla) och tränarna inte reder ut situationen, trots dem kallar sig själva världsbäst eller mästare (och att man rider bäst när man inte har tränaren där,) får höra hur dum eller tråkig hästen är och hur dålig man själv är, så är inte självförtroendet på topp. Så ja, jag är stolt! Stolt över att inte ge upp på mina djur för att jag har motgångar utan kämpade vidare tills jag hittade den bästa tränaren just för mig, som plockar fram det bästa av oss. TACK!
Tack också alla som kom, ni är underbara!!! Jag är chockad och överväldigad över alla vackra blommor och presenter som jag fått. Det trodde jag verkligen inte! Många som inte kunde komma tyvärr men det finns ju såklart andra chanser, bara kolla in alla kurser i sommar.
Vinnare på tipsrundan blev Inger Molin och Anita Axelsson, grattis till era presentkort med rabatt på hästfotografering hos Fotograf Maria Lindberg.
Så nu fortsätter livet precis som det alltid gör och midsommar börjar snart knacka på dörren. Jag önskar dig en underbar sommar och hoppas innerligt att vi ses på ett eller annat sätt. All kärlek till er, kram!
(Bilderna visar alla blommor från invigningen, sedan följt av hur det såg ut när vi började gräva efter vi huggt ner skogen, tills hur det ser ut idag. Pretty awesome!!)

Läs hela inlägget »

Info och förtydligande.

Ta chansen! Det finns fortfarande möjlighet att vara med på demonstration och föreläsning med Craig Stevens den 15/6 och ridlektioner 16/6. Det är inte varje dag en mästare är på besök och chansen kommer inte igen, så kom igen nu! 
Förtydligande! Om du bokar dig så är det bindande anmälan och man betalar oavsett om man kommer eller ej. Läs mer om priser och info här

I sommar tänkte jag satsa mer på kurser och lite mindre på att åka ut, då sommaren ofta innebär att kunderna har semester på olika tider och det är svårt att anpassa ett bra schema som blir lönsamt, det är även en fråga om miljö och att drivmedelskostnad har ökat väsentligt. Därav har jag redan nu försökt att dra ner på kördagar och samla så många som möjligt på färre dagar, så ni slipper mer reskostnad. 
Så dem som blir mest drabbade är dem som har fasta ridtider måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar från och med midsommarhelgen och hela juli. Ni har istället möjligheten att boka in er på en kurs istället. Eller om du vill ha en kurs hos dig så är du välkommen med förslag, vill du ha ett speciellt tema så säg till. 
Se mer här på 

Invigningen är den 15/6 och jag ber er respektera tiderna mellan 12.00 och 13.00. Då vi har andra aktiviteter den dagen, se ovan. Ni som ska vara med på demo och föreläsning är givetvis kvar. Ridhuset stängs en stund innan demonstrationen för framridning.

Ha en fin dag! 

Läs hela inlägget »

Dressyrkurs 20-21 juli

Välkommen att anmäla dig på en lite extra kryddad glamour kurs.
Vi startar den 20 juli med teori kl 9.00 och sedan rids 2 pass under dagen med lunch emellan. Kvällen inviger vi med en flaska bubbel på terassen om vädret tillåter, för att sedan avnjuta en lite lyxigare middag med efterrätt. Dagen efter startar vi med en härlig frukost så vi är redo för träningspass nummer 3 innan avslut.
Övernattning sker i vårt hus. All mat är ekologisk.
Plats Långaskog 12, 34393 Älmhult
Bindande anmälan
Kostnad 1700kr
Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »
SITSTRÖJA SITSTRÖJA

Fler kurser på gång.

Sitskurs 6 juli

Med fokus på sitsen. Vi startar med teori och du ska sedan rida ett pass på fm och ett på em i vårt vackra ridhus. Innan du sitter till häst så sitter du på en sitsmaskin som mjukar upp ditt bäcken. Max 100kg på maskinen. Väl uppe på hästen så har du en sitströja på dig för att sedan kunna se om du blir filmad eller kan övriga deltagare se om det är snett eller rakt. Du har din häst i egen hage och kan sedan göra den iordning i våra nya gästboxar eller spolspilta. 
Medtag hö och vattenhink, insektstäcke, flughuva och annat du brukar använda vid ridning. Du får ekologiskt lagad lunch och fika under dagen. Vill du ha övrigt eget tilltug tar du med det själv.
Bindande anmälan.
Kostnad  980kr betalas med swish på plats.
Plats  Långaskog 12, 34393 Älmhult
Start  6/7   kl 9.00

Varmt välkommen med din amnälan! 0705477967

Läs hela inlägget »
Zorro och Camilla på sista kursen i härligt samspel, kolla synken i benen. Zorro och Camilla på sista kursen i härligt samspel, kolla synken i benen.

Sommarkurser!

Sommar sommar sommar! Vad är väl inte härligare då än att ha just sommarkurs! 
Detta årets upplägg kommer bli att du lämnar din häst först 2 dagar för att bli riden av mig och sedan på den 3:e dagen kommer du och rider två pass. Allt för att du och din häst ska komma till en högre nivå. 


Datum
26-28 juni
3-5 juli
10-12 juli
17-19 juli


Medtag det som behövs till din häst, som foder (Hö och kraft), hinkar, borstar, sadel, träns, grimma, grimskaft, glöm absolut inte flughuva som täcker öron och ett insektstäcke, då hästen kan gå ute i egen hage. Dag 1 när du lämnar hästen så bör du lämna den på helst förmiddagen men något senare fungerar. Checka av detta innan. 
När du kommer sista dagen så startar vi kl 9.00 uppsuttet i ridhuset. Schema vem som börjar får du meddelat innan. Under dagen får du en ekologiskt lagad lunch och fika. Man rider ett pass på förmiddag och ett på eftermiddagen. 
Kostnad 1500kr betalas med swish samma dag hästen lämnas.
(Bindande anmälan.)

Har du önskemål om nån speciell kurs? 
Jag har fantastiska kunder som kommer med förslag ibland, tex om du vill ha en kurs med egen kraniosakral behandling, kurs med lite extra fin mat och varför inte en flaska champagne till. Ridkurs med yogainstruktör. Ridkurs med avslutande långritt och picknick.
Ja, det är bara att ge förslag på vad just du har lite drömt om.


 

Läs hela inlägget »

Uppdatering! Invigning!

Årets event!
Invigning av Horse Unity AB:s nya häst och ridcenter. 
Den 15/6 mellan kl 12.00-13.00  är det invigning av ridhus och stall.
Demonstration med Craig Stevens och Camilla Forsberg kl 14.00
Föreläsning med Craig kl 15.00-18.00
Du kan läsa mer om Craig här.

Den 16/6 kan du boka privatlektioner med Craig. 
Start kl 10.00

Var med i en tävling och vinn rabattcheck hos Fotograf Maria Lindberg, där du får rabatt på en hästfotografering. 

Har du ett företag och vill vara med och sponsra under dagen till invigningen, hör av dig snarast! Samt om du vill ställa ut något på plats. 

Anmälan ska ske innan till Demonstration och föreläsning, samt till lektionerna.
Demonstration och föreläsning Pris 500kr
Ridlektion Pris 1800kr
Anmälan är bindande. Vilket innebär att du betalar om du anmäler dig oavsett om du kommer eller ej.

Adress är Långaskog 12, 34393 Älmhult.

Varmt välkommen med din anmälan och ta nu chansen då den inte kommer igen!

Läs hela inlägget »

Sto till salu
KWPN 165cm 2008
Djanga är en mycket trevlig men känslig häst. Man har tidigare haft stora problem med ridning, tömkörning men varit använd i hästunderstödd terapi från marken och fungerat ypperligt där. Problemen med ridningen har berott till stora delar av att hon haft ont i ryggen och nacken. Antagligen har hon skadat sig/gått omkull redan i tidig ålder. Man har provat att flera gånger skicka Djanga till inridning/tillridning utan få bukt med problemen. Det som händer är att hon blir superstressad och vill gärna springa fort, är absolut ingen dum eller elak häst utan bara misstolkad. Sen kastar hon med huvudet, haft problem med bett i munnen. De sista månaderna har jag haft henne i rehabilitering och Djanga har utvecklats massor. Hon har inte ont i ryggen längre, hon kan arbeta i ganska lugn takt och söka en form själv i både tömkörning, longering och ridning. Hon har träffat tandläkare som åtgärdat tänderna. Fått behandling och välgörande örter/mineraler för kroppen. Det som återstår är nacken som är under utläkning, hon visar lite från den fortfarande och gapar/sträcker ut tungan emellanåt för att visa att det inte är helt ok ännu. Får hon bara tid så kommer nacken bli bra också. Ägarna har inte den tiden som behövs för Djanga just nu, då hon behöver fortsatt rehabilitering och motion på ett bra sätt. Nuvarande ägare har köpt henne som föl och har aldrig haft några skador (vad dem sett) eller sjukdomar. Hon har en fin stam KWPN, Viento Uno W x Equador. Hon har fina gångarter men man ska inte tänka tävling i första skede med henne och kanske aldrig på grund av hälsan. 
Djanga anknyter sig mycket till en person hon tycker om och verkar gilla kvinnor mer än män. Hon är smart och gillar att jobba, främst från marken som tex frihetsdressyr men börja tycka ridning är okej också. Djanga kan inte stå i box en längre tid enligt ägarna, hos mig har hon gått ute på lösdrift så jag har inte provat. Så hon bör ha lösdrift året om. Uppbindning funkar bra vid skötsel. Hon trivs bäst i en flock där någon är en stark ledare så hon själv inte behöver ta ledningen utan kan slappna av. 
Du behöver vara känslig och inlyssnande, rättvis, lugn och ha tålamod och tid, så kommer du få en trogen vän i henne då hon har ett ljuvligt snällt hjärta.
Säljes bara till någon som känns rätt för henne och möjlighet finns att ha henne på foder för att prova om det funkar för att senare köpa. Helst i södra Sverige isåfall.
Prisidé 25000kr. 
Hör av dig till mig Camilla för mer info och om du verkar vara rätt människa för Djanga så får du prata med ägarna och komma och besöka den härliga häst. 
0705477967
Välkommen att höra av dig!

Läs hela inlägget »

Kvällsföreläsning 25/4

Varför drabbas " bara jag"?
På denna kvällsföreläsning tar jag upp om varför just din häst inte fungerar. Varför har just din häst de problemen som den har. Varför blir den aldrig bra? Varför kan aldrig jag rida/köra? ALLA andra rider/kör ju. 
Jag behöver en häst att demonstrera på, så om du har någon häst som inte fungerar och vill ha den bedömd, säg till så vi kan titta på den samtidigt under föreläsningen, eller om du vill ha det gjort innan och en separat bedömning. Det får gärna va en utdömd häst eller en i dåligt skick eller bara om man känner att något är fel och inte vet vad det är. Ingen ser kanske men du känner. Bara hör av dig! Du kanske även känner någon vän som skulle behöva hjälp, ta med din vän!
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret nedan eller via 0705477967

Plats: Nya stallet i Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad föreläsning 250kr. Fika ingår
Datum 25/4 kl 18.00
Separat konsultation 400kr. Dvs ej under föreläsning.

Välkomna!

Läs hela inlägget »

Sitskurs 19 april

Välkommen på sitskurs Långfredagen 19 april hemma hos mig.
Vi börjar med teori kl 9 och därefter avverkas två uppsuttna pass på din egna medtagna häst. Ett pass på fm och ett på em. Innan du sitter upp på hästen så sitter du på en sitsmaskin som mjukar upp ditt bäcken för att du ska bli så rörlig som möjligt. 
Dagen inkluderar ekologiskt lagad mat, hör av dig för eventuella allergier.
Vi håller på ungefär till kl 17. Du får låna box eller hage under dagen till din häst.
Vi tränar båda passen i vårt nya fina ridhus.
Kostnad 980kr.
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret eller via mail camilla@horseunity.se eller 0705477967.

Adress Långaskog 12, 34393 Älmhult

Välkommen!!

Läs hela inlägget »

Föreläsning och sadelprovning med Catrin Henriksson

Catrin kommer den 26/3 och håller föreläsning om sadlar.
Catrin har jobbat med hästar i många år och är sadelprovare, tränare och dressyrdomare bland annat.
Kom och få en inblick i hur viktig sadeln är för dig och din häst. Vad behöver du tänka på? Vad tittar man efter? Ta även chansen att ta med din häst och få en sadel utprovad samtidigt.

Kostnad föreläsning 200kr. Fika ingår.
Kostnad sadelprovning 950kr plus resa. Provningskostnaden dras av om du köper en ny sadel.

Plats: Horse Unity AB, Långaskog 12, 34393 Älmhult

Anmälan senast 20/3
Bindande anmälan. Betalas via swish.

Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »
Craig Stevens, Camilla och Zorro Craig Stevens, Camilla och Zorro

Vilken chans! Ta del av detta exklusiva erbjudande!!!! Craig Stevens kommer till Pjätteryd!

Boka in 15-16 juni redan nu! Först till kvarn!

Den 15 juni
Då har vi demonstration där jag rider och Craig pratar under tiden om fransk klassisk ridkonst.
Efter det blir det föreläsning av Craig i ca 3 timmar.
Fika ingår.
Kostnad 500kr
Bindande anmälan, vilket innebär att om du anmäler dig så betalar du oavsett om du kommer eller ej.
Faktura kommer att skickas.

Den 16 juni
Finns det möjlighet att boka lektioner för Craig.
1800kr per lektion.
Även åskådare är välkomna.
350kr för en dag.
Faktura skickas.
Bindande anmälan, vilket innebär att du betalar om du anmäler dig oavsett om du kommer eller ej.

Info
Craig Stevens och hans fru Mary Anne Campbell bor i Seattle, men kommer till Sverige flera gånger om året för att undervisa och utbildar hästar och ryttare i Klassisk Fransk Dressyr. De har vigt sina liv åt hästen och åt samspelet mellan häst och ryttare – hur lätt kan en hjälp bli?

De arbetar i första hand för harmoni mellan häst och ryttare. Utan harmoni kan inte mycket hända - och ur harmoni kommer allt!

Craig och Mary Anne hjälper alla, både människor och hästar, att nå så mycket längre än de trodde möjligt. Metoden är 100 procent logisk och det krävs varken fysisk styrka hos ryttaren eller atletiska hästar för att komma mycket långt.

Hästarna på deras gård i Snohomish, WA, US, är mestadels 'resques'. Samtliga gör skolor, piaff och passage med mera och är fantastiska läromästare! Craig och Mary Annes clinics passar hästar och ryttare ur alla discipliner och på alla nivåer - om du vill lära dig direkt av en Mästare - var på plats!!

Varje lektion är 45 minuter.
Teorin på lördagen är obligatorisk för alla nya deltagare, både ryttare och åskådare. Här får du en inblick i den historiska bakgrunden till Craig och Mary Annes filosofi. Här får du också de praktiska grunderna så att du har lättare att följa med i vad som pågår i manegen.

Varje lektion sker enskilt och är anpassad till var och ens nivå och behov. Som åskådare följer du kursen från läktarplats och kan ställa frågor om det du ser.

Du kan låna box eller hage under dagen.

Anmäl dig i formuläret nedan. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Nu börjar det bli dags att annonsera ut för inackorderingsplats!
Jag har en ledig plats kvar, har inte gått ut med detta förrän nu, då man aldrig vet hur lång tid stallprojekt tar men då vi ser att det börjar gå mot sitt slut så känns det som att det är dags.
Horse Unity AB söker dig som är skötsam både när det gäller med hur du har det runt omkring dig och din häst samt med betalning. Du har egen box på 3,5x3,5 m. Ljus och luftigt stallklimat. Uppvärmd spolspilta, sadelkammare och foderkammare. Allt finns på gården som strö, foder, mineraler, träningsmöjligheter och få behandling vid behov. Du har tillgång till stora hagar tillsammans med andra hästkompisar. Horse Unity AB sköter alla in och utsläpp och fodringar. Du har tillgång till ridhus 20x60m och paddock 25x45m. Du kan välja alla tilläggstjänster du vill ha såsom mockning, ridning, täckesbyte osv. Allt enligt avtal.
Hör av dig vid intresse. 0705477967 eller i formuläret nedan. Välkommen!

Läs hela inlägget »
Visning

Den 9/2 
Kl. 10.00
Plats Långaskog 12, Älmhult
Välkomna på visning hos Horse Unity AB 
Vi går igenom hjälperna, vad dem betyder och hur vi använder dem. Visningen sker på mina egna hästar. Efterår fikar vi och pratar igenom det vi tittat på.
Kostnad 200kr per person inklusive fika. Betalas på plats med swish.

Välkommen med din anmälan!
0705477967
Läs hela inlägget »

Arkiv