2020

Dressyrkurs i mellandagarna!

Den 2 januari är det dressyrkurs, läs mer här. Välkommen med din anmälan!

Vi har tyvärr ställt in Lucia eventet som vi tänkte ha, vi tar nytt event lite längre fram.

Vi på Horse Unity AB fortsätter som vanligt att jobba, säkerhetsmässigt såklart, bara hör av dig om du vill boka lektioner, behandlingar, kurser, köpa foder TOTAL, mineraler Biopromin och tillskott, Verm-X och håranalyser. Vi ser fram emot att höra av dig!

Vi önskar er Alla en fantastisk Jul och Nyår, all kärlek till Er! 

Läs hela inlägget »

Föreläsning om parasiter 4/11
Välkommen till Horse Unity AB på föreläsning om parasiter med Anki Olofsson från Häst och HusdjursLabbet.
Läs mer här
Anmäl dig i formuläret eller via 0705477967
​​​​​​​Varmt välkomen!
 

Läs hela inlägget »

Då var det klart med info om Hovföreläsningen den 8/10.
Gå in och läs mer här
Varmt välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Ändrat datum sitsträningskursen!
Blir 18/10 istället Läs mer här

Dressyrkurs 1/11
På alla helgons dag är det kurs. Läs mer här
Välkommen med din anmälan.

Hovföreläsning blir 8/10 men mer info kommer. 

Prisändring hösten 2020
Har tänkt höja länge men då Corona kom i vägen och ekonomi blev svårt för människor så har jag valt att vänta. Men nu är det dags. Från och med 1/10 så blir det ändrat till-

  • Rid/kör/tömkörningslektion 400kr om jag åker till dig och tränar

och om du kommer till mig så är det 375kr/lektion 45 min.

  • Barnlektion/30 min per lektion 300kr hos dig, 275kr hos mig.
  • Behandling 850kr om jag åker till dig, om du kommer till mig 825kr.

Obs! Resan är utöver.
Så alltså blir det billigare att komma till mitt ridhus och anläggning för träning och behandling.
Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Nu är det dags för sitskurs igen!
4/10 mellan 9-17 ca. Läs mer här
Begränsat anatl platser, så det är först till kvarn Bindande anmälan.
Varmt välkommen med din anmälan!


Körkurs för nybörjare med Annika Svensson 
Det är en serie med 5 ggr, varav den första är teori och då ska alla deltaga. Övriga 4 tillfällen är praktiska och du har en medhjälpare med dig. Ni är i ridhus och du har möjlighet att ställa din häst i rasthage. 
3/10 kl 10.00 Ca 2,5 timme teori med fika. Genomgång av selar, vagnar, redskap, kusk, säkerhet m.m.
17/10 Selning, tillpassning av sele, tömkörning.
31/10 Selning, tömkörning med hinder eller i skogen.
14/11 Selning, körning med vagn i ridhus.
28/11 Selning, körning med vagn med hinder eventuellt ute.

Varmt välkommen med din anmälan! Läs mer här

Läs hela inlägget »

TEMA DAG KÖRNING
Lördag den 19 september kl 10.00
Har vi Tema Dag i Körning med Annika Svensson som kör instruktör.
Annika bor utanför Urshult och har hållt på med hästar sedan hon var liten. Största intresset har alltid varit körning och har sedan 2001 en enskild firma med körning vid sidan av sitt yrke som busschaufför. Annika är aktiv inom brukskörning och skogskörning och har tidigare tävlat i båda grenarna. Har en ardenner som rids och körs och ett halvblod som rids och är under inkörning.

Tema dagen börjar k 10.00 med teori. Då är det genomgång av brukskörning och skogskörning. Efter ca 1,5 timme tar vi lunch och därefter går vi ut i ridhuset och där visar Annika bruks- och skogskörning på två hästar, en ardenner och en nordsvensk. 
Anmälan sker till Horse Unity AB via formuläret nedan eller på 0705477967.
Plats: Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad: 600kr betalas via swish på plats.
Bindande anmälan. Begränsat antal platser.

Läs hela inlägget »

Hörni vilken kurs jag har varit på! Helt galet bra! Tre dagars kurs i dissektion av häst på vackra Tjörn. Med Equine Studies från Holland, lärare var Zefanja Vermuelen och Thirza som är ett helt underbart radarpar ihop. Utbildade av Sharon May. Så mycket information som var guld värd, mycket som jag egentligen vetat innan men som blev ibockat att det stämde. Ett stort tack till ägarna som i samförstånd med hästen överlämnade sig själv för vår skull, så vi kunde få lära oss. Givetvis var hästen mycket sjuk och därtill gammal, en 31 årig islandshäst som varit omgiven av massor med kärlek. Med all respekt inför häst och ägare gjordes vissa tester.
Vi fick se så mycket, här kommer ett axplock. Tänk nu att detta är reaktionen på en död häst och tänk hur det skulle vara på en levande!
Hur ett bett som kommer i tryck på tungan, stoppar hela rörelsen i bakbenen. Mer stopp vid stångbett. Vi testade även hur ett hackamore och bettlöst träns hade samma effekt och vi ska väl inte ens nämna inspänningstyglar.. jo såklart var det helt galet hur det påverkade. 
Även kunde man se tryck av en för hård hand på tungan. Dvs att bettet hade gett tryckskador. 
Vi fick se hur en dåligt anpassad sadel hade tryckt och nött av skelettet på skuldran.

Hur sadelgjorden påverkar frambensrörelsen offantligt, samt om du sitter centrerat i sadeln eller om du sitter för långt fram eller bak i sadeln, som också påverkar frambenets rörelse och såklart ryggen..
Vi fick känna på felaktiga vinklar i hovarna, som påverkar hela vägen upp i nacken. 
Ett skadat bäcken med förkalkningar och söndertrasad muskel.
Sporrens påverkan.
Inflammation i senor, leder, förkalkningar i leder. 
Känna på hur en dåligt följsam ryttare på ryggen känns samt hur en bra följsam ryttare känns.  
Rollkur och hyperflexions påverkan, tydligast var att se hur ligament nuchae blev när man pressade ihop hästen i en sådan form (obs, jag säger inte att ägaren red så) 
Njurpåverkan, COPD (kvickdrag), degenerativa vävnader. Mask i magsäcken, hur dem borrar in sig i magvävnaden.

Ja självklart så har varenda muskel, fascia, sena, ben osv plockats bort bit för bit för att på riktigt se hur det ser ut i en hästs kropp. Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att vara med på detta och nu ser vi nog alla med nya ögon som var med på kursen.

Tjejerna hade dissekerat många tamhästar men även vilda hästar. Något som kom på tapeten var att ingen(!) vildhäst hade problem med tänderna, de var raka, fina och jämnt slipade av födan. För den som är i tandbranschen på häst, skulle jag lyfta lite på ögonen med den infon och om jag mest har hästar som ser ut som kriget i munnen, trots flera år av behandling. Dem ägare som åker flera gånger per år utan resultat. Dem som bara rensar foderfickor. Ställ dig frågan istället om varför foderfickorna finns där och gör något åt dem. För det går. Vi har väldigt svårt att ge våra tamhästar samma möjlighet som i det fria till att slipa sina tänder på rätt sätt, så vi måste hjälpa dem. Jag har själv en häst som såg anskrämlig ut när jag tog över honom men som är normal i munnen nu. Tänkvärt.

Jag är även tacksam till alla som kom på min fest i helgen och alla fina gåvor vi fått till vår nya gäststuga, stort tack!! 
Kram till er alla! 

Läs hela inlägget »

Nu till helgen drar det igång igen med alla träningar som vanligt! Tjoho!
Så nu är alla fasta träningar både hemma och på bortaplan som det brukar vara. Så hör av dig hur du vill göra under hösten. 
Det har varit en underbar res fri juli månad för min del. Alla undrar om jag inte ska ha semester men det ÄR semester att slippa köra så extremt mycket som jag gör. Det är också tvunget att vara på hemmaplan under sommaren då det ska högtryckstvättas stall och ridhus, målas, grästrimmern går varm runt alla hagar och stängsel, stängsel ska gås över och för att inte tala om alla roliga kurser som varit. Nya och gamla ansikten som dyker upp. Dåliga hästar har det också varit en hel del, varav även mina. Så det har inte varit en lugn juli. Zorro började tidigt med inflammation i kärl och kropp, som blev hältor som blev ems, då vi inte kunde hålla igång, det visade sig vara en borreliainfektion som låg bakom alltihopa som vi nu behandlar. Han har varit riktigt dålig men nu börjar jag se ljus i tunneln då vi senast idag gjorde ett bra pass i ridhuset. Molle höll jag på att förlora i en antagligen tarmvred, som gick så ur akut men som tur var ropade han på mig i tid och jag var hemma och kunde snabbt gå in med homeopatika m.m. och vända det innan veterinär kom. Puh.. inga tarmljud, vit torr slemhinna, pulsen skenade, blodkärlen stod rakt ut, flåsade och brölade av smärta när jag kom. Så jag trodde jag skulle bli av med båda hästarna denna sommar men hoppas att vi har vänt trenden. Vilket tokigt år det är på så många plan. 
Hoppas att alla håller sig friska och kuranta och att vi ses många gånger under denna hösttermin, det ser jag fram emot! Håll utkik för det kommer dyka upp kurser av olika slag. Bland annat så åker vi till Haväng den 23/8, anmäl dig till mig eller på facebook på Hästrallys (SHR) sida. Hör av dig för mer info. Heller icke att förglömma, min 40-års fest finns det några platser kvar på om du också vill komma! =) Läs mer här
Ha en riktigt fin kväll alla. Kram 

Läs hela inlägget »

Det har blivit en plats över på helgens dressyrkurs. Halta och lytta hästar till höger och vänster... 
Denna helgen kör vi ren dressyr med teori. Läs mer här för info. 
Varmt Välkommen med din anmälan! 
 

Läs hela inlägget »

På grund av en sjuk häst så finns det en plats kvar till helgens kurs med kraniosakral behandling och dressyr. Hör av dig snarast om du vill ha platsen. Välkommen att höra av dig i formuläret eller via 0705477967. Gå in och läs mer här

Läs hela inlägget »

Ändrat upplägg på en av sommarkurserna!
Då min PIXIO kamera (robotkamera) inte ville fungera och åkte till Frankrike så omorganiserar jag kursen den 18-19 juli.
Jag kör en ren dressyrkurs med teori. Läs mer om innehållet HÄR.

Läs hela inlägget »

40-års fest!
Nu välkomnar vi dig till min 40-års fest den 8 augusti 2020. Vi firar med pompa och ståt, man fyller ju bara 40 en gång...
Vänner, familj, släkt, kunder, ovänner, grannar, ja alla är välkomna att höra av sig för att komma. Som alla vet så hindrar Corona oss från att vara alldeles för många, så vi måste såklart begränsa antalet gäster. Därav är det viktigt att inte bara dyka upp utan att anmäla sig. Vi har bokat vår bygdegård i Pjätteryd, även kallad Brogård. Där ses vi klockan 18.00. Här på bygdegården har vi gott om utrymme utan att vara oroliga för smittspridningen.
Du bjuds på välkomstdrink, tilltugg, middag, kaffe och efterätt. Du tar själv med dig alkoholhaltiga drycker till mat m.m.
Klädkod-Sommarklädsel, dvs klä dig somrigt och i det som du trivs bäst i.
Jag förväntar mig inga presenter. Vi firar för att det är roligt och vi välkomnar dig för att vi tycker om dig. Men om du känner att du vill lägga någonting, så ber vi dig tacksamt att strunta i blommor och paket! Däremot kan du skänka valfri slant till investering av gäst stuga till vår anläggning, så kan du själv få använding av det när du besöker oss på tex kurs eller annat. Du ger på swish 123-3145497, skriv TYDLIGT att det gäller "gåva till gäst stuga".
Varmt välkommen att anmäla dig!!

Läs hela inlägget »

Hoppas du njuter i fulla drag av den underbara sommaren! Snart är midsommar här och många börjar sina semestrar och välförtjänt ledighet. Vissa har ofrivillig ledighet men jag hoppas du utnyttjar den väl och rår om din kropp lite extra. Snart går världen tillbaka till det normala.

Obs! I juli håller jag mig mer på hemmaplan och håller kurser, träningar och behandlingar. Så passa på att boka kurserna innan det är fullt. Vid akutfall åker jag ut som vanligt. Vanliga lektioner och behandlingar är lättare att boka. Jag har ingen semester inbokad utan jobbar hela sommaren så bara hör av dig när det passar. 

Tänk på att många hästar inte tål att gå och frossa på beten. Fång, EMS, kolik hästar trillar dit i rasande fart nu. Se för all del till att träna dem, framförallt du som tänker framåt och vill göra utvecklingskurvan uppåt, den höjs inte jättemycket på ett bete... Lång vila är inte heller den optimala lösningen för en häst, det är mycket viktigare att vila dem oftare men kortare tid som tex en vecka. Då tappar dem heller inte muskler och flås utan bara fräschar till kroppen. Det är ofta människans lathet som släpper hästarna fritt hela sommaren, för att själv få ledigt. Det är nu den viktigaste tidpunkten på hela året är, att både rida/träna/aktivera och ge tillsyn. Med tanke på alla insekter och skador som också brukar bli. 

Hoppas vi ses i sommar och varmt välkommen att boka in dig. Har du andra önskemål än dem som föreslagits, hör av dig så försöker vi lösa det mesta.

Läs hela inlägget »

Prishöjning från AME på Mineralerna Biopromin
12 kg 1060kr
5 kg 620kr
Formula medel 630kr
Gäller från och med den 15 juni.

Läs hela inlägget »

Här ett klipp med Anna Lidén och en förklaring om fodret TOTAL horse feed som vi säljer.   Länk till klippet

Läs hela inlägget »

Öppet hus 21/5 är FULLBOKAD. Pga Corona så har vi endast ett begränsat antal platser. Välkommen åter!

Läs hela inlägget »

Nu är det spikat för Öppet Hus 21/5 Välkommen in här och läs mer 
Var vänlig och anmäl ditt intresse då vi bara kan ta emot begränsat antal pga Corona.
Välkommen!

Sommarkurserna börjar bli klara men jag har inte fått besked av årets tillskott yogaläraren Renee Karlsdotter om vilka datum hon kan ännu. Så det som är ovisst är vilka datum som blir vad men gå gärna in och tjuvkika här om vad som kommer. Läs mer här

Läs hela inlägget »

Underbara vår välkommen!
Det spritter i hela kroppen när allt börjar grönska sakta men säkert. Vi får tänka bort världsläget en stund och passa på att sticka upp näsan mot skyn och njuta. Vi på Horse Unity AB fortsätter jobba, vi uppehåller oss ute, vi håller avstånd, vi håller antalet deltagare nere, vi spritar händer och instrument, vi kramas inte. Vi stannar hemma om vi är sjuka. 

Påsken blev ju lite annorlunda än tänkt då Craig skulle kommit men vi höll en Påsk dressyr och sitskurs bland annat istället. Kolla in de goa kakorna på bilden som påsk dressyrens delatgare fick mumsa på.. dem gick åt..
Det blev hur bra som helst dessa dagar och alla gjorde fina framsteg. 

Nu kan du sätta upp dig på en uteritt 2/5 Läs mer här
Vad är väl trevligare än att rida ett gäng tillsammans med grillning på vägen. Begränsat antal deltagare pga Corona.

Jag och Annelie från vårt stall var iväg på en lång härlig strandritt med arrangör Hästrally, förra helgen. Jag och Molle galopperade så mycket att jag var tvungen att säga till Molle att sluta för jag hade till slut ingen kraft kvar i benen. Det hade nog inte han heller men glädjen tog över, han gnäggade högljutt när vi galopperade i vattnet. Sån underbar känsla när alla blir så glada. Vi hade rejäl träningsvärk båda två i 3 dagar efter...

Jag kommer att ha Öppet Hus den 21/5 på Kristi Himmelfärds dagen. Om inget annat händer. Mer info kommer om detta. Men det kommer bli olika ekipage som visar upp sig, som tränar för mig.

Läs hela inlägget »
Hemsidan har fått ett nytt utseende!! 
Läs hela inlägget »

Med sorg i hjärtat så måste jag meddela följande.

"Craig Stevens och Mary Ann Campbell har beslutat att under det rådande läget med smittspridning samt med stängda gränser är klokast att ställa in den i april planerade clinic-touren. Vi diskuterar nu hur vi på bästa sätt kan erbjuda en ersättning för de uteblivna kurserna och lektionerna och vi arbetar med att designa alternativ för att kunna ge er ett stort värde även nu, när de inte kan resa. Intressanta ideér och proffessionella resurser är under skapande - vi kommer att återkomma till er alla inom några dagar med valbara alternativ. Den som önskar kommer givetvis återfå inbetalade medel - men häng kvar och studera alternativen, de kommer att vara värdefulla.
Så snart världsläget har återgått till mera normalt kommer nya tourer att sättas upp."

Så det är alltså inställt den 9-10 april med Craig.

Däremot kör jag kurs då!
Välkommen på PÅSK dressyr den 10 april Läs mer här
Sitskurs 13 april Läs mer här

 

Läs hela inlägget »

Det finns plats kvar på sitskursen då kunder fick förhinder. Så hör av dig snarast om du vill ha platsen. Läs mer här om info. Välkommen!  0705477967 eller skriv i formuläret. Trevlig dag!

 

Läs hela inlägget »

Då finns prisuppgifterna till clinicen 9-10 april med Craig Stevens.

Clinic
Teori och två ridpass 3400kr, betala in anmälningsavgifen på 1000kr innan den 1 mars så får du rabatterat pris på 400kr! Dvs totalt 3000.
1400kr för extra lektion.
Endast en lektion under kursen 1700kr, samt teorin 350kr.
Teori 350kr
Åskådare 350kr/dag
Rasthage/uppstallning 150kr/dygn eller 100kr daguppstallning.

Du anmäler dig genom att betala in 1000kr till Camillas bankgiro 5207-0547 eller swish 123-3145497 senast den 1 mars. Åskådare sätter in hela avgiften direkt. Samt anmäl dig genom mail eller sms med dina uppgifter.
Därefter ska resterande avgift vara insatt senast den 25/3.
Din anmälan är giltig när du anmälningsavgiften finns på mitt konto.

Clinicen startar kl 9.00 med teori i ca 2 timmar. Därefter är det ridning/arbete från marken torsdag och fredag.
Alla som ska kommer att medverka under clinicen ska vara med på teorin.
Rasthagar/uppstallning finns. Dygn 150kr, dag 100kr. Du mockar nogrannt efter dig och din häst.
Lunch serveras inte under clinicen men du kan värma din mat i micro. Lättare fika kommer att serveras. Vi har ingen möjlighet till övernattning hos oss denna clinicen men det finns hotell på IKEA i Älmhult som närmst. (Ligger vid kyrkan.)
Välkommen att höra av dig för övriga frågor och varmt välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Då jag har äran att presentera att Craig Stevens, min fantastiska tränare kommer till mig i april, så kommer jag ändra kurserna som jag satt upp. 

Till att börja med så blir det ingen dressyrkurs 7-8/3, utan då kör vi-
Sitskurs 7 mars.
Mellan 9-17, Startar med teori, samt ingår ett yoga/stretchpass och att sitta på en sitsmaskin inför ridpasset. 2 ridpass på din egna häst.
Lunch serveras med ekologisk och hemlagat innehåll. 
Du kan låna hage och box under dagen till din häst.
Läs mer här
Plats: Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad: 1050kr


9-10 april Craig Stevens
Nu får du chansen igen att komma när Craig kommer till mig.
Det startar med en morgonföreläsning som samtliga medverkande ska vara med på, oavsett om du är åskådare eller ryttare. Sen är det träningsplatser för resten. 
Jag återkommer med priser och info, då jag inte vet det ännu men boka in dig så snart du vet, så du säkrar din plats.

Obs!
Ingen dressyrkurs den 7-8/3 eller 21-22/3. Se ovanstående ändringar.

 

Craig Stevens och Camilla, Zorro
Craig Stevens och Camilla, Zorro
Läs hela inlägget »

Märks att det börjar bli ljusare ute redan nu och det är verkligen skönt att vi går mot ljuset igen. Imorse var det ett speciellt ljus på himlen, händer mycket universellt vad jag förstår. Många är trötta och givetvis även på grund av både det gråa vädret och att vi i vinterns tider inte bör göra så mycket utan mer lära av naturen och gå ner i varv, vila våra njurar och livsenergin i dem inför våren och allt som drar igång då. En liten sol på himlen hade varit trevligt dock, så man inte bara behöver trycka i sig D-vitamin på burk,  lite minusgrader som minskar geggan och varför inte några cm snö som lyser upp lite till.  
Till dig som vill ha ridkurs i kombination med Yoga, kraniosakral behandling eller matlagning med nyttigt urval, hör av dig till mig så anordnar vi detta.
Här kommer massor av upp piggande till dig, för nu börjar det efterfrågas om kurser igen så här kommer ett urval.



Dressyrkurs 
Välj mellan     7-10 mars eller 21-22 mars
Vi tränar dressyr för fulla muggar. 2 pass på lördagen och 1 på söndagen. Vi startar kl 9.00 med teori. Du kan ha din häst i rasthage eller på box. 
Passen läggs upp helt indivduellt, så det kräver inga förkunskaper. Ekologisk hemlagad lunch serveras under lördagen, samt fika. Behöver du sova över finns möjlighet. Söndagen startar vi också kl 9.00
Anmälningsavgift på 200kr.
Resterande (1200) betalas på plats under kursen med swish.
Total kostnad: 1400kr
Plats: Långaskog 12, 34393 Älmhult
Begränsat antal platser. 
Välkommen med din anmälan i formuläret nedan eller via telefon 0705477967


Kom ihåg att anmäla dig till Lymfmassage kursen 1/3! Snart går sista anmälningsadgen ut. Läs mer här Vi behöver också fler hästar som vi ska utföra massagen på, så om du är intresserad av att få din kuse masserad gratis, hör av dig! Den måste givetvis köras hit då. 


Uteritt 2 maj
Då samlas vi i Långaskog 12 för att gemensamt rida eller köra en lång tur i vår underbara natur. Körande ekipage är också välkomna men observera-smala vagnar! då vi ibland går på stigar. Vi rider/kör mot de vackra virvlande forsarna och tar en paus med grillning. Räkna med ca 4 timmar med pausen inräknad, lite beroende på vilket tempo vi håller. Vad är väl härligare än att rida/köra ett stort gäng tillsammans. Du ansvarar själv för att din häst är i kondition såklart. Anmäl dig i formuläret nedan eller till 0705477967
Kostnad 100kr. Swish på plats.
Välkommen!

Läs hela inlägget »

OBS!!!!

Nu får ni hålla i ert foder lite, dvs TOTAL (Primero Total). Eqvital flyttar sitt lager och skickar inget nytt foder förräns 10/1, jag väntar själv på ett ton foder och beställningen skickades innan jul men jag kan inte trolla, så vi får vackert vänta. Jag återkommer med info när leveransen är klar.

Läs hela inlägget »
Gott Nytt 2020
Hoppas ni alla haft en härlig och fin jul och nyår. För egen del var december väldigt hektisk och det blev många kurser och mycket matlagning, bakning till både kurser, terminsavslutningar med ridgrupper och en del till det egna dignande julbordet som vi firade hemma hos oss. Vi hade även i vårt egna stall gemensam uteritt med julfika efteråt och även på Juldagen så red jag och Emma till Pjätteryds by för att sprida lite julmys med hästarna.. ja, vi skrämde iallafall slag på en som inte riktigt var beredd på att det skulle dyka upp hästar mellan alla husen..  På Juldagen pustade jag personligen ut lite, passade på att bara vara och ägna mig helt åt mina egna hästar och make. Även nyårskursen blev bra och det skålades i champagne till en vansinnigt god maträtt på kvällen. Yogainslaget jag hade lagt till var uppskattat och det är något som kommer mer av, till och med i sitskurserna. Mer om det framöver.
Se bilderna nedan från december.

Men nu blickar vi framåt och till att börja med så har vi redan på måndag (trettondagen, röd dag) en chans till dig att ta dressyrträningen ett snäpp till med hjälp av bommar, hinderstöd och andra "hinder". Många hästar tycker det är tråkigt att bara harva runt på en ridbana men med objekt att titta på, lyfta extra på benen, eller gå runt något när du gör sidvärtsrörelser tex, så blir det oftast roligare och du kan få ut mer av din träning. Lite som WE träning.
Det finns platser kvar! Fika ingår, anmäl dig så snart du kan för att reservera en plats.
Kostnad 420kr.
Läs hela inlägget »

Arkiv