Camilla

Om Camilla

 

Jag heter Camilla Forsberg och jag är 40 år. Har mång årig erferenhet av hästar och träning. Har testat flertalet olika träningsmetoder och tränare. Jag har gjort alla fel man tänkas kan men jag har också lärt mig att våga vidga vyerna och göra om och göra bättre. Ingen är ofelbar men frågan är hur man bemöter olika problem. Ju mer jag lär mig om hästar, människor, naturen och universum, desto mer respektfull blir jag inför varje individ. 
Jag hjälper dig oberoende vad ditt mål är. Du kan vara hobbyryttare eller tävlingsmänniska, det spelar ingen roll. För mig är alla lika. Det viktigaste är vad du vill ha ut av din häst.  
Nu tränar jag för Craig Stevens och Mary Ann Campbell, enligt den gamla klassiska franska ridkonsten. Det är jag otroligt glad över. Att få träffa så innerliga och fina människor som har gjort att jag och Zorro och Molle utvecklats enormt. 

HAPELLO I FULL GALOPP HAPELLO I FULL GALOPP
Fysiskt frisk grund

Det är inte naturligt för en häst att ha en ryttare på ryggen eller att dra något efter sig men eftersom vi tycker så mycket om det så får vi göra det bästa av situationen. Då måste vi se till att hästen har rätt anpassad sadel, får bra munvård, har rätt hovvinklar och skoning/verkning, får en bra foderstat som bygger på först och främst grovfoder, organiska basiska mineraler, salt och rent vatten.
Men det är inte bara hästen som behöver vara i god vigör utan det är även vi. Till största delen är det vi människor som gör skada på våra hästar genom att vi inte mår bra och/eller är sneda och stela i kroppen.

Träning

Har vi klargjort att hästen inte har ont någonstans, har rätt anpassad utrustning m.m. och att vi själva har åtgärdat våra egna kroppar så är det ju trevligt att börja träna. Träning som är uppbyggande och ger glädje till både ryttare och häst. Träning utifrån den klassiska ridkonsten gör mirakel med de flesta hästarna, oavsett om de har eller har haft problem i kroppen. Viktigt är att lära sig förstå hur och varför en häst bör gå i en viss form, utan den kunskapen borde vi inte få rida.


Utbildningar
Kinesisk häst akupunktur
Kranio sakral terapi
Irisdiagnostik
Infrarött ljus
Lymfmassage
Kinesiotaping Steg 1
Hovkurs med Mia Guldhov
Hovverkning enligt sanhcp (för eget bruk)
Undersköterska med erfarenhet från vårdcentral, äldreboende, medicinavdelning, hjärtintensiv, rehabilitering, akutmottagning, kirurgmottagning. kem utbildning vid katastrof.
Djurhomeopat (under utbildning)
Ridledarutbilning
Djurkommunikation
Dissektionskurs av häst
föreläsningar och kurser inom foder, mineraler, hovkartan-hur du avläser en hov med meridiansystemet, dressyrprogram-hur du ska utföra dem, tömkörning, örter osv osv. Det mesta intresserar mig som handlar om att kunna läka en häst 

Samarbetar med hästtandläkare, sadelprovare, veterinärer och håranalysföretag.