Detta är ett blogginlägg

Det här är Moses. Han är en underbar 16 årig shirevalack, mäter 187 i mankhöjd! Ja, det är en stooor häst. Innan jul 2011 träffade jag Moses för första gången, då gick han på 3 spår och hade en märklig gångstil med sitt vänstra bakben. När han stod stilla, så vilade han alltid det bakbenet och han satte sig även på en stock som användes för uppbindning under tiden jag undersökte honom, för att kunna avlasta sitt ben. Han var även skev i bäckenet och låst i princip hela ryggen. Han visar ingen smärta när man tryckte någonstans och heller ingen svullnad. Innan mitt besök, hade en veterinär varit ute, som satte diagnosen hovböld, fick medicin men blev inte bättre. Det hade även varit en kiropraktor där 2 gånger men ägarna tyckte inte han blev bättre av det heller. Jag kände att något inte stod rätt till med Moses och rekommenderar ägarna att åka till klinik. Veterinären på kliniken gör en hältutredning och hittar i vänster knäled, lösa benbitar, kraftig artros och en rejäl inflammation. Pga hästens ålder opererar man inte bort dem lösa benbitarna. Han får kortison injektion i leden och vid återbesöket får han ytterligare en injektion i leden. Ingen större förändring i gångstilen heller efter dessa injektionerna. Ägarna får också med sig recept på inflammationsdämpande som ska intas i fodret i ca två veckor. Ingen större skillnad efter detta heller.

Efter att ha tittat på röntgenbilderna och veterinärjournalen, diskuterar jag med ägarna över hur vi ska göra och vi vill alla ge honom en chans till att bli bättre. Nu vet vi vad som är fel och kan utgå ifrån detta i mina behandlingar. Han kommer antagligen inte kunna dra några timmerlass längre men han kanske kan fungera som läromästare för sina andra shirekompisar. Så vi bestämmer att jag ska ge honom intensivbehandling. Varannan dag i 2 veckor, med kinesisk akupunktur och KS. Redan vid första behandlingen jag gör, så svarar hästen bra , han börjar vila, även på det högra bakbenet, vilket han inte gjort på väldigt länge. Han stampar med båda bakbenen när cirkulationen börjar komma igång och det börjar hända saker i kroppen. Det vibrerar i hela stallet för det är rejäla stamp av en shire på ja, minst ett ton. Efter en stunds behandling så kommer gäspningarna på löpande band. Jag kommer uppdatera snart igen om Moses behandling, hur det går för honom.