GOTT NYTT 2021!!!
Hoppas din jul och nyår varit skön och rofylld. Jag har njutit av några röda lediga dagar på hemmaplan, även om man alltid är ute hos inackorderingshästarna och släpper ut och in och mockar och byter täcken och allt som ska pysslas med dem.
Men nu ligger vi redan i planering för nya kurser både under våren och sommaren. Vi gör allt för att anpassa oss efter pandemin och då vi är utomhus är det ändå ganska enkelt till en viss del. Har planer för hälsosam mat inspirationskurser, kanske i kombo med ridning. Klurar lite på en bra lösning med matlagning ute... vi har våra ideér men vi har endel bollar i luften med lite olika projekt så allt tar sin lilla tid. Men tills allt är färdigt så får du nu i uppgift att lämna in förslag till mig vad du vill ha mer info om när det kommer till hälsa och mat. Detta har ju uppstått ur att vi gör en hel del håranalyser på både fyrfota och tvåbenta skapelser. När man ska börja läka sig själv så behöver man ibland en liten push framåt för att göra en omställning i kost som är en viktig del i vår läkning. Här är din chans. Så hör av dig i formuläret nedan med dina härliga förslag, så ska jag försöka sätta ihop något bra. 
Till sommaren kommer det givetvis bli yoga/dressyrkurs igen med René min fantastiska yogalärare, kraniosakralbehandling/dressyrkurs m.m.

Nu när det är kallt och mörkt och vissa har dåligt med energi själva, så varför inte boka en kraniosakral behandling till dig och din häst. Passa på och unna dig själv lite. Varför inte göra en håranalys också som en hälsokontroll, kolla upp statusen i hela kroppen eller om du redan har problem som du behöver komma tillrätta med. Ju tidigare man hjälper sin kropp desto lättare är det att göra någonting åt det. Det går att hjälpa kroppen med det mesta. Vi har många nöjda kunder som fått livet tillbaka med härlig energi igen. Givetvis är det upp till var och en hur mycket man vill förändra till det bättre. Men du ska veta att det finns massor att göra. Hör av dig för mer info!

Önskar dig en härlig dag och hoppas vi hörs snart!

Läs hela inlägget »

Dressyrkurs i mellandagarna!

Den 2 januari är det dressyrkurs, läs mer här. Välkommen med din anmälan!

Vi har tyvärr ställt in Lucia eventet som vi tänkte ha, vi tar nytt event lite längre fram.

Vi på Horse Unity AB fortsätter som vanligt att jobba, säkerhetsmässigt såklart, bara hör av dig om du vill boka lektioner, behandlingar, kurser, köpa foder TOTAL, mineraler Biopromin och tillskott, Verm-X och håranalyser. Vi ser fram emot att höra av dig!

Vi önskar er Alla en fantastisk Jul och Nyår, all kärlek till Er! 

Läs hela inlägget »

Föreläsning om parasiter 4/11
Välkommen till Horse Unity AB på föreläsning om parasiter med Anki Olofsson från Häst och HusdjursLabbet.
Läs mer här
Anmäl dig i formuläret eller via 0705477967
​​​​​​​Varmt välkomen!
 

Läs hela inlägget »

Då var det klart med info om Hovföreläsningen den 8/10.
Gå in och läs mer här
Varmt välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Ändrat datum sitsträningskursen!
Blir 18/10 istället Läs mer här

Dressyrkurs 1/11
På alla helgons dag är det kurs. Läs mer här
Välkommen med din anmälan.

Hovföreläsning blir 8/10 men mer info kommer. 

Prisändring hösten 2020
Har tänkt höja länge men då Corona kom i vägen och ekonomi blev svårt för människor så har jag valt att vänta. Men nu är det dags. Från och med 1/10 så blir det ändrat till-

  • Rid/kör/tömkörningslektion 400kr om jag åker till dig och tränar

och om du kommer till mig så är det 375kr/lektion 45 min.

  • Barnlektion/30 min per lektion 300kr hos dig, 275kr hos mig.
  • Behandling 850kr om jag åker till dig, om du kommer till mig 825kr.

Obs! Resan är utöver.
Så alltså blir det billigare att komma till mitt ridhus och anläggning för träning och behandling.
Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Nu är det dags för sitskurs igen!
4/10 mellan 9-17 ca. Läs mer här
Begränsat anatl platser, så det är först till kvarn Bindande anmälan.
Varmt välkommen med din anmälan!


Körkurs för nybörjare med Annika Svensson 
Det är en serie med 5 ggr, varav den första är teori och då ska alla deltaga. Övriga 4 tillfällen är praktiska och du har en medhjälpare med dig. Ni är i ridhus och du har möjlighet att ställa din häst i rasthage. 
3/10 kl 10.00 Ca 2,5 timme teori med fika. Genomgång av selar, vagnar, redskap, kusk, säkerhet m.m.
17/10 Selning, tillpassning av sele, tömkörning.
31/10 Selning, tömkörning med hinder eller i skogen.
14/11 Selning, körning med vagn i ridhus.
28/11 Selning, körning med vagn med hinder eventuellt ute.

Varmt välkommen med din anmälan! Läs mer här

Läs hela inlägget »

TEMA DAG KÖRNING
Lördag den 19 september kl 10.00
Har vi Tema Dag i Körning med Annika Svensson som kör instruktör.
Annika bor utanför Urshult och har hållt på med hästar sedan hon var liten. Största intresset har alltid varit körning och har sedan 2001 en enskild firma med körning vid sidan av sitt yrke som busschaufför. Annika är aktiv inom brukskörning och skogskörning och har tidigare tävlat i båda grenarna. Har en ardenner som rids och körs och ett halvblod som rids och är under inkörning.

Tema dagen börjar k 10.00 med teori. Då är det genomgång av brukskörning och skogskörning. Efter ca 1,5 timme tar vi lunch och därefter går vi ut i ridhuset och där visar Annika bruks- och skogskörning på två hästar, en ardenner och en nordsvensk. 
Anmälan sker till Horse Unity AB via formuläret nedan eller på 0705477967.
Plats: Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad: 600kr betalas via swish på plats.
Bindande anmälan. Begränsat antal platser.

Läs hela inlägget »

Hörni vilken kurs jag har varit på! Helt galet bra! Tre dagars kurs i dissektion av häst på vackra Tjörn. Med Equine Studies från Holland, lärare var Zefanja Vermuelen och Thirza som är ett helt underbart radarpar ihop. Utbildade av Sharon May. Så mycket information som var guld värd, mycket som jag egentligen vetat innan men som blev ibockat att det stämde. Ett stort tack till ägarna som i samförstånd med hästen överlämnade sig själv för vår skull, så vi kunde få lära oss. Givetvis var hästen mycket sjuk och därtill gammal, en 31 årig islandshäst som varit omgiven av massor med kärlek. Med all respekt inför häst och ägare gjordes vissa tester.
Vi fick se så mycket, här kommer ett axplock. Tänk nu att detta är reaktionen på en död häst och tänk hur det skulle vara på en levande!
Hur ett bett som kommer i tryck på tungan, stoppar hela rörelsen i bakbenen. Mer stopp vid stångbett. Vi testade även hur ett hackamore och bettlöst träns hade samma effekt och vi ska väl inte ens nämna inspänningstyglar.. jo såklart var det helt galet hur det påverkade. 
Även kunde man se tryck av en för hård hand på tungan. Dvs att bettet hade gett tryckskador. 
Vi fick se hur en dåligt anpassad sadel hade tryckt och nött av skelettet på skuldran.

Hur sadelgjorden påverkar frambensrörelsen offantligt, samt om du sitter centrerat i sadeln eller om du sitter för långt fram eller bak i sadeln, som också påverkar frambenets rörelse och såklart ryggen..
Vi fick känna på felaktiga vinklar i hovarna, som påverkar hela vägen upp i nacken. 
Ett skadat bäcken med förkalkningar och söndertrasad muskel.
Sporrens påverkan.
Inflammation i senor, leder, förkalkningar i leder. 
Känna på hur en dåligt följsam ryttare på ryggen känns samt hur en bra följsam ryttare känns.  
Rollkur och hyperflexions påverkan, tydligast var att se hur ligament nuchae blev när man pressade ihop hästen i en sådan form (obs, jag säger inte att ägaren red så) 
Njurpåverkan, COPD (kvickdrag), degenerativa vävnader. Mask i magsäcken, hur dem borrar in sig i magvävnaden.

Ja självklart så har varenda muskel, fascia, sena, ben osv plockats bort bit för bit för att på riktigt se hur det ser ut i en hästs kropp. Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att vara med på detta och nu ser vi nog alla med nya ögon som var med på kursen.

Tjejerna hade dissekerat många tamhästar men även vilda hästar. Något som kom på tapeten var att ingen(!) vildhäst hade problem med tänderna, de var raka, fina och jämnt slipade av födan. För den som är i tandbranschen på häst, skulle jag lyfta lite på ögonen med den infon och om jag mest har hästar som ser ut som kriget i munnen, trots flera år av behandling. Dem ägare som åker flera gånger per år utan resultat. Dem som bara rensar foderfickor. Ställ dig frågan istället om varför foderfickorna finns där och gör något åt dem. För det går. Vi har väldigt svårt att ge våra tamhästar samma möjlighet som i det fria till att slipa sina tänder på rätt sätt, så vi måste hjälpa dem. Jag har själv en häst som såg anskrämlig ut när jag tog över honom men som är normal i munnen nu. Tänkvärt.

Jag är även tacksam till alla som kom på min fest i helgen och alla fina gåvor vi fått till vår nya gäststuga, stort tack!! 
Kram till er alla! 

Läs hela inlägget »

Nu till helgen drar det igång igen med alla träningar som vanligt! Tjoho!
Så nu är alla fasta träningar både hemma och på bortaplan som det brukar vara. Så hör av dig hur du vill göra under hösten. 
Det har varit en underbar res fri juli månad för min del. Alla undrar om jag inte ska ha semester men det ÄR semester att slippa köra så extremt mycket som jag gör. Det är också tvunget att vara på hemmaplan under sommaren då det ska högtryckstvättas stall och ridhus, målas, grästrimmern går varm runt alla hagar och stängsel, stängsel ska gås över och för att inte tala om alla roliga kurser som varit. Nya och gamla ansikten som dyker upp. Dåliga hästar har det också varit en hel del, varav även mina. Så det har inte varit en lugn juli. Zorro började tidigt med inflammation i kärl och kropp, som blev hältor som blev ems, då vi inte kunde hålla igång, det visade sig vara en borreliainfektion som låg bakom alltihopa som vi nu behandlar. Han har varit riktigt dålig men nu börjar jag se ljus i tunneln då vi senast idag gjorde ett bra pass i ridhuset. Molle höll jag på att förlora i en antagligen tarmvred, som gick så ur akut men som tur var ropade han på mig i tid och jag var hemma och kunde snabbt gå in med homeopatika m.m. och vända det innan veterinär kom. Puh.. inga tarmljud, vit torr slemhinna, pulsen skenade, blodkärlen stod rakt ut, flåsade och brölade av smärta när jag kom. Så jag trodde jag skulle bli av med båda hästarna denna sommar men hoppas att vi har vänt trenden. Vilket tokigt år det är på så många plan. 
Hoppas att alla håller sig friska och kuranta och att vi ses många gånger under denna hösttermin, det ser jag fram emot! Håll utkik för det kommer dyka upp kurser av olika slag. Bland annat så åker vi till Haväng den 23/8, anmäl dig till mig eller på facebook på Hästrallys (SHR) sida. Hör av dig för mer info. Heller icke att förglömma, min 40-års fest finns det några platser kvar på om du också vill komma! =) Läs mer här
Ha en riktigt fin kväll alla. Kram 

Läs hela inlägget »

Det har blivit en plats över på helgens dressyrkurs. Halta och lytta hästar till höger och vänster... 
Denna helgen kör vi ren dressyr med teori. Läs mer här för info. 
Varmt Välkommen med din anmälan! 
 

Läs hela inlägget »

Arkiv