Behöver du tvätta dina hästtäcken, schabrak m.m.?
Då kan du göra det hos oss. Vi har en stor tvättmaskin anpassad efter detta, så varför slita på den stackars hushållsmaskin du har. 
Vi använder bara ekologiska tvättmedel för dig och din häst så inga allergiska reaktioner ska uppstå i huden eller pälsen.
Kostnad 100kr/tvätt. Läs mer här.

Prishöjning Verm-X
Från och med 1 november är det prishöjning på Verm-X.
Verm-X pulver häst
80gr 246kr 
320gr 791kr
Dessa är dem som går mest, men det finns Verm-X till alla djurslag i olika former, till häst föreslår jag pulver då det bara innehåller rena örter och inga tillsatser. För den som inte vad Verm-X är så kan du gå in och läsa här.

Läs hela inlägget »

Vi söker en trevlig och trogen inackordering 
Är du den vi letar efter?! Vi har box eller lösdriftsplats ledig. Vi söker dig som är ordningsam, trevlig och har ordnad ekonomi till vårt gäng. 
Hos oss kan du få alla bekvämligheter och tjänster. Vi är ett mindre stall med helt nybyggt stall och ridhus i toppklass. Vad söker du? Box eller lösdriftsplats? Även om du vill ha plats i lösdriften så har du tillgång till egen box 3x3m.  Om du vill ha vanlig boxplats så är boxarna 3,5x3,5m. Uppvärmda flottörvattenkoppar i varje box. Spolrum finns med golvvärme, stor sadelkammare med golvvärme.  Foderkammare med golvvärme. Fräsch toalett.  Vi har tvättmaskin för hästtäcke etc. Väldigt bra ventilation i alla stallutrymmen. Gummimattor för golv och runt foderhäckar är på inköp. Foderhäckar med nät finns i alla hagarna. Sommarhagar/stora vinterhagar. 
Ridhuset är 22x60m med en hel kortsida med stora speglar som du kan se dig själv i hela ridhuset med. Ljusinsläpp och luftinsläpp. Daglig automatisk bevattning. Bra underlag med flis och sand. Dressyrstaket samt lite bom material. Paddock 25x45. 
Du kan köpa till alla tjänster som tex mockning, träning, täcken på och av, behandling, dressyrträning och vad du nu behöver hjälp med.
I inackorderingsplatsen ingår boxen/lösdriften, alla ut och insläpp måndag till söndag, samt fodringar. Hästarna kommer ut mellan 6-7 på morgonen och runt 21-22 på kvällen. Några få ggr per år åker vi bort och då sköter man hästarna tillsammans i gruppen. 
Stallströ, foder, mineraler, tillskott finns alltid på anläggningen, så det är inget du behöver fundera över. Vi sköter även bortforsling av gödsel, underhåll av ridhus, snöröjning osv.
Inackorderingsplats kostar 2000kr/månad.
Hör av dig så får vi prata eller om du vill ha mer info. 0705477967 camilla@horseunity.se eller i Formuläret nedan.

Läs hela inlägget »

Här är en häst som i somras blev rehabiliterad. Ett sto som till och från haft diffusa hältor. Vid veterinärbesök så visades först inflammation i hovbenet som behandlades, blev ej bättre. Vid nästa besök så röntgades båda framhovarna och då visade det att sidoligament var stressat i hoven och det var någon form av strålbensproblematik i båda fram.
När hästen kom till mig så var hon fortfarande halt. Främst höger fram. Rörde sig knackigt. Bild 1, första dagen hon kom. Glåmig i pälsen, ledsen, dåliga muskler. Satte igång behandling både invärtes och utvärtes. På bilden syns även nålarna i ryggen och bild 2 nålarna runt hoven. Började försiktigt röra på henne och stretcha igenom kroppen med lätt träning. 
Successivt började vi tömköra bild 3 och efter ett litet tag satt jag upp. Det var stelt och lite trögt från början men för varje dag som gick så blev hon bara bättre. Bild 4 var sista dagen hos mig, ny lyster, gladare och mkt bättre muskler och överlinje. Efter ett antal veckor skulle matte komma och prova själv för att sedan ta med sig sin "nya" häst hem. Bild 5. Hon kände direkt att det var stor skillnad. Efter det har vi kontinuerligt tränat, vi har även haft dressyrkurs och vi fortsätter träna och hästen blir bara bättre och bättre. För hennes förbättring har ett flertal saker behövts ändras och så här är det oftast. Matte har varit jätteduktig som har "hållt schemat"och hållt ut. Bra gjort matte!!!! =D 

Läs hela inlägget »

HÖST! Favorit i repris. Det är nått extra mysigt med det tycker jag.
Inför vintern har vi nu införskaffat dem fina höhäckarna till alla inackorderingar, som syns på bilderna. Blev så nöjd! Känns bra att alla får en jämn tillförsel av mat. Snart behövs även att varmvattentunnorna dras fram också så inte djuren minskar sitt intag av vatten när kylan börjar göra sig påmind. Lite i taget införskaffar vi bra saker till vår fina gård. Den som vill följa mer vad som händer, går in på facebook eller instagram, där det mer aktivt läggs upp nyheter. 
Igår var det yoga igen och yogaläraren säger alltid tänkvärda ord när vi ändå ligger och slappnar av. Vad vill jag göra med mitt liv. Vad vill jag tillföra. Vad eller vem vill jag ha i mitt liv. Jag har bestämt mig för att jag vill bara ha bra människor omkring mig. Människor som är för hästens skull, inte sitt eget ego. Tyvärr knackar inte alltid rätt sorts människor på din dörr. Men vi kan välja vad vi vill ha runt om oss.  På grund av människors brist på respekt och oärlighet och en massa andra konstigheter, så kommer det ske lite förändringar. Vem som helst får inte använda anläggningen. Uppdaterad sida om ridhuset finns. Du får heller ej använda uteboxarna längre vid din tillfälliga vistelse i ridhuset. Den som inte följer reglerna på anläggningen eller förstör något på anläggningen kommer bli debiterade för det. 
Att vistas på anläggningen innebär inte att man automatiskt får använda andras saker eller utrymmen. 
Du kan heller inte tillfälligt hyra en box. 
Försäljning av hästar kommer inte utföras åt kund, ej heller inridning av hästar. 
Rehabhästar, tillridningar, semesteruppstallningar kommer dras ner på.
Om du har en häst som behöver rehabilitering så behöver du som ägare förstå den verkliga innebörden av det och vara delaktig hela resan och spendera mkt tid med din häst. Då det i alldeles för många fall är ägaren som inte är öppen för förändring eller orkar hålla hela resan. Hästarna är aldrig ett problem. 
Jag får ofta frågan om jag vill ta över deras häst men jag kommer aldrig ta över fler hästar. Även om jag gör hästarna bra och i många fall riktigt bra så är det få som kan bevara det. Däremot kan jag rekommendera i vissa fall-bra människor du kan ta kontakt med som skulle kunna vara lämplig för din häst om du av olika skäl ej kan ha kvar hästen. Så skedde senast i söndagskväll. Den vita hästen på bilden gick vidare härifrån till ett nytt hem. Som jag är säker på, kommer gå alldeles utmärkt för.
Det här är alla beslut grundade på dåliga erfarenheter, bara på grund av människor. Det är tungt i hjärtat, då särskilt rehab hästarna varit en stor grej för mig. Men jag tänker inte ge mer än till dem som vill ha hjälp på riktigt. Det gör mer ont i hjärtat att ha en häst på rehabilitering som bönar och ber om hjälp på sitt vis, där jag inte kan nå ägaren. Där man också åker hem med hästen med en inställning om att "vi tänker inte ändra på något". För jag kommer garantera dig, att det inte kommer gå bra. Jag tror inte man förstår hur mycket tid och energi som läggs på dessa hästar här. Så jag besparar mig den energin och tiden för att ge till dem som vill. För det finns tack och lov många fina själar därute som vill <3
Och OM du är redo för att vilja få tillbaka din häst och göra den bra igen, så är du mer än varmt välkommen till oss! 
Då kan du höra av dig för mer info till Camilla på 0705477967 eller camilla@horseunity.se
Njut av en fin dag! 

Läs hela inlägget »

Prishöjning på Primero TOTAL. Då jag under året har missat att det varit en prishöjning från 265kr/säck till 280kr så har många haft ett bra pris länge ;) Nu kommer det en prishöjning igen från leverantören. Till 315kr/säck. Så från och med idag är det det nya priset som gäller.
Det är framförallt frakten som dem inte kan hålla nere längre och det jobbas febrilt för att få tillverkningen till Sverige med lokala råvaror. Men det är inte enkelt då det är väldigt höga krav på fodret och innehållet. 

Läs hela inlägget »
Du har väl inte glömt att anmäla dig till föreläsningarna?!!

22/8 Martina och Hästens tänder
27/8 Christina och Hälsa

Läs mer här

Ta med dig en vän! Senast anmälan till Martina är 20/8 och till Christina 25/8. 
Betala med swish på plats. Anmäl dig via formuläret eller på 0705477967.
Läs hela inlägget »

Nu finns fler kurser för dig som vill få en ännu bättre sits och fila lite extra på dressyren inför hösten. Läs mer i varje länk! 

Sitskurs 10/8 kl 9-17
Läs mer här

Dressyrkurs special 24-25/8
Lite annorlunda upplägg där du själv kan välja antal pass du vill ha. Läs mer här

Bindande anmälan.
Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »

Nu är det klart med några föreläsningsdatum!

Martina Pettersson från Team Top AB kommer den 22/8 kl 18.00 och föreläser om hästtandvård. Martina har gjort en rejäl djupdykning inom hästens tänder och det finns inte många artiklar, forskning, böcker som undgått hennes lupp. Martina studerar själv till veterinär just nu så tiden är ganska knapp att ge ut föreläsningar, så du bör passa på!
Kostnad 300kr, fika ingår.
Bindande anmälan.

Christina Linder kommer den 27/8 kl 18.00 och föreläser om Hälsa. 
Det vänder sig mer åt oss människor men hästarna är ju inte så olika oss så vi kan applicera mycket på dem också. Christina är sjuksköterska i botten och har jobbat inom landsting och ambulans. Hon har även naturläkarutbildning m.m och är nu mest verksam inom håranalyser med sin LIFE bioresonans apparat och vi samarbetar en hel del ihop. Christinas kunskaper om kroppen är enorm. Vad innebär det om vi stoppar i oss fel mat? Hur påverkar det kroppen? Vad kan läka kroppen? Vad kan göra dig sjuk? Några topics som kommer att komma under kvällen och mycket mer därtill!
Kostnad 300kr, inkl fika.
Bindande anmälan.

Anmäl dig via formuläret nedan eller telefon 0705477967. Varmt välkommen att förkovra er i dessa viktiga ämnen.

Läs hela inlägget »

Det finns plats kvar på glamourkursen den 20-21 juli.
Välkommen att höra av dig på 0705477967 eller i formuläret nedan.
Dela gärna med en vän! Mer info om kursen här.

Sen har jag föreläsningar på gång!

Martina Pettersson från Team Top kommer och föreläser om hästtandvård.
Christina Linder kommer och föreläser om hälsa. 
Datumen är inte hundra spikade än men kommer inom kort så håll ögonen öppna!
 

Läs hela inlägget »

En plats kvar på sitskursen på lördag 6/7! Hör av dig om du vill vara med. 0705477967 eller via formuläret nedan.
Läs mer info här.

Ledig plats även på en sommarkurs mellan 17-19/7 och glamourkursen 20-21/7.

Info. Prishöjning på håranalyser från och med 1 september 2019. Höjs till 1800kr per analys.

Horse Unity AB håller öppet hela sommaren, bara hör av dig för att boka vanliga lektioner, behandlingar, kurser, köpa foder, mineraler och tillskott.

Läs hela inlägget »

Arkiv