Dressyrkurs 20-21 juli

Välkommen att anmäla dig på en lite extra kryddad glamour kurs.
Vi startar den 20 juli med teori kl 9.00 och sedan rids 2 pass under dagen med lunch emellan. Kvällen inviger vi med en flaska bubbel på terassen om vädret tillåter, för att sedan avnjuta en lite lyxigare middag med efterrätt. Dagen efter startar vi med en härlig frukost så vi är redo för träningspass nummer 3 innan avslut.
Övernattning sker i vårt hus. All mat är ekologisk.
Plats Långaskog 12, 34393 Älmhult
Bindande anmälan
Kostnad 1700kr
Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »
SITSTRÖJA SITSTRÖJA

Fler kurser på gång.

Sitskurs 6 juli

Med fokus på sitsen. Vi startar med teori och du ska sedan rida ett pass på fm och ett på em i vårt vackra ridhus. Innan du sitter till häst så sitter du på en sitsmaskin som mjukar upp ditt bäcken. Max 100kg på maskinen. Väl uppe på hästen så har du en sitströja på dig för att sedan kunna se om du blir filmad eller kan övriga deltagare se om det är snett eller rakt. Du har din häst i egen hage och kan sedan göra den iordning i våra nya gästboxar eller spolspilta. 
Medtag hö och vattenhink, insektstäcke, flughuva och annat du brukar använda vid ridning. Du får ekologiskt lagad lunch och fika under dagen. Vill du ha övrigt eget tilltug tar du med det själv.
Bindande anmälan.
Kostnad  980kr betalas med swish på plats.
Plats  Långaskog 12, 34393 Älmhult
Start  6/7   kl 9.00

Varmt välkommen med din amnälan! 0705477967

Läs hela inlägget »
Zorro och Camilla på sista kursen i härligt samspel, kolla synken i benen. Zorro och Camilla på sista kursen i härligt samspel, kolla synken i benen.

Sommarkurser!

Sommar sommar sommar! Vad är väl inte härligare då än att ha just sommarkurs! 
Detta årets upplägg kommer bli att du lämnar din häst först 2 dagar för att bli riden av mig och sedan på den 3:e dagen kommer du och rider två pass. Allt för att du och din häst ska komma till en högre nivå. 


Datum
26-28 juni
3-5 juli
10-12 juli
17-19 juli


Medtag det som behövs till din häst, som foder (Hö och kraft), hinkar, borstar, sadel, träns, grimma, grimskaft, glöm absolut inte flughuva som täcker öron och ett insektstäcke, då hästen kan gå ute i egen hage. Dag 1 när du lämnar hästen så bör du lämna den på helst förmiddagen men något senare fungerar. Checka av detta innan. 
När du kommer sista dagen så startar vi kl 9.00 uppsuttet i ridhuset. Schema vem som börjar får du meddelat innan. Under dagen får du en ekologiskt lagad lunch och fika. Man rider ett pass på förmiddag och ett på eftermiddagen. 
Kostnad 1500kr betalas med swish samma dag hästen lämnas.
(Bindande anmälan.)

Har du önskemål om nån speciell kurs? 
Jag har fantastiska kunder som kommer med förslag ibland, tex om du vill ha en kurs med egen kraniosakral behandling, kurs med lite extra fin mat och varför inte en flaska champagne till. Ridkurs med yogainstruktör. Ridkurs med avslutande långritt och picknick.
Ja, det är bara att ge förslag på vad just du har lite drömt om.


 

Läs hela inlägget »

Uppdatering! Invigning!

Årets event!
Invigning av Horse Unity AB:s nya häst och ridcenter. 
Den 15/6 mellan kl 12.00-13.00  är det invigning av ridhus och stall.
Demonstration med Craig Stevens och Camilla Forsberg kl 14.00
Föreläsning med Craig kl 15.00-18.00
Du kan läsa mer om Craig här.

Den 16/6 kan du boka privatlektioner med Craig. 
Start kl 10.00

Var med i en tävling och vinn rabattcheck hos Fotograf Maria Lindberg, där du får rabatt på en hästfotografering. 

Har du ett företag och vill vara med och sponsra under dagen till invigningen, hör av dig snarast! Samt om du vill ställa ut något på plats. 

Anmälan ska ske innan till Demonstration och föreläsning, samt till lektionerna.
Demonstration och föreläsning Pris 500kr
Ridlektion Pris 1800kr
Anmälan är bindande. 

Adress är Långaskog 12, 34393 Älmhult.

Varmt välkommen med din anmälan och ta nu chansen då den inte kommer igen!

Läs hela inlägget »

Sto till salu
KWPN 165cm 2008
Djanga är en mycket trevlig men känslig häst. Man har tidigare haft stora problem med ridning, tömkörning men varit använd i hästunderstödd terapi från marken och fungerat ypperligt där. Problemen med ridningen har berott till stora delar av att hon haft ont i ryggen och nacken. Antagligen har hon skadat sig/gått omkull redan i tidig ålder. Man har provat att flera gånger skicka Djanga till inridning/tillridning utan få bukt med problemen. Det som händer är att hon blir superstressad och vill gärna springa fort, är absolut ingen dum eller elak häst utan bara misstolkad. Sen kastar hon med huvudet, haft problem med bett i munnen. De sista månaderna har jag haft henne i rehabilitering och Djanga har utvecklats massor. Hon har inte ont i ryggen längre, hon kan arbeta i ganska lugn takt och söka en form själv i både tömkörning, longering och ridning. Hon har träffat tandläkare som åtgärdat tänderna. Fått behandling och välgörande örter/mineraler för kroppen. Det som återstår är nacken som är under utläkning, hon visar lite från den fortfarande och gapar/sträcker ut tungan emellanåt för att visa att det inte är helt ok ännu. Får hon bara tid så kommer nacken bli bra också. Ägarna har inte den tiden som behövs för Djanga just nu, då hon behöver fortsatt rehabilitering och motion på ett bra sätt. Nuvarande ägare har köpt henne som föl och har aldrig haft några skador (vad dem sett) eller sjukdomar. Hon har en fin stam KWPN, Viento Uno W x Equador. Hon har fina gångarter men man ska inte tänka tävling i första skede med henne och kanske aldrig på grund av hälsan. 
Djanga anknyter sig mycket till en person hon tycker om och verkar gilla kvinnor mer än män. Hon är smart och gillar att jobba, främst från marken som tex frihetsdressyr men börja tycka ridning är okej också. Djanga kan inte stå i box en längre tid enligt ägarna, hos mig har hon gått ute på lösdrift så jag har inte provat. Så hon bör ha lösdrift året om. Uppbindning funkar bra vid skötsel. Hon trivs bäst i en flock där någon är en stark ledare så hon själv inte behöver ta ledningen utan kan slappna av. 
Du behöver vara känslig och inlyssnande, rättvis, lugn och ha tålamod och tid, så kommer du få en trogen vän i henne då hon har ett ljuvligt snällt hjärta.
Säljes bara till någon som känns rätt för henne och möjlighet finns att ha henne på foder för att prova om det funkar för att senare köpa. Helst i södra Sverige isåfall.
Prisidé 25000kr. 
Hör av dig till mig Camilla för mer info och om du verkar vara rätt människa för Djanga så får du prata med ägarna och komma och besöka den härliga häst. 
0705477967
Välkommen att höra av dig!

Läs hela inlägget »

Kvällsföreläsning 25/4

Varför drabbas " bara jag"?
På denna kvällsföreläsning tar jag upp om varför just din häst inte fungerar. Varför har just din häst de problemen som den har. Varför blir den aldrig bra? Varför kan aldrig jag rida/köra? ALLA andra rider/kör ju. 
Jag behöver en häst att demonstrera på, så om du har någon häst som inte fungerar och vill ha den bedömd, säg till så vi kan titta på den samtidigt under föreläsningen, eller om du vill ha det gjort innan och en separat bedömning. Det får gärna va en utdömd häst eller en i dåligt skick eller bara om man känner att något är fel och inte vet vad det är. Ingen ser kanske men du känner. Bara hör av dig! Du kanske även känner någon vän som skulle behöva hjälp, ta med din vän!
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret nedan eller via 0705477967

Plats: Nya stallet i Långaskog 12, 34393 Älmhult
Kostnad föreläsning 250kr. Fika ingår
Datum 25/4 kl 18.00
Separat konsultation 400kr. Dvs ej under föreläsning.

Välkomna!

Läs hela inlägget »

Sitskurs 19 april

Välkommen på sitskurs Långfredagen 19 april hemma hos mig.
Vi börjar med teori kl 9 och därefter avverkas två uppsuttna pass på din egna medtagna häst. Ett pass på fm och ett på em. Innan du sitter upp på hästen så sitter du på en sitsmaskin som mjukar upp ditt bäcken för att du ska bli så rörlig som möjligt. 
Dagen inkluderar ekologiskt lagad mat, hör av dig för eventuella allergier.
Vi håller på ungefär till kl 17. Du får låna box eller hage under dagen till din häst.
Vi tränar båda passen i vårt nya fina ridhus.
Kostnad 980kr.
Bindande anmälan.
Anmäl dig i formuläret eller via mail camilla@horseunity.se eller 0705477967.

Adress Långaskog 12, 34393 Älmhult

Välkommen!!

Läs hela inlägget »

Föreläsning och sadelprovning med Catrin Henriksson

Catrin kommer den 26/3 och håller föreläsning om sadlar.
Catrin har jobbat med hästar i många år och är sadelprovare, tränare och dressyrdomare bland annat.
Kom och få en inblick i hur viktig sadeln är för dig och din häst. Vad behöver du tänka på? Vad tittar man efter? Ta även chansen att ta med din häst och få en sadel utprovad samtidigt.

Kostnad föreläsning 200kr. Fika ingår.
Kostnad sadelprovning 950kr plus resa. Provningskostnaden dras av om du köper en ny sadel.

Plats: Horse Unity AB, Långaskog 12, 34393 Älmhult

Anmälan senast 20/3
Bindande anmälan. Betalas via swish.

Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »
Craig Stevens, Camilla och Zorro Craig Stevens, Camilla och Zorro

Vilken chans! Ta del av detta exklusiva erbjudande!!!! Craig Stevens kommer till Pjätteryd!

Boka in 15-16 juni redan nu! Först till kvarn!

Den 15 juni
Då har vi demonstration där jag rider och Craig pratar under tiden om fransk klassisk ridkonst.
Efter det blir det föreläsning av Craig i ca 3 timmar.
Fika ingår.
Kostnad 500kr
Bindande anmälan och din anmälan är inte bokad förrän din betalning är gjord. 
Anmäl dig senast 15 april. Faktura kommer att skickas.

Den 16 juni
Finns det möjlighet att boka lektioner för Craig.
1800kr per lektion.
Även åskådare är välkomna.
350kr för en dag.
Anmäl dig senast 15 april. Faktura skickas.
Bindande anmälan och din  anmälan är inte bokad förrän din betalning är gjord.

Info
Craig Stevens och hans fru Mary Anne Campbell bor i Seattle, men kommer till Sverige flera gånger om året för att undervisa och utbildar hästar och ryttare i Klassisk Fransk Dressyr. De har vigt sina liv åt hästen och åt samspelet mellan häst och ryttare – hur lätt kan en hjälp bli?

De arbetar i första hand för harmoni mellan häst och ryttare. Utan harmoni kan inte mycket hända - och ur harmoni kommer allt!

Craig och Mary Anne hjälper alla, både människor och hästar, att nå så mycket längre än de trodde möjligt. Metoden är 100 procent logisk och det krävs varken fysisk styrka hos ryttaren eller atletiska hästar för att komma mycket långt.

Hästarna på deras gård i Snohomish, WA, US, är mestadels 'resques'. Samtliga gör skolor, piaff och passage med mera och är fantastiska läromästare! Craig och Mary Annes clinics passar hästar och ryttare ur alla discipliner och på alla nivåer - om du vill lära dig direkt av en Mästare - var på plats!!

Varje lektion är 45 minuter.
Teorin på lördagen är obligatorisk för alla nya deltagare, både ryttare och åskådare. Här får du en inblick i den historiska bakgrunden till Craig och Mary Annes filosofi. Här får du också de praktiska grunderna så att du har lättare att följa med i vad som pågår i manegen.

Varje lektion sker enskilt och är anpassad till var och ens nivå och behov. Som åskådare följer du kursen från läktarplats och kan ställa frågor om det du ser.

Du kan låna box eller hage under dagen.

Anmäl dig i formuläret nedan. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Nu börjar det bli dags att annonsera ut för inackorderingsplats!
Jag har en ledig plats kvar, har inte gått ut med detta förrän nu, då man aldrig vet hur lång tid stallprojekt tar men då vi ser att det börjar gå mot sitt slut så känns det som att det är dags.
Horse Unity AB söker dig som är skötsam både när det gäller med hur du har det runt omkring dig och din häst samt med betalning. Du har egen box på 3,5x3,5 m. Ljus och luftigt stallklimat. Uppvärmd spolspilta, sadelkammare och foderkammare. Allt finns på gården som strö, foder, mineraler, träningsmöjligheter och få behandling vid behov. Du har tillgång till stora hagar tillsammans med andra hästkompisar. Horse Unity AB sköter alla in och utsläpp och fodringar. Du har tillgång till ridhus 20x60m och paddock 25x45m. Du kan välja alla tilläggstjänster du vill ha såsom mockning, ridning, täckesbyte osv. Allt enligt avtal.
Hör av dig vid intresse. 0705477967 eller i formuläret nedan. Välkommen!

Läs hela inlägget »

Arkiv