Detta är ett blogginlägg

På bilden ser du en 7-årig arab. Enligt ägaren så slänger hästen mycket med huvudet både i hagen och under ridning. Har även sociala problem i flocken och blir lätt mobbad av dem andra. Har varit hos veterinär och kiropraktor flertalet gånger men problemet kvarstår. Har provat ett helt gäng av sadlar, så att det inte är det som trycker och gör ont. Hennes tänder har blivit kollade och ska vara utan anmärkning. Ägaren är också nogrann med att inte dra hästen i munnen när hon rider , utan rider med en väldigt försiktig hand.

När jag kör in på gården så håller hästarna på och busar som mest, så vi passar på att kolla hur hon rör sig och det ser rent och fint ut i alla gångarterna. Vid genomgång av hästen i stallgången så finner jag kompressioner i kraniet och första halskotan, och hon är väääldigt öm där. Korsryggen rör sig inte helt optimalt heller. Hästen har haft problemet länge så det kommer kräva några behandlingar. Så, det är bara att köra igång, behandling med akupunktur och KST.