Detta är ett blogginlägg

Tandvård kära hästägare! Det är dagens bloggärende. Jag vet inte hur ofta jag påpekar för hästägare jag är hos, att kolla hästen i munnen 1 GÅNG OM ÅRET.  Det är minst lika viktigt som att du behöver verka hästens hovar. SNÄLLA förstå det, för det är väldigt viktigt! Låt en häst tandläkare eller special utbildad veterinär göra jobbet så att det blir ordentligt gjort. Ja, det kostar lite men det kan det vara väl värt, med tanke på ett fall jag fick berättat för mig idag, som inte var så trevligt och frågan är, hur bra den hästen kan bli i fortsättningen? 

Tamhästar har inte möjligheten att få tugga som en vildhäst och sliter därmed inte tänderna som dem borde göra. I enstaka fall, finns hästar som knappt behövs raspas vid den årliga tillsynen i munnen, men tänk att mycket kan hända på ett år och det är inte lätt att själv göra en inblick i munhålan om något skulle hända där.

Så än en gång, kolla din häst i munnen 1 gång om året!