Detta är ett blogginlägg

Det ser ut som hon är kär i dig!!!! utbrister ägaren om den vackra skimlen, när jag frågar henne om hon ser uttrycket i hästens ögon. Jag kan inget annat än le åt den härliga spontaniteten från ägaren, när jag står med hästen lös i paddocken. Vinden biter i kinderna idag och det är inte det trevligaste vädret att jobba i, men det går verkligen inte att ta miste på hästens glittrande ögon, mjukt blinkande, ja, det såg ut som hon log... hon log med hela själen. Man kunde nästan ta på lyckan som strålade ut, bara av att bli sedd.

Kan en häst bli kär i en människa? Nja, inte på det sättet vi homo sapiens blir iallafall. Men vi kan få hästarna att tycka det är minst lika roligt att vara med oss som det är att vara med kompisarna i hagen. Hur är det möjligt? Jo, om vi har konsekventa regler som djuren förstår och inte regler som vi tror dem förstår, utan så som djuren kommunicerar med varandra. Om vi är respektfulla. Om vi lär oss se djuren för den dem är och inte bara kör över dem som om dem vore en bit skrot utan känslor. Om vi har roligt tillsammans med våra djur och inte bara gör saker för vår egen vinnings skull. Då... kan vi upp nå det!!