Detta är ett blogginlägg

Foderintag är ett hett ämne och det finns en hel uppsjö med olika fodermärken och tillverkare som kan förvirra den bästa. Var senast igår på en föreläsning för veterinär Sara Nyman som forskat vid SLU om både vatten och foder. Precis det som jag själv berättar för mina kunder, det förespråkade även Sara och som vanligt lär man sig alltid något mat nyttigt vid nya föreläsare. Kommer att berätta lite av en viktig del från föreläsningen. Man spelar väldigt mycket på människors känslor när det gäller våra fyrbenta djur. Detta gäller inte bara foder, utan även allt annat vi lägger pengar på för våra hästar. Man intalar folk att hästarna behöver verkligen alla dem där 20 tillskotten som står på hyllan i affären och trånar efter dig. Så när vi har gått ifrån affären några tusenlappar fattigare, så hurrar tillverkarna bakom våra ryggar. Det är tragiskt att man får göra så som fodertillverkare men jag hoppas att det är okunskap som gör att man kläcker den ena foder ideén efter den andra som faktiskt INTE behövs! Det dem inte inser är att dem faktsiskt har ett ansvar också när man bombaderar markanden med alla preparat. För vem vill inte ge sin häst det "bästa" fodret man kan ge??? Så är spelet igång...

Kort och gott är det bara ett sätt att tjäna pengar på för tillverkarna och vi hästägare får större hål i plånboken.