Detta är ett blogginlägg

"Red zone horses" eller som man lätt översätter på svenska, hästar som är mycket farliga för sin omgivning kan skifta på några behandlingar bevisligen. Jag har sista tiden behandlat några stycken hästar som är extremt farliga att både behandla och hantera. När det sparkas både fram och bak, tänderna blottas och viner i luften, samtidigt som det steppas intensivt omkring i hela stallgången, då gäller det att vara på sin vakt och att inte ta det personligt och bli arg. För det är det dummaste man kan bli i en sådan situation. Det hade bara förvärrat det hela. Efter bara några behandlingar transformeras hästarna och blir som ljus under behandlingen och försvinner bort i drömmarnas land och bara njuter. Det är så fantastiskt att få se den förändringen som sker hos djuren. Lugnet som brer ut sig i stallet. Det är som ett transtillstånd. Jag är tacksam för att jag får uppleva sådana saker och ännu tacksammare blir jag när ägarna nästan gråter av glädje, när de ser en ny sida hos sina hästar, som de kanske inte sett förut.