Detta är ett blogginlägg

Då var jag tillbaka från ytterligare en kurs i KST (läs mer här om mina hästbehandlingar och KST) och för varje kurs jag går, desto större blir världen. Det är fantastiskt att få lära sig  det vi gör och vi har verkligen en bra lärare som gör sitt yttersta för att vi ska kunna ta till oss all kunskap. Det är guld värt. Nu ska jag ta det liiite lugnare i några dagar och få lite sömn, för det blev inte tillräckligt av den varan när man sover många i en sovsal och det snarkas till höger och vänster och dessutom är jag ganska lättväckt.

Det är något alla tänker på hoppas jag, dvs att vila upp sig när man under en tid inte fått sova som man ska. För sover vi inte tillräckligt, blir vi så småningom sjuka, ja likaså, äter vi inte som vi borde tar kroppen också stryk. Det är lätt att slinka in i ett dåligt hjul och få dåliga vanor men om vi funderar lite över det hela så lönar det sig i alla ändar om vi är rädda om våra kroppar. Om vi köper bra mat så mår kroppen bra, för det tar lika lång tid att laga till en hälsosam måltid som en icke hälsosam måltid. Om du lär dig vad som är bra mat för just din kropp, då har du chans att prestera bättre, för din ämnesomsättning är nöjd och du tar upp ämnen från maten som du bör. Om vi sover som vi ska, så har kroppen en chans att återhämta sig och bygga upp sig igen under sömnen. Det gör att vi blir mindre sjuka och orkar mer istället för att alltid gå på sparlåga och knappt hinna med någonting. För är du trött av för lite sömn eller dålig mat så gör du saker saktare. Är du stressad gör du också saker saktare för att ofta får man göra om det igen för att det blev slarvigt gjort och/eller för att du prioriterar fel och fokuserar inte på uppgiften, utan stimmar runt med onödiga grejer. Börja med att göra något för din kropp och knopp varje dag så får du till slut in det i dina rutiner. Börja inte med för mycket utan ta en sak i taget, så gör du det enklare för dig och det är mer troligt att du kommer fortsätta med det. Du gör dig själv en tjänst och alla i din omgivning, inklusive hästarna!!

Kommentera gärna: