Detta är ett blogginlägg

Är faktiskt fascinerad över människans syn på vissa saker. För att ta ett exempel så  tar jag givetvis ett som gäller hästar. Om en häst har ett problem i kroppen, låt oss säga ont i ryggen. Frågar du hovslagaren vad det beror på, så är det hovarna, frågar du veterinären så beror det på hälta i benen, frågar du hästtandläkaren så beror det på tänderna, frågar du sadelutprovaren så är det sadeln, ja.. nu drog jag alla över en skarp kant och givetvis säger inte alla så men i många fall så har varje kategori ett visst område man fullständigt snöat in på och drar alla paraleller till sitt ämne. I helgen var jag och kollade på en duktig och känd tränare (namn helt ovidkommande i detta fall) som drog alla problem till en svag länd. Hur(!) ska de stackars ägarna veta vart de ska vända baken om vi inte har lite mer vidöppna ögon. Det finns duktiga proffessioner också som har ett bredare perspektiv på saker och ting, absolut, men den där kladden som alltid ska snöa in på samma sak,...mmh det är... synd, att de gör det.

Under mina träningar/behandlingar, försöker jag att få ägaren att börja se hästen på ett nytt sätt. Så att hästen inte förblir ett redskap, som en bil tex, utan det är en levande varelse med både kropp och själ. Som både kan bli skadad, ledsen, frustrerad, förbannad osv, om vi kör över de fullständigt , samt om vi inte ser hela hästen. Om vi bara väljer att titta på den där "lilla" grejen som kanske är ett symtom av något  helt annat, så kommer vi missa massor. Om vi istället tittar med vidvinkelobjektivet så kanske vi ser en koppling till nånting helt annat och det kan givetvis vara en kombination av många saker, såsom hovar, tänder, sne rygg,  fel sadel m.m.

Så, för att knyta ihop säcken av detta inlägg. Gå ut med nya ögon varje dag till hästen, precis så som de ser dig varje dag med nya och många gånger förlåtande ögon. Så kan vi många gånger förhindra många problem. För hur kan hästen alltid känna vilket humör du är på eller om du är skadad? Ja nu kan vi det allihop och jag hör riktigt hur vi säger det i kör... de ser på allt med nya ögon, varje dag.. hela tiden. Precis som vi borde göra.