Detta är ett blogginlägg

Yta eller insida?

Alla pratar om hur dåligt/lite pengar vi har och kan inte göra allt vi vill eller drömmer om. Men vad prioriterar vi just nu, för att kunna göra det vi vill och behöver. Inte alla, men många har ändå så man klarar sig och hade vi haft mer pengar så hade vi användt upp de också och sagt samma sak som innan.  Så vad prioriterar vi? Vad lägger vi pengarna på? Är det ytfinishen eller är det något bra för vår kropp och själ, är det något som ger något tillbaka. Alla har olika behov och lägger pengar på olika intressen, vilket är bra. Vilken tur att inte alla har samma intresse! Sen kan man prioritera olika inom varje intresse. Nu kommer jag såklart ta ett hästintresse exempel. Låt oss säga att vi nu har en viss summa varje månad att kunna lägga på vår häst, vad lägger vi då pengarna på? Är det ännu ett dyrt flashigt nytt schabrak som matchar bra ihop med lindorna OCH våra senaste inköpta ridbyxor med snyggt passande jacka till? Är det ett nytt pannband till tränset med massa blingbling på som alla kommer att beundra och säga "ååh, vad fint!"? Är det alla tio olika muslisorterna med olika tillskott i varje blandning som vi bara "måste" ha?  

Eftersom frågeställningen i inledningen var yta eller insida, så kommer vi nu till insida. 

Vad har vi hästen till? Är det en gräsklippare eller en häst för någon form av ridning. I gräsklipparfallet så spelar det inte så stor roll om hästen eller du är lite sne och vin och eventuellt har lite skavanker här och var för den ska ändå inte sittas på och kanske mår bra i övrigt. Men om du ska sitta på hästen, så är det viktigt att både du och hästen är någorlunda okej så att du inte sitter snett, belastar fel, rider i fel form, har felaktig sadel osv.  Då kommer vi osökt in på vad gör vi i det fallet, gör för oss själva och för hästen? Ja oftast är pengarna slut för det där schabraket var ju så dyrt och alla de där olika kraftfoder blandningarna kostade ju flera tusen så att.. ja.. nej men vi får nog vänta med att fixa till mitt sneda bäcken och s formade rygg tills nästa lön, eller nej men vi får nog ta den där ridlektionen nån annan gång som jag egentligen behövde för min sits eller för att bli bättre tills nästa tävling. Det hade varit en energiboostning men nej det är ju så mycket annat jag behöver istället.  Prylsamhället bara ökar och det vi dra ner på istället är det som verkligen ger oss nånting. Glädje, Njutning, Insikt, Upplevelser osv. Du behöver egentligen inte köpa någonting för att få glädje, för att bara sitta och lyssna på när hästarna tuggar förnöjsamt och frustar är ren musik för öronen. Lugnet som sprider sig i stallet när alla är nöjda och börjar bli mätta. Alla har vi räkningar att betala, inklusive jag (för den som tror att mitt företag är ideellt, nej det är det inte) kan vi fundera lite på alla prylar som det suktas efter om det verkligen behövs eller det fortfarande är habegäret som knackar på axeln.