Detta är ett blogginlägg

Nu börjar lagret av mineraler och fodertillskott sina och jag ber dig att kolla hur mycket du har kvar i dina burkar, så jag vet hur mycket jag ska beställa nästa gång. Så hör av dig när du tror (på ett ungefär) att du behöver ny burk. Många hör av sig när de har helt slut, vilket inte gör det lättare för mig att beräkna hur mycket jag ska ta hem. Jag kan inte ligga på stora lager. Berätta också vilken storlek du brukar köpa/vill ha. Du slipper fraktkostnaden när du beställer av mig. 

Gå enklast via länken här. Obs! Du behöver inte köpa nu, bara beräkna NÄR det blir dags att köpa nya.

 

För er som inte vet, så är det organiska mineraler Biopromin från AME-produkter. Organiska mineraler tas upp på ett helt annat sätt i tarmen än vad oorganiska gör, där du endast har ett upptag på mellan 7-10%. Biopromin är gjort på rena örter och inga tillsatser av varkens melass eller annat. Du ger mindre av dessa mineralerna, därav så är det drygare än andra också.

Oorganiska (kelaterade) mineraler passerar för fort genom tunntarmen som är den viktigaste anhalten när det gäller näringsupptag och mineralupptag.

Om mineralerna passerar tunntarmen för snabbt går mycket av innehållet vidare via tjocktarmen och sedan direkt till levern. Ibland är levern, (som reningsorgan,) redan mycket belastad och då blir mineralerna en börda för hästen istället för något positivt! Det blir slaggprodukter och toxiner (gifter) i kroppen.Vilket kan ge många olika symtom på hästen, beroende på vad det är för häst och vad den har med sig i bagaget sedan tidigare.

Så hör av dig, så jag kan beräkna nästa beställning. Nya som gamla kunder, välkommen!

Vill du läsa mer om mineralerna, gå via länken här.