Detta är ett blogginlägg

Var verkligen tvungen att hålla mig i stolen för att inte ställa mig upp och applådera, dansa, hurra, hoppa och skutta idag i Flyinge, på ASVH:s unghäst träff. Glädjen sprutade ur öronen när jag kände att duktiga dressyrdomare från eliten, står och pratar om precis det jag pratar om, under mina lektioner.  Bland annat, att svenska ryttare håller alldeles för hårt i sina hästar, de driver de alldeles för hårt, tvingar fram rörelser som de tror att domarna vill se. Men det man tittar efter är faktiskt fortfarande, bärighet och balans, bååde hos ryttare och häst. Pricken över i:et var nog ändå i slutet då en av domarna också påpekade om en ryttare som satt väldigt mycket bakåtlutad, ja låg nästan ner i vissa moment, att det hade blivit poängavdrag om det hade varit på en tävling. Ryttarna fick också höra att hästarna (5- och 6-åringar) gick bakom lodplan och skulle behöva gå i lite friare form osv. Jag är sååå nöjd över att vi åkte och som vanligt snappar man upp nya bra tips på vägen. Ännu en härlig dag att minnas!