Detta är ett blogginlägg

Hur man får bra poäng på dressyrtävling

Jag refererar till Britt Hammar, dressyr domare upp till Grand Prix. Igår var det dags igen för föreläsning i hur du optimerar din tävlingsritt.
Tävlar du regelbundet och undrar varför du inte får så bra poäng på dina ritter? De största problemen är:
Nr1  Att du eller din tränare inte vet man man eftersträvar ur det dressyrprogram du tävlar i.
Nr2 Att du har för bråttom upp i klasserna. Det finns INGA genvägar, du förlorar bara tid på att rusa upp i klasserna utan att få bra bedömning i de lätta klasserna. Det finns tränare som säger att hästen är för bra för att göra de lätta klasserna och det är därför det inte går så bra. Det är fel! Om hästen och ryttaren är så bra så borde de få bra poäng redan i de lätta klasserna. Vissa tränare och ryttare vill kunna mer än vad de kan i nuläget och det handlar mycket prestige, för det låter flashigt att tävla Medelsvår. Men det är inte så flashigt om du får 50% eller kanske mindre. Gör grundjobbet rätt, det lönar sig i slutändan. Det finns en röd tråd genom alla programmen, gör du det med glans i de lätta programmen så har du stor chans att göra det bra i de lite högre.

Igår gick vi igenom vad man eftersträvar i Msv B:1, Msv B:2 Msv B:3. Det är som alltid lika inspirerande att lyssna på Britt och jag kan tänka mig att i hennes protokoll står ofta orden, utmärkt, strålande, perfekt! Det förstår de som lyssnat på Britt varför ;)