Detta är ett blogginlägg

BILD FRÅN SOMMARKURS 2014 BILD FRÅN SOMMARKURS 2014

Vilken sommar!!
Tiden flyger iväg och jag har inte bloggat på ett tag.  Det har varit en aning hektiskt en tid och jag har hunnit avverka bland annat anatomiföreläsning av Gillian Higgins, en underbar människa som bland annat samarbetar med Veterinär Gerd Heuschmann och i sin tur Anja Beran, så knyts säcken ihop av kunskap med personer som jag gillar, som har ett samarbete direkt och indirekt, vilket känns riktigt nice! Det blir bara bättre och bättre. Så att lära ut Klassisk Ridkonst som är den träning för hästen som är helt klart uppbyggande och inte nerbrytande som den så kallade moderna ridningen många gånger är, enligt forskning dessutom(!), känns gott i själen.
Lika uppbyggande är det inte att se dressyrtävlingarna i Falsterbo. Man ser "stjärnekipage" på högsta nivå utföra program som ser så fruktansvärt illa ut och dessutom få högsta poäng och folkets jubel. Bu säger jag, för det var bara spänning i flertalet av hästarna. De var så spända att två av  hästarna höll på att trilla i travökningarna. Det är inte hästen som självmant har den spänningen utan det är ryttarna som sätter den spänningen i hästen. Katastrofalt skulle Anja säga... nåväl, förutom det så var dagen i Falsterbo till stor belåtelse med goa och glada resekamrater och bra fynd!
Sommarkurserna avlöpte väl också. Mycket hann tryckas in på tre dagar med bland annat hästens biomekanik teori och film, hästens takt, ryttarens sits och film därtill och givetvis mycket ridning och god hemlagad mat och fika. Jag är väldigt nöjd med hela upplägget och ett smakprov från kursen kan se på bilden intill.
Nu drar det ihop sig för en vecka i Tyskland hos Anja Beran med människor från hela världen, ska bli så roligt, inspirerande och lärorikt. Har lovat att lägga ut bilder och blogga om detta, så det är bäst jag håller mitt ord. På återseende!