Detta är ett blogginlägg

I am back!!
Givetvis hade jag inget internet när jag kom tillbaka från tyskland... men nu äntligen har jag fått det och håller på att lägga in alla filmer på hemsidan från hela veckan. 
Jag är så nöjd med kursen!! Kunde inte varit bättre, sista dagarna gick vi igenom passage, ökad trav, galopp, piruetter och byten. I allt vi har gått igenom har de visat hur de lär in de olika momenten från en häst som aldrig har gjort det till de mer utbildade hästarna. 
Alla hästar som var där är mestadels hästar som har "räddats" på ett eller annat vis. Hästar som inte duger tillräckligt som de har skolat om och fått i bra skick, slakthästar osv.
Så det är inga "gångartshästar" dyrt inköpta men det visar ju ganska tydligt på att man kan göra underverk med de flesta hästar oavsett om de ser lite tjosan hejsan ut. Alla hästarna har skolats upp i de svåra rörelserna, som varit där. Anja uttryckte själv att röntgen är mest till för de som vill hitta ett problem hos hästen och få den utdömd för att kunna köpa ny och det finns ju en stor sanning i det. Hade människan istället lärt sig bra ridning och börjat se vad just den hästen behöver hade vi haft massor av hästar kvar i livet. För allt arbete vi har fått se är gjort utan spänning hos hästarna, med EGEN bärighet och balans dvs inga hästar som hänger i tyglarna och inga ben som håller på att vrida ur magen på de heller. Mjukt och metodiskt och anpassat efter varje hästs förmåga och utveckling. Hon påvisar också skillnaden i kvalite i utförandet av de olika rörelserna, tex ska en galopp piruett inte utföras genom att hästen  slänger/kastar sig upp och ner åt sidan, som man alltid ser på de stora tävlingarna. Som sagt jag kan inte lovorda det mer utan bara påvisa hur det kan va istället för den moderna ridningen. Det är kanske inget för den otålige men för den som verkligen vill sin häst väl så rekommenderar jag dig att börja titta på den klassiska ridkonsten. Välkommen med ditt intresse!!
Successivt under veckan ska jag försöka lägga in alla filmerna jag kunnat ta (hade velat ta ännu mer som jag missat filma men men) så håll utkik!
Se under fliken info/kontakt och fliken Anja Beran