Detta är ett blogginlägg

Historien om Molotov

Molotov kom till mig i mitten av december 2016. Han var mager, stel, mentalt blockerad av stress, halt på höger bak, ont i ryggen,  kunde inte böja huvudet åt höger, snedverkad, dåliga hovar, kunde inte äta normalt, hade inga käkmuskler, kastade med huvudet när han skulle tugga, långa stickelhår osv. 
Han hade precis blivit behandlad av hästtandtekniker Martina på föregående ställe och jag tänkte att han rättar nog till sig snart i munnen, då det hade varit mycket att åtgärda. Så jag körde igång att behandla honom med akupunktur, kraniosakral terapi, infrarött ljus, primero total 3 kg per dag, homeopati, fri tillgång till hö, fodertillskott för mage och njurar, verkade hovarna och rätade upp dem, började försiktigt lösgöra honom, men inte mycket för jag knappt vågade, för han hade inte något hull.
Han successivt öppnade sig och var inte så blockerad. Släppte spänningar i ryggen och började jobba fint. Men han tog sig inte i vikt och han tuggade bollar. Så jag ringde Martina. Då det visade sig att det vara mycket större problem i munnen än vad jag kunde tro. Vi pratade om det och kom överrens om att åka till klinik för att åtgärda, sagt och gjort, vi åkte. Kom hem och jag själv behandlade honom i käkar och nacke som blir ganska påverkat när dem står och gapar så länge.  Ingen skillnad. Dem hade gjort för lite. Så jag ringde Martina igen och hon kom och hjälpte Molotov. Denna gången blev det raketfart!! Efter bara ett kort tag började han äta bättre. Så nu vågade jag träna mer och det började hända massor i kroppen. Han blev mer och mer harmonisk. Han har en fantastisk potential denna lilla häst. Så underbart lättsamlad, lätt att öka och jobbar för minimala hjälper. Hans rörelser kom fram och visade ett superhärligt gung och swung och lyft i alla gångarter. Jag kände att denna hästen kan gå hur långt som helst. Jag funderade länge på att behålla honom, då han dessutom är så mjuk och fin i sitt hjärta, det finns inget ont någonstans i honom. Men insikten kom att det finns inte tid, då jag har två hästar som också ska ha sitt. Så jag började fundera vad jag behövde för ryttare till honom. Till slut vet jag bara... Annette! Om någon skulle kunna förvalta denna känsliga individ på rätt sätt så är det hon! Så jag ringde Annette och av nån anledning så var hon i samma fas att leta en kompis till sin andra häst.
Jag kände i samma veva att det började bli dags för en ny tandbehandling, han tuggade lite bollar igen,  så jag  ringde Martina. Denna gången skulle en specialisttandläkare och veterinär Thorleifur Sigfusson (som Martina samarbetar med) komma till Martina och eftersom Molotov hade haft sådana problem så lät vi Thorleifur behandla honom. Han såg också hur mycket problem där varit men sa också att det här kommer att rätta till sig helt på bara nån behandling till. Det här kändes helt fantastiskt! Jag kunde nu lämna över hästen till Annette med ett gott samvete. Så nu har han fått en ny flock att gå med och beta härligt gräs. Jag är så stolt och glad över denna underbart goa häst. Jag önskar Annette all lycka med vackra älskade lilla Molotov <3
Bilderna nedan visar hur han såg ut från början och sista bilden är samma dag han åker, den 18 juli 2017.
OBS! Du måste gå in på läs hela inlägget för att få igång bildspelet.

loading...