Detta är ett blogginlägg

MYS I HÖSTSOLEN!! MYS I HÖSTSOLEN!!

Denna vinter är det vatten i överflöd, förra vintern var snustorr och brunnar gick torra. Nu står åkrar under vatten och ser ut som nya sjöar. Det är surt i naturen. I vissa områden får du inte dricka vattnet för risk av för mycket bakterier. Så blir det när det står still och växer sånt det inte ska. Det är lite dags för att höja ögonbrynen för ph-balansen. Både vi människor, våra djur och naturen är ofta försurade. När vi är försurade i våra kroppar, gör det att det blir en gynsam miljö för parasiter, mikrober och sjukdomar m.m. Det blir en festplats utan dess like för dessa organismer. Man kan bli försurad på olika sätt, oftast för att vi äter fel men även negativa tankar, miljö osv påverkar detta.
I höstas gick våra vattenledningar sönder. Dem är nya sedan några år tillbaka och vi tyckte det var konstigt att det redan kunde gå sönder. När vår eminente rörmokare var här och lagade så sa han att det säkert är för ph balansen. Så vi tog ett vattenprov. Provet var helt rent förutom att det var väldigt surt!! Vi satte in ett filter med dolomitkalk och det känns i vattnet att det är mjukare. Rörmokaren som håller på med vatten hela tiden sa att bara de sista 10 åren har det ändrat sig massor och blivit mycket surare. Vi har ju tyvärr en enorm påverkan utifrån med avgaser och utsläpp i alla olika former och slag. Så vad kan man göra för att vända det hela. Ja man måste ju alltid börja med sig själv, som i allt. Men eftersom detta är en hästblogg så vänder jag mig mot våra hästar. För att detta inte ska bli ett alltför långt inlägg och man inte orkar läsa, så kommer jag lägga upp några olika inlägg då och då. Om vi börjar idag med just ph balansen och vatten så finns det enkla medel att tillta för att hjälpa kroppen få en mer basisk miljö. Givetvis finns ingen quickfix som många tyvärr är ute efter utan det handlar ALLTID om en helhet. Så ger du tex ett stärkelsrikt foder så kan du glömma att få kroppen basisk. (Foder skriver jag om nästa gång.) Som jag skrev i förra inlägget, om vikten av att få i sig vatten. Icke att förglömma. Här kommer tips nummer två. Bikarbonat. Detta universal medel är verkligen ett universal medel. Det man ska passa sig för är att köpa det i mataffären, då det i många fall innehåller aluminium. Själv köper jag via nätet, ekologisk aluminiumfri bikarbonat. Runt 65kr/kg. Billigt! Bikarbonatet kan strös över fodret eller i vattentunnan men observera att det är svårlöst i kallt vatten, så lös upp i lite ljummet vatten först. Lägger du det i fodret får du även stimulans av enzymer vilket är viktigt och är första steget i matsmältningen/nedbrytningen tillsammans med tuggningen. Detta är ett enkelt tips som kan hjälpa din häst att bli mer basisk. Även dig om du vill göra något åt dig själv också ;)