Detta är ett blogginlägg

Det är fruktansvärt att se hur denna torka har påverkat inte bara oss såklart utan många av våra medmänniskor. Jag lider med dem som kämpar för att släcka bränder och bönder som får slakta sina djur osv. Brunnar som sinar och för oss hästmänniskor, att vi har extremt svårt att få tag på foder. Paniken sprider sig. Måtte det börja regna nu!! Jag ber en stilla bön dagligen om att skyn ska börja ge oss regn.
När det händer katastrofer så blir mänskligheten ofta lite ödmjukare mot varandra och vi hjälper oss sinsemellan, så det är ju alltid något positivt med det dåliga. Givetvis passar också den dåliga sidan på med sitt och tar ockerpriser och stjäl. Men jag tror ändå att den största delen av oss visar sina goda sidor <3 Det tråkiga är att det är många som skulle vilja fylla sina lador med hö tex med importerat, men att bekosta ganska stora summor på en enda gång är inte möjligt för alla. Jag tänker, hur gör andra länder där detta är en vardag varje år. Vi kanske måste lära oss att bli bättre på skördar, foder och ja även mat till oss kommer inte bli lika lätt i år. Vi lever i ett samhälle med väldigt hög konsumtion, köper och slänger lättvindligt och vi tror att det alltid kommer att gå till affären och köpa allt vi behöver. Antagligen behövde människan detta året lära sig att bli ödmjuk. Ödmjuk inför vad vår jord förser oss med och att det lätt går att slå undan benen på oss. Vi står inte över naturen, den slår oss lätt med sina enorma krafter. Krafter vi aldrig kommer kunna styra. Kan väl jämföras med hästar. Förena dig tillsammans med din häst och du får tillbaka det dubbla. Förena dig tillsammans med naturen och gå inte emot den. Går vi emot den, förvänta dig en spark under bältet. Häst/natur/människa same, same but different..
Vi har även fått bygglov för stall i sommar. Känns knappt att man kan glädja sig åt det med tanke på redan skrivna delen i texten. Men det är skönt!! det kommer också att underlätta vardagen.
Ridhuset är ju uppe som de flesta sett på instagram och fb. Så nu lassas det in grus i mängder, som i olika lager ska schaktas ut och packas. Min fantastiska make jobbar för fullt varje dag efter jobbet. Så bärlagret är där det ska och nu är stenmjölet på väg in. Det tar alltid längre tid än man vill och denna tiden på året är inte den bästa att jaga folk på.. alla har ju av nån anledning semester ;)  
I helgen ska vi gräva ut brunnen och göra den större så att vi har tillräckligt inför kanske fler av dessa somrar, who knows.. men den största anledningen är ju att vi ska kunna ta in fler hästar och även bevattna ridhuset och då räcker inte vår lilla brunn, trots sin litenhet så är den väldigt bra! Men behöver bli större =) 
Hemsidan skulle få sig ett nytt fräscht utseende för ett tag sedan men allt blir inte som tänkt sig. Det blev stora versaler överallt och pga detta väldigt svårläst. Så detta är under bearbetning. Det har genom ändringen smugit sig in lite olika fel här och var men successivt kommer det att bli som det ska.
Sen jag skaffade swish har jag börjat ta betalt direkt av kunder. Detta för att slippa stå utan betalning, som händer emellanåt. Så för er som är eller kommer bli nya kunder, vill jag ha direktbetalning via swish. Har du inte swish så säg till, så får vi hitta en annan lösning. Även gamla kunder får väldigt gärna betala med swish. Du som kommer och köper foder, mineraler osv, ska också göra en direkt betalning.