Detta är ett blogginlägg

Här är en häst som i somras blev rehabiliterad. Ett sto som till och från haft diffusa hältor. Vid veterinärbesök så visades först inflammation i hovbenet som behandlades, blev ej bättre. Vid nästa besök så röntgades båda framhovarna och då visade det att sidoligament var stressat i hoven och det var någon form av strålbensproblematik i båda fram.
När hästen kom till mig så var hon fortfarande halt. Främst höger fram. Rörde sig knackigt. Bild 1, första dagen hon kom. Glåmig i pälsen, ledsen, dåliga muskler. Satte igång behandling både invärtes och utvärtes. På bilden syns även nålarna i ryggen och bild 2 nålarna runt hoven. Började försiktigt röra på henne och stretcha igenom kroppen med lätt träning. 
Successivt började vi tömköra bild 3 och efter ett litet tag satt jag upp. Det var stelt och lite trögt från början men för varje dag som gick så blev hon bara bättre. Bild 4 var sista dagen hos mig, ny lyster, gladare och mkt bättre muskler och överlinje. Efter ett antal veckor skulle matte komma och prova själv för att sedan ta med sig sin "nya" häst hem. Bild 5. Hon kände direkt att det var stor skillnad. Efter det har vi kontinuerligt tränat, vi har även haft dressyrkurs och vi fortsätter träna och hästen blir bara bättre och bättre. För hennes förbättring har ett flertal saker behövts ändras och så här är det oftast. Matte har varit jätteduktig som har "hållt schemat"och hållt ut. Bra gjort matte!!!! =D