Öppet hus

Lite trött igårkväll efter dagens händelse med Öppet Hus här hos oss på Horse Unity AB. Fantastiskt väder precis som vid invigningen. Lite frånfall av hästmaterial som var en liten sorg i hjärtat. Men det räckte säkert ändå. Fikat slank ner och receptet kommer nedan på brödet. Man kan inte tro att det är så mycket förberedelse arbete inför bara några timmar men det är det. Tråkigt nog fick vi säga nej till flera som ville komma och kolla men jag vågade inte ha fler människor än vad vi var pga Corona. Totalt var det 20 personer och det kändes ok. STORT tack till alla som kom och givetvis till alla ryttarna.  Extra eloge till lilla Soa 9 år som är en ryttare ut i fingerspetsarna. Tänk vad fint det kan se ut när man får börja i tid med god ridning. Tror nog alla var tagna av hennes ridning. För övrigt var hästarna lite på tårna men detta var en perfekt träning inför en tävling tex (Pia, kom igen nu, nu är tävlingshjälmen invigd ;)  ) eller bara en bra träning över lag då det för alla är nerver i luften, lätt att få prestationsångest och hästarna är inte vana vid en stor publik, musik, nytt ställe osv. 
Vi kör ett nytt tema nästa gång. Denna gången var att visa upp lite elever, samt att visa hur jag själv tänker när jag rider mina hästar. Håll utkik för nästa omgång. Vill du veta mer och blev nyfiken på den gamla ridkonsten, hör av dig! Alla är välkomna oavsett var du är någonstans med din häst, vill du jobba från marken eller från ryggen-det går bra vilket som. Välkommen!

Salmur
Salmur

Sommarkurserna

Nu är datumen klara!
Läs mer här

27-28 juni Dressyr och kraniosakral behandling
4-5 juli Dressyr och Yoga
18-19 juli Dressyr och filmning
25-26 juli Dressyr och Yoga

Da Vinci och Pia
Da Vinci och Pia

Brödrecept
ca 10 aprikoser, 5 dadlar mixas i en mixer (kan va fikon också)
ca 2,5 dl nötter tex hasselnötter, mandlar, valnötter osv-mixas tillsammans med aprikosblandingen
1/2 jästpaket (färsk)
5 dl kallt vatten
ca 11-12 dl dinkelmjöl
salt
Lös upp jästen i vattnet, blanda ut aprikos/dadel/nötmixen och salt i jästvattnet, häll succesivt i dinkelmjölet tills det blir en lätt fuktig deg, låt degen arbeta i maskinen ca 5 min, låt jäsa i 1 timme övertäckt. Ta fram degen på ett mjölat bord, forma till en brödlimpa, låt jäsa 45 min till på bakplåt. Sätt in i mitten av ugnen i 250 grader i ca 13-15 min, sänk värmen till 200 grader och grädda i ca 15 min till.
Lycka till!

Soa och Byr
Soa och Byr