VÄLKOMMEN TILL VÅR FODERBUTIK
Beställ via lightnessthroughfeel@horseunity.se eller 0705477967 eller formuläret nedan.
 

FYTOMIN
3kg  1282kr
6kg  2352kr
Mineral och vitamin tillskott
Innehåll: Ärtprotein, Dicalcium fosfat, Silica, Spirulina, Kalkalg, Nyponpulver, Camelina sativa, Dolomit, Zeolit, Spearmint, Inulin(cikoriarot), Rödbetspulver, Chiafrön, Morotspulver
 

EVOLVE Flourish    Funktionsfoder
469 kr per säck. 15kg/säck
Direktlänk till hemsidan https://www.eqvital.eu?i=cf1048
Innehåll: Fiberpellets av havreskal, Gräspellets och hackat ängshö, Linfröpellets, Betfiber, Ärtor, Mineralpellets, Kallpressad Rapsolja, Nyponskal, Spearmint(Mynta), Nässla, Fänkål, Kanel (Ceylon), Marshmallowrot (läkemalva)
EVOLVE Flourish  är ett spannmålskärnefritt och fiberrikt funktionsfoder. Lågt innehåll av socker och stärkelse.
Grovfoder är självklart basen i hästens utfodring. Innehåller inga konserveringsämnen. Fodret ska ges individuellt doserat.
Utfodringsekommendationer

HÖPELLETS
310kr/säck.  Vikt 20kg/säck. 
Innehåll: Ängshö med upp till 40 olika arter av gräs och örter i pelletsform utan bindemedel och tillsatser. Hö är rikt på fibrer som bidrar till att hålla hästens grovtarm i balans. Den stora mångfalden av gräsarter gynnar många "goda" mikrober vilket stärker mikrobiotan i hästens grovtarm. Använd gärna Höpellets som ett komplement till grovfodret för att tillgodose behovet av en mångfald av växtarter och lägre sockerhalt. Lämpligt för äldre hästar eller hästar med dålig tandstatus eller hästar med sämre tarmfunktion, trög tarm. Bra komplement till grovfodret.

HORSE AMINO
450gr 798kr,   900gr  1148kr
Aminosyror bidrar till kroppens egna produktion och uppbyggnad av protein. Dem är alltså som byggstenar. Dem binder till varandra och skapar proteiner. Proteiner har många funktioner i kroppen bl.a. är de med och bygger upp celler, reparerar vävnader och fungerar som energikälla. De bildar även antikroppar och för att bekämpa virus och bakterier. Aminosyror har även en påverkan på muskelkvaliteten. 
Hästen kan själv bilda vissa aminosyror men övriga är livsnödvändiga (essentiella) och måste intas via foder. Horse Amino innehåller 18 aminosyror där alla de essentiella ingår.
Fungerar också positivt vid pälsfällning. 
96 timmars tävlingskarens.  
Sammansättning:
L-Metionin, Hampaprotein, Ärtprotein, Spirulina, L-Lysin, Chlorella Pyrenoidosa, L-Arginin, Mynta, Inulin.  

EVOLVE REWARDS
270kr/säck 2 kg/säck
Det är belöningsgodis som är gjort på 100% naturliga ingredienser och dem är fria från lucern, spannmål, melass, GMO-råvaror, artificiella tillsatser eller konserveringsmedel. 
Innehåll: Fibrer av havreskal, ängshö, naturligt bindemedel (lignin), mikroniserade linfrön, blandade örter (persilja, mynta, oregano, salvia, mejram, vitlök, timjan, rosmarin) kalksten, salt, magnesiumoxid, kamomill, kalciumpropionat E282.

MSM Organiskt svavel
1kg 448kr
Den naturliga källan till MSM är gräs. När gräset torkas minskar MSM till obetydliga nivåer i hö och i hösilage försvinner i princip allt MSM. Det gör att behovet av MSM ökar för hästar med begränsat bete och hästar som utfodras med hösilage. MSM har en nyckelfunktion i kroppen och är en förutsättning för många processer och funktioner. Behovet ökar med prestation och ålder.
Understödjer muskelarbetets normala funktion
Stöttar normal funtion i hovar, hud, senor och ligament 
När foderstaten innehåller för lite svavel.

VERM-X 
80 gr (en dos) 321:- 
320 gr (fyra doser)  1044:- 
Verm-X sortimentet för Häst är en sammansättning av örter med aktiva beståndsdelar vilket har använts i årtusenden för att upprätthålla en god hygien i mage och tarm.
Verm-X kan hjälpa till att skapa en basisk miljö i mage och tarm vilket kan leda till mindre påfrestningar på det intestinala systemet av parasiter. Verm-X kan bidra till att återställa och bibehålla en sund mikrobiologisk miljö i mage och tarm. Verm-X är väldigt skonsamt mot magen. Med regelbunden utfodring av Verm-X kan man upprätthålla en god tarmhygien året runt. Våra hästar utsätts ofta för yttre påfrestningar, vilket är svårt att förhindra och då är Verm-X ett bra alternativ då det hjälper kroppen att få ett bättre immunförsvar och har hästen ett bra immunförsvar så är den mer motståndskraftig mot patogener, parasiter och mikroorganismer. Det är inte ett godkänt naturläkemedel.
Innehåll Verm-X pulver för Häst:
Allium sativum (vitlök), cinnamomum zeylanicum (kanel), mentha piperita (pepparmint), thymus vulgaris (timjan), galium aperine (snärjmåra), inula helenium (ålandsrot), ulmus fulva (rödalmsbark), picrasma excelsa (kvassia), foeniculum vulgare (fänkål), urtica dioica (brännässla).

DHA INFLABOOST
800gr 629kr
Inflaboost DHA är ett helt unikt antiinflammatoriskt tillskott för häst. Med Inflaboost DHA får hästen i sig den viktiga DHA fettsyran - Omega 3. Inflaboost DHA är helt karensfri jämfört med många andra antiinflammatoriska tillskott. 
Denna produkt boostar unghästen, tävlingshästen och den äldre hästen. Hästar kan inte producera Omega-3-fettsyror själva och måste därför få dem genom sin kost. Forskning har även visat god effekt för hudproblem, fång och EMS. Källan till omega 3 i Inflaboost DHA är en vegansk mikroalg.
Innehåll: Hög koncentrerade fettsyror, microalg Schizochy-trium, kalciumkarbonat

ACTIVE MINERALS
4 kg refill bag 799kr
Activ Mineral innehåller alla aminosyror, mineraler och spårämnen i organisk form med hög biotillgänglighet som lättare tas upp hos hästen. Inget socker, salt eller andra utfyllnadsämnen är tillsatta. 

Innehåll: Dolomitkalk, ekologiskt Ascophyllum Nodosum, svavel, selenmetionin.

 

CAMELINAOLJA 
1 liter 359kr, 5 liter 1699kr
I denna olja är det dubbelt så mycket omega 3 som omega 6 i, vilket inte finns i någon annan olja. Omega 3 är inflammationsdämpande. Oljan är också naturligt rik på vitamin E som är bra för musklerna. Camelina sativa som oljan utvinns från, är en växt och då våra hästar är herbivorer (växtätare), så ska vi ge dem så likt som möjligt av det dem bör äta, dvs bara sånt från växtriket. 
Regelbundet tillskott av Omega 3 i foder till häst och hund kan stödja skyddet mot inflammationer, främja rörlighet och läkning, optimera skyddet mot allergisk hyperaktivitet, bibehålla benstruktur och kvalitet på hud, päls och hästens hovar, samt bidra till ett lugnt temperament.
Innehåll: Camelinaolja, svensk KRAV märkt, kallpressad.

 

PROFERM
1 kg 238kr
Pre- och probiotika för din häst Proferm hjälper till att balansera tarmflora och ökar prestanda Proferm är ett pre- och probiotiskt fodertillskott med låg glutenhalt. Innehåller levande mikroorganismer, antioxidanter och bioaktiva substanser.

Innehåll: Fermenterat dinkelströ med original EM®. Lägre glutenhalt.
Mikroorganismerna Lactobacillus plantarum (NBRC3070) 105 cfu/g, Lactobacillus casei (NBRC 3425) 104 cfu/g Saccharomyces cerevisiae (NBRC 0203) 104 cfu/g

C BOOST
1kg 499kr
C-vitamin i form av Natriumaskorbat behövs för att stärka immunförsvaret vid påfrestningar. Förbättrar syresättningen och skyddar kroppens celler. C-vitamin ges bäst i fodret som pulver av natriumaskorbat, vilket är smaklöst och i saltform. Natriumaskorbat är mildare än askorbinsyra med tanke på magsäcken och syrabildningen. C- vitamin har använts med stor framgång för att öka cirkulationen. En häst producerar omkring 30 gram per dygn, men under stress i olika former så överskrider behovet det egna förrådet. Vaccinationer förbrukar C-vitamin i kroppen så hjälp gärna din häst och boosta upp när du vet att du ska vaccinera.
Innehåll: Natriumaskorbat

 

NUTRIBIOME 
2 liter 298kr
Nutribiome Flytande Fodertillskott. Fermenterat probiotiskt fodertillskott med EM®. Hälsosamma bakterier. Nutribiome flytande fodertillskott, utökar artvariationen i tarmfloran vilket förbättrar foderomvandlingen, näringsupptagningsförmågan och möjliggör ett stärkt allmäntillstånd för din häst.
Innehåll:Rörsockermelass (reduceras under fermenteringen), mikroorganismer och vatten. 100% naturligt. pH-värde: 3,2-3,5.
Helt utan tillsatser, mjölkfri, vegansk och mycket lågt innehåll av sockerarter.
Mikroorganismerna Lactobacillus plantarum (NBRC3070) 105 cfu/g, Lactobacillus casei (NBRC 3425) 104 cfu/g Saccharomyces cerevisiae (NBRC 0203) 104 cfu/g


Behöver du något annat från Eqvital eller Minerals by nordic? Jag tar hem allt som dem har på sina hemsidor, bara säg till vad du vill ha.
Beställning kan ske via formuläret nedan eller lightnessthroughfeel@horseunity.se eller 0705477967. Välkommen!