Gården
Vår vackra gård ligger i Pjätteryd, ca 1,5 mil utanför Älmhult. Boningshuset och gamla ladugården är uppfört år 1895 ca. Ridhuset gjorde vi hösten 2018 och stallet blev klart 2019. Det är en toppmodern anläggning som växt fram.
Ridhuset har måttet 22 x 60m med ett fantastiskt underlag av flis och sand, bevattning i hela taket och ridhusspeglar hela kortsidan där du ser från marken och uppåt. Med perforerad plåt en hel långsida så är hela ridhuset i härligt ventilerat klimat, på sommaren är det behaglig värme och på vintern blir det aldrig rått, samt så ser du ut runt om hela långsidorna, så det är som att rida ute fast insektsfritt, regn-snö- och blåsfritt. Dressyrstaket med dressyrbokstäver runt hela banan. Du kan som medhjälpare slå dig ner i en soffa och njuta en stund medans ekipaget tränar .
Stallet är uppbyggt med tre inneboxar i murat tegel, delade dörrar med luftgaller hela vägen, bra ventilation med både till och från luft. Vi har även två gästboxar, som uteboxar. Gummimattor i hela gången, även en av inackorderingarna har gummimattor i sin box. Spolspilta/behandlingsrum med solarie och golvvärme. Sadelkammare och foderkammare även dem med golvvärme. Här finns även en fin toalett och vårt kontor. Stora vinterhagar delar hästarna på samt även sommarhagar. I hagarna finns stora höhäckar med hönät så att hästarna har mat och håller värmen. Samt även gummimattor vid ingångar och runt höhäckar för att minska slitage på åkrarna. Vi har även en fantastiskt fin gäststuga för dig som behöver stanna över natten. Givetvis finns även rasthagar för din häst.
Vill du komma och träna, boka en kurs, låna ridhuset, ha en behandling osv, hör av dig!
0705477967 eller via lightnessthroughfeel@horseunity.se

Inneboxarna i murat tegel
Inneboxarna i murat tegel
Gårdsvy
Gårdsvy
Speglar ridhuset
Speglar ridhuset
Gäststuga utvändigt
Gäststuga utvändigt
Solarie behandlingsrum/spolspilta
Solarie behandlingsrum/spolspilta
Gäststuga invändigt
Gäststuga invändigt
Del av toaletten
Del av toaletten
Gäststuga invändigt
Gäststuga invändigt