2014 > 02

Hur man får bra poäng på dressyrtävling

Jag refererar till Britt Hammar, dressyr domare upp till Grand Prix. Igår var det dags igen för föreläsning i hur du optimerar din tävlingsritt.
Tävlar du regelbundet och undrar varför du inte får så bra poäng på dina ritter? De största problemen är:
Nr1  Att du eller din tränare inte vet man man eftersträvar ur det dressyrprogram du tävlar i.
Nr2 Att du har för bråttom upp i klasserna. Det finns INGA genvägar, du förlorar bara tid på att rusa upp i klasserna utan att få bra bedömning i de lätta klasserna. Det finns tränare som säger att hästen är för bra för att göra de lätta klasserna och det är därför det inte går så bra. Det är fel! Om hästen och ryttaren är så bra så borde de få bra poäng redan i de lätta klasserna. Vissa tränare och ryttare vill kunna mer än vad de kan i nuläget och det handlar mycket prestige, för det låter flashigt att tävla Medelsvår. Men det är inte så flashigt om du får 50% eller kanske mindre. Gör grundjobbet rätt, det lönar sig i slutändan. Det finns en röd tråd genom alla programmen, gör du det med glans i de lätta programmen så har du stor chans att göra det bra i de lite högre.

Igår gick vi igenom vad man eftersträvar i Msv B:1, Msv B:2 Msv B:3. Det är som alltid lika inspirerande att lyssna på Britt och jag kan tänka mig att i hennes protokoll står ofta orden, utmärkt, strålande, perfekt! Det förstår de som lyssnat på Britt varför ;)

Läs hela inlägget »

Sadeldagar 20 februari och 6 mars

Nu äntligen har vi satt datum!
Ni som varit i kontakt med mig angående sadlar, hör av er snarast om ovanstående datum.
Koll av din gamla sadel och utprovning av ny kostar endast 800kr och tar ca 2 timmar.
Resekostnad 50kr/mil
För mer info se tidigare inlägg eller hör av dig till mig!



Läs hela inlägget »

Är såååå stolt och glad för mina duktiga elever som gjorde sina första tävlingsdebuter igår! Jag åkte hem med ett stort leende och alldeles lyrisk! Det kommer gå bra för er!!! Nu satsar vi uppåt =)
Se fler bilder i bildgalleriet.

Läs hela inlägget »

Sadelprovning i Älmhult och Växjö. SE HIT!!!!

Är du en av många som har problem med att hitta sadel till din häst?
Då kommer här ett ypperligt tillfälle för dig och din häst!!
Jag och Catrin Henriksson från Örkelljunga, kommer ha sadeldagar i Älmhult och Växjö om intresse finns. Du får din häst genom kollad och en utprovad sadel som PASSAR!
Jag har länge letat efter en sadelprovare som har öga och känsla för vad som läggs på hästens rygg som BÅDE ska passa dig och din häst,... det har Catrin. Jag skulle inte rekommendera Catrin om jag inte själv sett hur hon jobbar och även resultaten efteråt.
Hör av dig senast den 16 februari med din intresseanmälan och så även om du vill få mer info!

Läs hela inlägget »

Tisdags träningar i Bockatorp!! Vill du vara med??

Anmäl ditt intresse i Formuläret!
Läs mer här.

Läs hela inlägget »

Vet du att sadelgjorden påverkar hästens prestation???

När hästen springer andas den i takt med den gångart den har. Ju högre gångart desto högre lungkapacitet och vidgning av lungorna krävs. Spända/ömma thoracic serratus  muskler tex, kan vara ett tecken på att sadelgjorden sitter för hårt. (Se rödmarkeringen på bilden) Att hästen inte kan prestera det där sista som vi känner att den borde kunna. Den blir trött snabbare. Visar aggression när du kommer med sadeln. "Kommer inte loss" fullt ut vid träning m.m. Vissa märker inte ens av att deras häst presterar sämre eller har ont.
Om sadelgjorden är för hårt åtdragen, då kan inte bröstkorgen och lungorna vidga och sluta sig som de ska och hästen kan inte prestera till 100%. Lungorna fungerar lite som en blåsbälg-vidgas vid inanding och komprimerar vid utandning och vi vet ju alla att vi behöver andas ordentligt när vi tränar och att lungorna bidrar till att blodet cirkulerar i kroppen. Kroppen är beroende av att alla delar fungerar som de ska och blir en del av hjulet nedsatt i kroppen, då kommer de andra delarna att påverkas förr eller senare. OBS! Detta är tyvärr ett vanligt problem!!!

Tänkvärt!
Prova själv att sätta din livrem över bröstkorgen/revbenen och så spänner du lika hårt som du gör på hästen. Sen går du ut och springer en mil med det. När du kommer hem och tar av det, utvärdera då hur det känns. Fundera sen på om du skulle vilja springa med den livremmen 5 dagar i veckan hela året?

Så nästa gång du spänner din sadelgjord, spänn bara några hål i taget. Fundera en gång extra om du verkligen behöver dra åt de där sista hålen eller ligger den kvar ändå? Vilken sits har jag? Kan jag öva upp min egna balans mer och bli trygg i att jag sitter faktiskt bra ändå?
Vill du veta hur din häst mår? Hör av dig för en konsultation via mail camilla.lundquist@gmail.com eller telefon 0705477967.
Välkommen!

Läs hela inlägget »

Arkiv